Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)
 • Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

  No niin! Tankillinen kestää 1h20min säädin kaasaria matalakierrossuutin l auki noin 30min! Työkierros suutin h auki 15 min tankki kesti 1h35min ja sai lapasta kone! Uskaltaako laittaa vielä kiriämmälle? Kone ei kyllä huuda missään vaiheesa liikaa pumppaus kaasutus tekniikka sahatessa!

 • Jätkä

  Kukin taaplaa tyylillään. Mikään ei minua ottaisi raskaammin kaaliin, kuin se, että bensa loppuu kaukana varikolta.

  petep

  ”Kokeile näillä säädöillä  H 60min L 25min     Noilla sinun nykyisillä kovin laihalle kuulostaa (tehottomalle) Noilla minun antamilla pitäisi noin 2 t tankillisen kestää. Ovat viitteliset voi heittää muutaman minuutin jompaan kumpaan suuntaan”

   

  Nyt voi tulla todella tyhmä kysymys mutta tarkoittaako Arto että H kello kahteentoista ja L  viittä vaille puoli. Ja jos kysyy vielä tyhmempää niin liikkuuko ruuvit ilman rajoittimien poistoa kuin kierroksen ?

  Jätkä

  Ajattele suutinruuvia kellotailuna, mutta vain minuuttiviisari liikkuu. Väännä suutinruuvi pohjaan – tarvittaessa poista rajoitin, käytä vain kolmea sormea avainta kääntäessäsi. (Älä väännä liian kireälle). Avaa siitä 60 minuuttia, eli yksi kierros. Luultavasti L-suutinta joudut avaamaan enemmän kuin 25 minuuttia. ( = hieman vajaa puoli kierrosta)

  Kun tuollaista suutinta säädetään, on jo viisi minuuttia määrä, joka pitäisi jo tuntua käyntikierroksissa.

  L- suuttimella säädetään vain tyhjäkäyntiä ja pikku potkua kiihdytyksen aluksi. H-suuttimella säädetään vain tehokäynnin bensansaantia.

  Älä yritä säätää tyhjäkäynnin nopeutta L-suuttimella, siihen on T-ruuvi, jolla säädetään kaasuläpän asentoa tyhjäkäynnillä.

  Vanhassa kunnon suutinmeisselissä oli pieni ”viisari”, joka osoitti minuuttiviisarin asentoa kulloinkin.

  Jätkä

  arto:”-Itse vetelen noin 5m kaistoja jos alue riittää niin 200m metriä siellä käännös ja takasin. Aina menee se 20 aaria vähintään tankilla. Kävellen s mutkaa. Pakenen repulta niin kauas kuin mahdollista. Sopii minulle tuollainen tekniikka hyvin. Tuolla tyylillä meni 5 p 7.1 ha.  eli kohtalaisen tehokas tyyli. Joskus nuorempana kaistotanut  2m sillä en päässyt hyviin päivätuotoksiin.”

  2 metriä on vähänlaisesti kaistanleveydessä, kun sahan putki on kuitenkin sen verran pitkä, että sillä puolitoista metriä yltää molemmille puolille.

  arton selityksestä voisi päätellä, että hän vetää viiden metrin pituisia siivuja pariinsataan metriin asti ja sitten takaisin samaa tekniikkaa käyttäen. Tyyli on kyllä hyvä, jos sen katsoo sopivaksi itselleen.

   

  petep

  Okei taas opittiin jotain. Alkoi tyhjäkäynti suurenemaan  raivurista mutta sitä älysin säätää T-ruuvilla ja pitää katsoa  miten se käyttäytyy jatkossa ja onko tarvetta säädellä.

  arto arto

  Arto että H kello kahteentoista ja L  viittä vaille puoli. Ja jos kysyy vielä tyhmempää niin liikkuuko ruuvit ilman rajoittimien poistoa kuin kierroksen ?…..500 sarjan husqvarnan rajoittimet on alumiinia. jos ne poistaa menee nuo säätöarvot uusiksi. Nuo arvot on säätömeiseli arvoja…Säätö tehdään kellotaulun mukaan….60min on 1 kierros. Ja sitä rataa….Niin jos poistat rajoittimet joudut käyttämään suuttimia irti se alu holkki ei muuten poistu. ne suuttimet ei rajoittimen kanssa pyöri kierrostakaan vaan puolikaan.

  petep

  Ok. Ja 300 -sarjaisessa Huskussa jos rajoittimet on  paikallaan niin ruuvi ei pyöri  kuin puoli kierrosta ja silloin nakataan romukoppaan nuo 60 min ja 25 min kellotaulusta…… Voihan se olla parempi että ajelen menemään enkä mene tekemään sellaista mitä en osaa  😀

  Jätkä

  Jos sinulla on avain, jolla suuttimia saa käännettyä, niin: – Säädä ensin tyhjäkäynti kuumassa sahassa niin, että tyhjäkäynti on ”täyteläinen”. Sitten T-ruuvilla nopeus halutuksi.

  -Seuraavaksi huudata konetta kaasu pohjassa hetken aikaa, jos käynti alkaa ”nelistää, pienennä suutinta, jos ei ala nelistää, isonna suutinta. Kierrokset pitää olla kaasu pohjassa sellaiset, että saha on ns. ”Röpöttämisen rajalla”. koneen pitää vastata kaasuun hanakasti, kun hellää kaasuliipaisimen, pitää sahan jäädä naputtelemaan tyhjäkäyntiä (tasaista).

  Mutta säädä ensin tyhjäkäynti. Vasta sitten tehokäynti. Kyllä sinä sen osaat tehdä!

  arto arto

  Ok. Ja 300 -sarjaisessa Huskussa jos rajoittimet on  paikallaan niin ruuvi ei pyöri  kuin puoli kierrosta ja silloin,,,,,,,,,Juuri näin, 300 sarjassa muovi rajoittimet, helpot poistaa lähtee vetämällä ovat suuttimien päällä. Meillä päin kaikki ne repinnyt pois. siiten säätö 300 sarjan raivareille ilman rajoittimia H 30min ja L15-20 kaasutin zama.

  pikkutukki

  Entäpä kun lyö kaasua saha tukehtuu , ei sammu  , käy joutokäyntiä kyllä . Onko raivaussahoissa stefaongelmia , kurkku vaiko kaasarivika . Sain tällaisen lähes uudenveroisen 545 sahan joka ei ole ikinä toiminut kunnolla . Missä vika?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 59)