Keskustelut Luonto Iskeekö Suomeen ilmastokrapula jo vaalien jälkeen?

  • Tämä aihe sisältää 134 vastausta, 31 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta sitten Avatarhusse toimesta.
Esillä 4 vastausta, 131 - 134 (kaikkiaan 134)
  • Iskeekö Suomeen ilmastokrapula jo vaalien jälkeen?

    Minun aikanani on kampanjoitu mm. kommunismin, maailmanrauhan, ydinaseriisunnan, nälänhädän torjunnan, liikakansoituksen estämisen, sademetsien ja Lapin metsien puolesta, ja nyt vielä maapallon ilmastonkin puolesta. Aina on näiden kampanjoiden epäilijät  leimattu mitään ymmärtämättömiksi kehityksen vastustajiksi. Vähitellen kampanjat ovat hiipuneet  ja jotain uutta on tullut tilalle. Niin käy varmasti nytkin. Ensin kuitenkin tulee ilmastokrapula, mutta mitä sen jälkeen?

  • Tolopainen

    Niin meillä on 60000 avointa työpaikkaa, niihin vaaditaan koulutus, eikä työkkäreissä ole sellaisia. En usko, että olisimme koskaan ottaneet ketään töhin työvoimatoimiston työnhakijoista, kun palkkasimme uusia työntekijöitä, kun olin työelämässä. Työnhakijat tulevat ykeensä aina muita reittejä kuin työvoimatoimistosta. En ole kuullutkaan, että sieltä olisi jollekin saatu työpaikka.

    husse

    Eläkeläisiltä voisikin leikata lisää ja se olisi perusteltuakin. Nykypäivän eläkeläiset ovat maksaneet eläkemaksuja vain 5%, kun nykyään palkansaajat maksaa 22,5%. Tämän hetken eläkeläiset saavat enemmän eläkettä kuin ovat maksaneet.

    Eläkeläisiltä leikkaaminen nähdään vahvasti eettisenä ongelmana, eläkeläisiä mainostetaan vasemmiston puolelta ”kaikkein heikoimpina ja vähäosaisimpina”. Eihän sellaisia kohtaan voi tehdä ikäviä asioita.

    Kuka alle 65-vuotias äänestäisi demareita, olisi omaan jalkaan ampumista äänestää demareita. Millä rahoitetaan eläkeläisille syydettävät lisärahat. Kuka nuori ostaa demareiden ajatuksen, että eläkkeiden korotukset ovat kasvuinvestointi.

    Tolopainen

    Miksi muuntelet totuutta,  työntekijän maksuosuus on 7,05% ja työnantajan 17,35%, kaytännössä työntekijältä ei peritä mitään eläkemaksuja, vaan työnantaja hoita koko maksun. Vain yrittäjät maksavat oman eläketurvansa, palkansaajilla se lakisääteisesti kuuluu työnantajan velvollisuuksiin. Lisäksi tämä työntekijän ns. eläkemaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen eli maksurasitus puolituu, tuota vähennystä ei huomioida eläkettä laskettaessa.

    husse

    Sittenhän tuossa työntekijän maksuosuudessa onkin nostovaraa ja paljon, jos noin pyörittelet luvut! Ja verovähennykset lämmittää vielä mieltä.

    Hyvä on kyseenalaistaa, ovatko eläkeläiset näitä ”kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.” Täälläkin keskustelupalstalla on oikein virkeää väkeä.

     

Esillä 4 vastausta, 131 - 134 (kaikkiaan 134)