Keskustelut Luonto Ilmasto

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 604)
  • Tolopainen

    Lääkäripulan meille tekee nykyinen systemi ei lääkäriliitto, terkkariin saa viimeisen lääkäriajan klo 13.30 perjantaina, lääkärit ei montaa tuntia ota potskuja vastaan terkkarissa. Resetit on muka voimassa 2v, mutta kirjoitetaan niin pieniä määriä, että jotkut kipulääkkeet riittää 2 viikon käyttöön. Valtavaa turhaa byrokratiaa pyöritetään turhien reseptien takia. Kun käyt terveyskeskuksessa omakannasta voi lukea koko tarnian, jonka on kertonut vastaanotolla. Vähintään puolituntia menee hömpän kirjoitteluun, jos olen lukenut kaiken mahdollisen wikipediasta ja kerron sen, miksi se pitää kirjoittaa muistiin.

    ROKS ROKS

    @ A. Jalkanen, kyllä ne puut varmasti liikkumaan saadaan, saadaanhan ne lapissakin paikoista joissa asutusta ei ole likimainkaan, edes lappalaisten mittapuulla arvioiden.

    En ihan ymmärrä, että miten tuo Timo Aron esitys, poikkeaa hirveästi nykytilanteesta? Nyt läänien kasvukeskukset vetävät periferiasta asukkaat ja lopulta koko kunnan kuntaliitoksin itseensä. Tuo sote-palveluiden rahoittaminen Aron mainitsemalla tavalla voisi tosin olla järkevää. Toteutusvastuu on jo nyt käytännössä jaettu edellä mainitsemallasi tavalla.

    Visakallo Visakallo

    ROKS: ”Kyllä minustakin olisi hienoa, että maaseutu kukoistaisi, mutta kapitalistia huolettaa puheet esim. asuntojen arvon laskun kompensoimisesta yhteisvastuullisesti, ja jatkuvasti taloutensa kanssa painivien kuntien tukeminen. Kallista touhua.

    Mitä mieltä olet samaan aikaan jatkuvasti paisuvasta asumistuesta, jolla yhä suuremmassa määrin tuetaan rakentamista asumista pääkaupunkiseudulla? Kallista touhua sekin.

    Tolopainen

    Viskallion kannattaisi tukien metsästäjänä alkaa ostaa autiotaloja maaseudulta, ne voi 10v päästä myydä hyvällä voitolla valtiolle.

    Puuki

    Paikallisten monopolien rahastuksen mahdollistaminen oli ”vapaan markkinatalouden ” suurimman kannattajapuolueen ja varsinkin sen pääministerin + vihreän omistusohjausministerin päätöksen tulosta.   Siinä mielessä minusta ihan hyvä esimerkki, miten kaikkea ei kannata ”vapauttaa kilpailulle” kuten on pääosin tehty.

    Nyt maksetaan kohoavia kiinteistöveroja asuntokannasta jonka arvo laskee jatkuvasti.  Samaan aikaan pääkaupunkiseudun grynderit ja muut rahankerääjäfirmat  ei tieten halua muuttaa tilannetta mitenkään.  Asutuksen keskittyminen muutamaan kaupunkiin ei ole toiminut hyvin esim. Ruotsissa eikä se toimi täälläkään.  Ei se sitä tarkoita, että joka pikkukylän pitäisi pysyä asuttuna mutta asialliset asumisen ja elämisen edellytykset pitää olla muuallakin kuin muutamassa kaupungissa.

    Kun ollaan metsäaiheisella palstalla, niin vastaapa Roks myös tuohon puun hintapolitiikkaan ja sen verotuskysymyksiin.    Minua kiinnostaisi esim. semmonen tutkimus, jossa laskettaisiin  edullisen kuitupuun kokonaisvaikutuksia maamme verotuloihin ja vientituloihin.  Metsäteollisuus on kuitenkin muuttunut auringonlaskun alasta uudelleen tärkeimmäksi vientiteollisuuden alaksi Nokian alamäen jälkeen.  Eikä se olisi onnistunut ilman maaseutumaakuntien vetoapua .  Tiestö ja metsät ei pysy riittävän hyvässä kunnossa puuhuollon kannalta , jos maaseutu autioituu.

    Sama juttu maanviljelyn osalta. Esimerkkejä on maailmalta maista joissa maanviljelymaat on joutuneet pääosin vieraan maan omistukseen ja ruoka/vesivarat yksityisten firmojen rahastuksen välineeksi.      En ymmärrä yhtään mihin perustuu luulot edullisesta ja paremmasta ulkomaisesta ruoasta , jos kotimaassa saatasiin vain reilusti vähennettyä tai lopettettua ruoan tuotanto.   Kerropa vaikka ROks sinä kapitalistina miten se hoituu nykyisissä epävarmoissa olossuhteissa esim. kuivien kesien jälkeen. Hoitaisko vapaa kilpailu senkin hyvin ?

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Viskallion kannattaisi tukien metsästäjänä alkaa ostaa autiotaloja maaseudulta, ne voi 10v päästä myydä hyvällä voitolla valtiolle.”

    Ei tarvitse alkaa metsästää, kun niitä riittää jo muutenkin! Onneksi suurin osa asuntokannastani on suurissa kaupungeissa ja osa muualla kuin täällä Suomessa.

    Scientist Scientist

    Teitä Suomessa ovat yksityistäneet nimenomaan kunnat ja kaupungit, eivät niinkään valtio tietääkseni. Itsekin makselen kahta yksityistietä vuosittain.

    Maaseudun suhteen voitaisiin ottaa mallia Ruotsista. Siellä esim. sähkövero on pienempi Tukholman pohjoispuolella. Samoin siellä oman asunnon myyntivoitto on verollista tuloa. Ilmeisesti myös myyntitappio voidaan tällöin vähentää. Asumistakia Ruotsissa maksetaan vain perheille ja asmistukien määrä on huomattavati Suomea vähäisempi vaikka asukasluku on lähes kaksinkertainen.

    ROKS ROKS

    @Visakallo, totta touokin. Asukoon siellä ne kenellä on siihen varaa. En ymmärrä miksi yhteiskunnan tulisi tukea esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien tai maahanmuuttajien asumista pääkaupunki seudulla. Asumistukeen roima leikkaus ja/tai ainakin alueellisten erojen poisto ko. tuesta. Sama tuki siis sitä tarvitseville, riippumatta asuinpaikkakunnasta. Tämä varmasti lisäisi muuttoa pk seudulta maalle, mutta hluaako taantuva maaseutu tämän laatuista muuttoa?

    ROKS ROKS

    @Scientist, samaa mieltä. Kyllä voi ja pitäisi benchmarkata vähän ahkerammin ja rohkeammin.

    mehtäukko

    Tähän kun lisätään, että kaikki verotulot tulevat sen kunnan tilille jossa toiminnotkin tapahtuvat.

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 604)