Keskustelut Tekniikka Järeämpiä koneita metsiin!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 89)
 • Järeämpiä koneita metsiin!

  Otsikon päätelmään tuli koneyrittäjien varapuheenjohtaja Timo Tolppa (/Metsäkonepalvelu) kommentoidessaan mahdollisesti yleistyvän jatkuvan kasvatuksen ja siitä seuraavien poiminta- ja pienaukkohakkuiden konetarpeita. Hän näki, että olisi kehitettävä jopa kokonaan uusia koneita ko hakkuutapoja varten.

  Koneyrittäjät ovat Tolpan mukaan valmiita vastaamaan haasteeseen , mutta ei ilmaiseksi. Poimintahakkuut työmuotona on lisättävä yrittäjien ”hinnastoon”. Taksaa ei kyseiselle työmuodolle ole ollut olemassa.

  Työn kausiluonteisuus (=korjuu vain talvella) , erikoiskoneet ja kuljettajien vaatima koulutus tulevat nostamaan poimintahakkuutaksan huomattavasti normaali harvennustaksaa korkeammalle. On jopa väläytetty suoraa tuntihinnoittelua , jolloin maksettaisi työstä aiheutuneiden todellisten kustannusten perusteella. Kantohintoihin tämä aiheuttaisi merkittäviä alentamispaineita.

  Monikohan todellisuudessa haluaa siirtyä kasvattamaan metsiään jatkuvapeitteisenä , jos palstalle ilmestyy valtava kone puita poimimaan ja sen tekemä työ maksaa maltaita ?

  PS.Prof. Lähdekin on todennut , että poimintahakkuisiin tarvitaan järeät laitteet……Aiheutuvista kustannuksista hän on kuitenkin ollut (viisaasti) vaiti.

 • Metsuri motokuski

  Osu ja uppos :-). En ole vielä nähnyt sellaista metsuria joka 43,46 ja vaikka 52:t tukit pinoo kasoihin. Näköjään on vielä paljon nähtävää….

  Puun takaa

  Ei sitä tiedä… jospa Ironilla on sellaiset päihteet käytössä, että tukit lentää kasalle kuin leppäkeihäät…

  Iron Man Iron Man

  No jos motokuski et oo sellaista nähnyt niin tervetuloa vuoden alussa katsomaan,tarjoan majoituksen täydellä ylläpidolla.
  Hänelle vastaan että on sellaaset ryssän mömmöt käytössä että pöllit nousee.

  Puun takaa

  Tämä selittääkin monta asiaa… Muista kuitenkin Iron, että niillä mömmöillä on monenlaisia sivuvaikutuksia.

  Iron Man Iron Man

  Saatana työ ette maha meittille mitään,meitti kun muutaman kerran pyörähtelee niin on tanner tasanen.

  Rane

  Sen verran pitää rautamiestä puolustaa että kyllä tämä Pessinen on todistettavasti ihan youtube-videoilla kasannut tukkeja.Olkapäällä kanteli.
  Toki epäilen että ironmanin työmaalla saa olla useampikin mummo kantelemassa ennenkuin tukit on kourakasoissa.

  Iron Man Iron Man

  Pessinen on meittin suuri esikuva.
  Esitän ranelle saman tarjouksen kuin motokuskille tulla katsomaan,kuvata saa vapaasti.

  6 m3 6 m3

  Otahan Iron iisisti niitten ryssän mömmöjen kanssa jos tosissas niistä haastelet.
  Aikoinaan tunsin yhden kaverin joka vastaavia käytti, rautaa nousi jumalattomasti. Terveydellisistä syistä kun lopetti käytön, jäljelle jäi vain luut ja nahka. Miestä ei tuntenut entisekseen, tuskin jaksoi enää housunpuntit nostaa.

  Toisaalta tunnen vanhan metsurin, taitaa olla nyt 70-kymppinen, 25 vuotta sitten vastasi melkeimpä ajokonetta, saman verran kulki puutavaraa mukana metrisessä hangessa kuin kuormaimen kouraan mahtuu.
  Tais olla ternimaito ja metsämarjat kovan kunnon salaisuutena.

  Iron Man Iron Man

  Ettei olisi Pessinen se vanha metsuri.

  caddy777

  Ei kai oikeaoppinen metsuri tyvipöllejä nostele.. Jo työmaansuunnittelussa otettaessa huomioon ajourat, kaatosuunnat ym. tyviä ja tukkeja korkeintaan siirretään sen verran, ettei ole ajouralla ja on koneen helposti korjattaessa. Huutaa suorastaan ammattitaidottomuutta uhoskella pöllien riuhtomisella ja kantamisella. Ne on ajokoneissa puomit sitä varten jotta ylttyy kasan ottaa kauempaakin. Tyvipöllejä ei tarvitse raahata kasoihin. Jokainen turha askel ja liike on tilistä ja ukosta pois. Kelpo metsäkoulun tai ammattilaisen opin käynyt ei uhoaisi noin. Moteista maksetaan ei turhasta työstä. Pessinen on erikseen oma lajinsa, eikä kenenkään tarvitse edes pyrkiä hänen jäljilleen. Koska metsurihakkuu on ennenkaikkea hyvän ennakkosuunnittelun ja taidon laji, ei voimamieslaji.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 89)