Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)
 • Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

  No niin! Tankillinen kestää 1h20min säädin kaasaria matalakierrossuutin l auki noin 30min! Työkierros suutin h auki 15 min tankki kesti 1h35min ja sai lapasta kone! Uskaltaako laittaa vielä kiriämmälle? Kone ei kyllä huuda missään vaiheesa liikaa pumppaus kaasutus tekniikka sahatessa!

 • arto arto

  Suuttimen väärin säädetty matalakierros oikein on L  eli  kaasuttele sahalla ja ala avata H-suutinta (saha tukehtuu kaasutettaessa, jos H-ruuvi on täysin kiinni). Säädä H-suutinta 1-1,5 välillä, että saat sahan ottamaan täydet kierrokset. Käännä ruuvia vastapäivään suuremmaksi kunnes saha käy ”nelitahtisesti

  pikkutukki

  Saha käynyt oikeassa huollossa ja vähän aikaa toiminut hyvin . Kokeilin tuota mitä Arto neuvo ja ensituntuma oli , että käynti saattaa löytyä . Onko mahdollista , että suuttimet vaeltavat ? Mikä silloin neuvoksi , riittääkö uudet jouset vai onko kikkoja ?

  arto arto

  Katsoppa onko rajoittimet paikallaan.  on mahdollista että suuttimet vaeltaa. Jousi kuoleutunut alla….Jos rajoittimet poistettu on mahdollista että ei jousia ollenkaan. Katso muutama sivu taaksepäin ja väännä ne säädöt. niillä pitäisi toimia,

  Jätkä

  Suutinneulat eivät ”vaeltele”, jos niissä on jouset paikallaan. Jos säädöt eivät pysy paikallaan, vaan muuttuu sahauksen aikana, on neulat joskus väännetty liian kireälle ja suuttimen reikä on vioitunut. Siihen tautiin auttaa vain uusi kaasutin.

  pikkutukki

  Kokeilin tankin ja hyvin kävi . Suutimien alla oli holkit ja jouset tallessa . Noita holkkeja pähkäilin , nehän estää vain jousen karkaamisen ja suuttimen vääntämisen pohjaan päin , ulospäin pyörivät suuttimet kunnes kierre loppuu ja suutin irtoaa . Liekkö tästä otettu jotain muoveja pois ?  Kuitenkin pääasia , että sain kaasarin säädöllä lähes uuden sahan kakkossahaksi . Halavalla !

  Metsuri motokuski

  Niin ne holkit ovat sitä varten ettei moottoria vedetä liian laihalle eikä moottoria säretä. Harrastelijalle ja omia metsiään hoitavalle on ihan sama vaikka ne holkit ovatkin paikoillaan. Silloin säädöt ovat turvalliset ja on aivan sama saako tankilla hehtaarin tai puolitoista.

  Ammattimies Arto voi ottaa holkitkin pois koska hän tietää  mitä tekee.

  Jätkä

  Kun on ruuvattavat suuttimet, mutta ei tietoa / taitoa niiden toiminnasta, on vain hyvä, että niissä on rajoittimet. Nimenomaa rajoittimet, jotka voidaan kätevästi ottaa pois. Käyttäjälle, joka ei tajua suuttimien toimintaa, eikä viitsi lukea ohjekirjaa, olisi vielä parempi sähköisesti säädetty kaasutin, jonka toimintaa ei voi sekoittaa ruuvailemalla.

  Takuuseen saattaa kyllä vaikuttaa, jos holkit puuttuvat, kun viedään kiinileiponut saha piirimyyjän korjaamolle.

  Viimeksi kun ostin uuden HVA:n raivurin ja siitä hukkui puristukset toisella tankillisella, eikä säätöihin oltu koskettu, ei ollut pienintäkään kinaa, vaan homma hoitui.

  arto arto

  Suutimien alla oli holkit ja jouset tallessa . Noita holkkeja pähkäilin , nehän estää vain jousen karkaamisen ja suuttimen vääntämisen pohjaan päin …….Juuri se holkki on se rajoitin. sen sisässä oikeasti on boorit ja suuttimien ulkolaidassa sama. Se suutin ei saisi pyöriä kuin puoli kierrossata, Se oikea säätöavain painaa suuttimen sen boorin ohi ja voi säätää. Kyseisestä mallista väännetty väkisin se boori pois eli voi säätää normi meisselillä…

  Makarov

  345 F säädin sillä Arton 30min/15-20min niin ei kyllä pelittäny vaan meinas tukehtua. Laitoin sitten 45-60 väliin ja  H 30 niin sitte rupes hyvin kiertämään. Ihan tuossa vaan pihalla säätelin en oo vielä kokeillu.

  Miten 355:tonen. Sitä kans pyörittelin mutta L 60 la H 30 niin tukehtumista. Laitoin sitte L 120 ja H 60 niin rupes kiertämään.  Nämäkin  kyllä pihalla säätelin. Viime viikon sahasin 355 rajottimien rajoissa kun oli aika jykevätä kaadettavaa. Eikä sinäällään ollut mitään ongelmaa. Mutta nyt säätelin säätömeisselillä ja ajattelin kokeilla jospa saisi enempi vielä tehoja irti.

  545:tosen kans pistelin 60/30 ja huomenna olen sillä menossa sahaamaan. Tuolla 345:lla en ole nyt muutamaan vuoteen juurikaan sahannut mutta ajattelin senkin laitella iskuun ja käydä tässä sahailemassa.

  Itsekkin ostin 460 stihlin vuosi sitten. Hyvä saha mutta juuri tuo tankilla käynti tuntuu sen verran niin mukavempi huskulla silti pyyhkiä menemään.

  petep

  Nyt on tullut muutama päivä sahattua 343-mallilla. Puolitoista tuntia kestää tankki ja omasta mielestä pelaa ihan ok. On siis alkuperäisissä säädöissä edelleen. Ainoa mitä olen ihmetellyt on öljy mitä on äänenvaimentimen maisemissa. Sahalla on käyetty pienkonebensaa ja itse sekoitettua .Ei kyllä savua saha mutta …..

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)