Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 13,861 - 13,870 (kaikkiaan 14,357)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Visakallo Visakallo

    Perkon ajatusvirhe on niin perustuvaa laatua, ettei siihen taida oikein mikään enää vaikuttaa. No, pääasia, että Perko itse tulee uskossaan autuaaksi, mutta nuo hänen jk-apostolin tarinat eivät kyllä mitenkään palvele ainakaan jk:n etua.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Perko kulkee apostolinkyydillä ja jää jälkeen Visakallosta, joka polkee polkupyörällä?

    Perko

    Runkoluvut A J  kysymykseen;  niitä Arvon K.  lukuja en tiedä  hänkin  myy ja muuttaa niitä optimoiden, oletan.  Omat  on ylitse  optimin kun  otaksuin  tuonnin muutoksesta nostavan  propsin hintaa.

    Jaksollisen  siirtymästä pois  pitää  valikoida seuraaviin hakkuisiin  ja nopeaan  rytmiin  viisaasti.  Ennakointi on pelastus selviytyä  odottelusta.  Tämä ihan lonkalta vedettynä.   Totaalisesta  kusetuksesta selviytyminen  vie  hidastuotannossa  iäisyyden ja  on sittenkin pelkkää  odottamista.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aivan Perko, siirtymä on hidas, ja myöhemminkin välillä painotetaan kasvua ja välillä uudistumista. Pukkalan runkolukusarjat antavat osviittaa alkuun. Arvo kirjoittaa että hänen luvuillaan myös syntyy taimia.

    konstapylkkerö2

    Metlan jk-kestokoealoilla jk-metsissä taimet kasvoi rk-korkeuteen keskimäärin 42 vuodessa. Milloin ne on myytävissä tukkipuina ?

    Kyllä se jk on pääasiassa vain maisemametsänhoitoa. Talouden puolella heikosti perusteltavissa siihen siirtyminen vaikka tasaikäismetsätalous onkin antanut uudistamisineen paremmat lähtökohdat aloittaa kikkailu jk-puiden kanssa.

    Perko

    Käsitys on virheellinen kun  haetaan taimen kasvuajan perusteella  myyntihetkeä.  Taimia voi olla monen ikäisi kasvamassa samanaikaisesti.   Jaksollisen  säännöt pitää unohtaa vaikka tekee kipeää!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ehkä kannattaa kuitenkin käyttää hyväksi jos pyytämättä ja yllättäen eteen tupsahtaa valmiiksi sopivan erirakenteinen metsikkö.

    konstapylkkerö2

    Taimien kasvunopeus määrittää myynnin jatkuvuuden tai sen puutteen. Yli 100 vuotta kuluu sirkkataimesta isoksi tukkipuuksi jk:ssa. Sopii laskea mitä se merkitsee jatkuvuudelle esim. 10 vuoden välein kuvitelluille myynneille.

    Perko

    Eri-ikäinen puusto  on valmis  tuotannon tekoon. On  säälittävää  selittää uupeloille  vaikka ovat varmaa ihan kunnon ahertajia mutta jotain puuttuu.   Se nyt vaan on  ollut maailman sivu  puiden kasvu semmoinen.

    PenttiAKHakkinen

    Anneli laittoi Pukkalan jk n runkolukusarjoja nähtäväksi.

    Aika optimistinen oli alikasvosjatkumo. Ja ristiriitainen väittämään, että raivaussahaa ei tarvitsisi.

    Minä taitaisin tehdä tuollaiseen metsään kaksi 50 m3 ylispuuhakkuuta  ja hoitaa lopun puuston jaksollisen menetelmällä. Saattaisi jopa käydä, että päätehakkuuvaiheessa alla olisi täysitiheä alikasvos. Sen voisi jättää kasvamaan.

Esillä 10 vastausta, 13,861 - 13,870 (kaikkiaan 14,357)