Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 8 vastausta, 14,511 - 14,518 (kaikkiaan 14,518)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Metsuri motokuski

    Ja vieläkään emme saa tietää missä nämä perkon ihmemetsät kasvavat.  Saisimme käydä katsomassa kuinka jk metsät tuottavat ja sen perusteella tekisimme sitten päätelmiä. Mehtäukon kommentti siihen asti täyttä totta.

    Jovain Jovain

    Oli viimeksi 1300 mottia 6 ha alalta, ei 10-15 vuoden välein. Näin Perko kertoo.  Aikakäsitys puuttuu tästäkin ja siinä mielessä vastaväittämät eivät pidä paikkaansa. Tulee se 1000 motin kertymä 3 hehtaarin alalta avohakkuuta, mutta ei ne hoitokerrat ole siinä. Tulee korjuukertoja 2-3 ennen avohakkuuta. Taimikon hoitokertoja 2-3, muokkaukset, viljely ja mahdollinen heinäntorjunta jne. Että ei sieltä metsästä pääse yhdellä korjuukerralla. Hoitokertoja (käyntejä) tulee moninkertainen määrä peitteiseen metsänhoitoon verrattuna. Ja kaikki maksaa ja laskutetaan.

    mehtäukko

    Kaksonen heräsi puolustamaan utopioita. Oletteko todella noin tyhmiä?

    Perko

     

    Jatkuva kasvatus vakaantuu noin 30–45 vuoden jälkeen, jolloin hakkuut tehdään 10- 15 vuoden välein, ja jäävän puuston määrä pysyy suunnilleen samana.

    Noissa kohteissa käytettiin noin ~ 60 %  poistoa.  Suunnitelman ennuste  seuraavaan 15 vuoden  päähän näyttää olevan 165–210 m³/ha (riippuen kasvusta)  ja jää  vahvaa puuta 70 m3  hakkuusta 25- 30 vuotista  nuorta  puustoa.. niitä he sitten  myyvät!

    Mites  se tonttu-ukkoa taas kirveltää.  Eikös ole mukava  huomata kuinka järki on kehittynyt, useimmiten voi sahailla pelkkää tukkipuuta jolla saa tulosta.

    Viimeinen niitti tonttu-ukon takkiin:
    – ”Pelkkä massahakkuu ei enää riitä” – Nykyään hakkuilla  toteutettu jalostus ja kestävä metsänhoito vaikuttavat metsän arvoon.
    – ”Älykäs puunvalinta” (jättämällä oikeat kasvukykyiset puut kasvuun) tekee seuraavasta hakkuusta helposti 20–30 % arvokkaamman  ja nopeuttaa  virtausta.

    konstapylkkerö2

    Jk-metsän keskikasvu jää tasaikäisestä 20-50 % kiertoaikana. Vaikka tuottoa ei laskettaisikaan oikein eli vaihtoehtoistuotto mukana jk häviää tuotossa silti.

    mehtäukko

    Kun eräs Eki on ilmoittanut kohdanneensa pohjoisessa tonttuja, on perkolaiselta melkoista älykääpiömäisyyttä levittää moista harhaisuutta muihin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko myös Perkon metsässä pinta-alaa välillä vajaakäytössä, eli puustoa joudutaan välillä kasvattamaan optimaaliseen tiheyteen nähden harvempana ja jopa avoimina alueina uudistumisen varmistamiseksi? Vai tupsahteleeko taimia kokojakauman alkupäähän: sopiva määrä, oikeita puulajeja ja sopivassa tiheydessä?

    mehtäukko

    Esittämänsä utopiset luvut osoittavat, ettei perkolaisella ole metsää ensinkään saati puunmyyntiä jk:lla. Joku tolkku se on oltava silkan sonnan jauhamisella.

Esillä 8 vastausta, 14,511 - 14,518 (kaikkiaan 14,518)