Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 14,351 - 14,360 (kaikkiaan 14,814)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuusen taimia syntyy kyllä kun valo pääsee maahan saakka: pienaukoissa, ojien penkoilla, ajourilla, valoisassa sekametsässä, harvennusten jälkeen. Kaikki olemme nähneet näitä näretureikoita. Mutta saako niistä syntymään kasvatuskelpoista metsää, se on ihan eri juttu.

    mehtäukko

    Että niin syntyisi yhtenäisenä alueena hehtaarikaupalla ja täystiheästi sekametsänä, ei pidä mitenkään paikkaansa tulipa valoja kuinka paljon. Tämäkään asia ei vatvomalla muutu miksikään.

    Jovain Jovain

    Tuskin 5 % tilastoituna jatkuvan kasvatuksen hakkuina ensimmäiselle kymmenvuotiskaudelle vielä tuloksia antaa. Paljonko on samaan aikaan hakattu vajaatuottoisia metsiä muilla nimikkeillä ja paljonko on hoitorästien osuus. Tuskin kannattaa jk piikkiin kaikkea laittaa. Metsien vapaalla kasvatuksella on myös osuutensa?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry:n webinaari metsäsuunnittelusta 14.5. kello 17-18.30. Ilmoittaudu mukaan 12.5. mennessä.

    Perko

    MT  ssa  on; Lukijalta: Avohakkuu ja aito metsän jatkuva kasvatus poikkeavat suuresti.. E .Lähde

    mehtäukko

    On. Jutusta vain puutuu tonttujen osuus ja vaikutus päätöksenteossa.

    Ekihän kertoo tavanneensa tonttuja.

    Perko

    Onhan niitä,  se   tonttu-ukko yrittää lukea!

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Samalla se tuottaa noin 30 prosenttia enemmän puuta sekä paljon enemmän muita metsän tuotteita. Erkki Lähde lukijalta maaseudun tulevaisuudessa. Mitäs huijausta täällä on, täällä on kerrottu jo pitkään, että jatkuva kasvatus ei tuottaisi yhtä paljon puuta, vaan arvokkaampia prosentteja. Eihän tämä pidä paikkaansa, jatkuva kasvattaja pyrkii maksimaaliseen puutuotantoon ja se pääsee sinne Lähteen esimerkkiä noudattamalla:”Unohda turhat ja kalliit metsätyöt. Hakkaa tukkipuita, joista saat hyvän tuoton.”

    mehtäukko

    Kun jk-apostolin ominaisuudeksi on tullut kirjoittaa opuksessaan totisena tontun tapaamisjuttuja, onko se huuhaata? Ekin ja kaksosten linja on paasata samoja kumottuja asioita maailman tappiin.

    Jovain Jovain

    En malta olla vastaamatta: Metsuri Motokuski kysyy: ”miten minä saan ne uudet taimet syntymään sinne ilman kuntan rikkomista ja/tai istuttamista”. Ethän sinä niitä sinne saakaan syntymään, mutta vaihtoehto ei myöskään ole avohakkuu. Tulisiko erot sieltä 50-70 luvulta, kun nykyisin tavoiteltava hoitomuoto oli vielä käytössä. Metsät leimattiin ja metsänhoitoa ei siihen aikaan eritelty (eriytetty). Leimausporukan päätöksissä oli, milloin metsät katsottiin uusiutuvaksi ja milloin oli käytettävä keinollista uudistamista tai viljelyä. Ammattitaitoa se vaati, leimattiin sitä mitä vastaan tuli ja ei käynyt mielessäkään, etteikö tämä toimisi. Onhan sieltä eroa tämän päivän metsänhoitoon ja voi olla myös vääriä olettamuksia. Ei pitäisi olla ylivoimaista, mutta kun vasinaisesti käytössä on vain yksi hoitomuoto, eihän siitä mitään tule? Jatkuva kasvatus ei ole RÄÄSEIKÖIDEN  hoitamista.

Esillä 10 vastausta, 14,351 - 14,360 (kaikkiaan 14,814)