Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 14,341 - 14,350 (kaikkiaan 14,831)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Eikö silloin jatkuvalla kasvattajalla ole samat uudistamiskulut niskassa ja toiminta yhtä ”tappiollista” kuin jaksollisen kasvattajan? Ei ole mitään tyhjästä ilmaantuvia metsiä, joita hakataan 8 vuoden välein vaan ovat kasvussa ja uudistumisessa hiipuneita avohakattuja ja uudistettuja metsiä.

    Jos joku hakkaa nuoren metsän Niin se on varmaan varma, että se saa 40-vuotiaasta metsästä paremman tuoton muualla. Jaksollinen kasvattaja välttää tätä hiipumisen ja tuhoutumisen väistämättömyyttä ja uudistaa vielä kun metsänpohja on terve ja kasvavat puut riutumattomia.

    Se on harmi, että on jatkuva kasvatus on ollut kiellettyä, se ole ollut kiusantekoa vaan aikalaisten havaintoa sen huonoudesta. Jos kymmenessä vuodessa minä näen miten metsäntila alkaa heikkenemään ja sekundääriset puut alkavat valtaaman alaa puolivaloisassa ympäristössä ja kuusten terveyden romahduksen. Nythän on aloitettu jo toinen kierros JK hakkuita.

    Kuka on nähnyt miltä männyntaimikko näyttää kun sieltä poistetaan muutama siemenpuu 5 vuotta myöhään? Miltä näyttää nyt 10 vuotta myöhemmin Pukkalan metsä missä siementyneen taimikon päällä oli satoja mäntyjä? Toivottavasti aletaan kohta saamaan kuvia toisesta hakkuusta.

    Jovain Jovain

    Aikalaisen havaintoja tuntuu olevan.  Aika vähän kertomillasi havainnoilla on tekemistä jatkuvan kasvatuksen kanssa.   40 v. nuoren metsän avohakkaaminen on suoranaista metsien tuhlausta. Pitäisi vaihtoehtoiset paremman tuoton rahat hankkia jostain muualta tai sitten hankkia kestävällä tavalla metsänhoidon piiristä?

    mehtäukko

    Havainnot ovat ihan oikein. Lisäksi jos se metsä on huonolaatuinen tai vajaatuottoinen, kumoon vaan.

    Jovain Jovain

    Voihan se jk metsä olla pilalle harsittu metsä, sen nykyinen metsälaki sallii. Mutta voidaanko yleistää siihen määrään vajaatuottoisia metsiä, joita jk metsinä pidetään. Pitäkää vaan ominanne, paljon on pilalle harsittuja ja hoidon puutteessa olevia metsiä. Eihän jk metsä täytä noita ominaisuuksia. Mistä niitä hiipuvia jk metsiä kymmenessä vuodessa on muodostunut niin paljon, että häiritsee jo metsien kasvua ja hiilinieluja?

    Perko

    Kuinka Pukkalan pitää optimoida hakkuut ja minimoida riskit ?   Menkää äijät kiireenvilkkaan   määräämään  miten tulee toimia.  Hyvä kun huomasitte häiriön!

    Perko

    Pitämällä metsää peitteisenä ja  tukkipuun tuotantoa, niin  kymmenen vuoden tahdilla 30 motin myynnillä hehtaarilta tuottaa  jo  nykyisen  avohoidon  vastikkeen 60  vuotisen  keskituoton.   Olen kuullut tähyäviltä  metsästäjiltä, että  myynnit olisivat reilusti tuota suurempia niin ei ole huolta lain!

    Metsuri motokuski

    En kiistä perko etteikö asia ole noin. Mutta kerro miten minä saan ne uudet taimet syntymään sinne ilman kuntan rikkomista ja /tai istuttamista. Meillä taimia ei ole syntynyt tähän mennessä kuin tietyille maapohjille. Niitä meillä on todella todella vähän. Lähinnä ojan penkoissa Tuo sinun laskelma olisi mahtava toteuttaa mutta ikiliikkujaa ei ole keksitty vielä metsäänkään.

    konstapylkkerö2

    Perkon esitykset on harhaisia, kun ei osaa laskea oikein vieläkään.

    Perko

    #  mopokuski;    Saarijärven Paavon rouva  ohjeisti kaivamaan kaksin verroin ojaa.  Kokeile  sillä, jos ei niin kokeile muita tuotantomuotoja ja nopeampia menetelmiä.  Noita  näkyy tien varret  täynnä, ei se startannut  vaikka varmasti tahtoa ei ole uupunut. Toivottavasti  helpottaa, et ole aukkojen jäännös rääseikkösi kanssa yksin!

    Metsuri motokuski

    Eipä tuo perkon vastaus nyt ihan vastannut sitä mitä olisin toivonut. Jos ojien kaivamisella asia ratkeaa jota en kuitenkaan usko.

    Mielestäni kysymys oli kuitenkin ihan selkeä ja vastaus ei liene se että metsä muutetaan rääseiköksi. Yritä perko parempaa.

Esillä 10 vastausta, 14,341 - 14,350 (kaikkiaan 14,831)