Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 5,981 - 5,990 (kaikkiaan 14,360)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Eikö riitä  töllistellä aukonlaidalla kun ovat teille  mieltä kohentavaksi ja työllistäväksi tulleet? Miksi  pahoittaa mieltään jonkun  monikerroksellisessa  lehdossa.

    PS. Oikea tieto korreloi huonosti enemmistön mukaan.   Kirjaston  valikoimista  saatte lisää oikeaa tutkittua tietoa.   Kirjojen avulla  autamme löytämään totuuden.

    Rane

    No arvataan.Olet Perko kertonut olevasi samaa ikäluokkaa Arvo Kettusen kanssa eli olet myös samaa ikäluokkaa Erkki Lähteen kanssa.Joten noissa jatkuvan kasvatuksen tutkimuksissa täytyy yhtenä tekijänä olla itse Erkki?Löytyisikö näillä hakusanoilla?

    Perko

    Metsäntutkimus  & Luonnonvarakeskus ,  Metsäkustannus on julkaissut tuoretta tiivistä faktaa jopa jatkuvasta kasvatuksesta 127 sivullista.  Ei kun lukemaan!

    Teissä on muutama tosi fiksu- tyyppi mutta he ovat vähemmistönä  kuin jk ”harrastelijat”.

    Visakallo Visakallo

    Mistähän se Perko mahtaa johtua, ettei  suuret toimijat ole ottaneet jk:ta laajemmin käyttöönsä? Eikö niissä piireissä kuitenkin ole fiksua, koulutettua ja laskutaitoista väkeä suhteessa kaikkein eniten asioista päättämässä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kirjat on luettu – käytännön kokemusta puuttuu.

    ”Maa riittää ihmisen tarpeeseen mutta ei ihmisen ahneuteen” – Mahatma Gandhi (HS Tiede 1.8.)

    Jovain Jovain

    Gla olen vastannut, ilmaisuni oli kuitenkin väärin, mitä tulee sukkessioon. Samaa kuitenkin tarkoitan kuusettumista ja että avovaiheen kautta saadaan uutta alkua, sekametsiä ja välttää sitä taantumista.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jovainin systeemi vaikuttaa toimivalta. Perkon systeemi on edelleen hieman epäselvä, käyttääkö Perko esimerkiksi avohakkuuta lainkaan? Molemmat saavat varmasti puuta kasvamaan haluamansa määrän. Metsämme ovat monipuolisempia kun on erilaisia malleja käytössä, ja jotkut haluavat metsästään jotain muuta kuin puuntuotannon maksimointia.

    aegolius aegolius

    >Jovainin systeemi vaikuttaa toimivalta. 

    Mikä on ”Jovainin systeemi”?

    Jovain Jovain

    Onhan tämä aika hupaisaa keskustelu metsänhoidosta. Ennen aikaan onnistui vielä metsänhoito kahdella eti tavalla samassa metsässä. Luontaista ja keinollista aikana, jolloin metsänhoitoa ei vielä oltu eriytetty. Päädyttiin kuitenkin metsänhoidon eriyttämiseen (metsäsota), luontaisen metsänkasvatuksen ja uudistumisen ns. jatkuvan kasvatuksen kieltämiseen. Nyt sulkuajan jälkeen ei mahdukaan enää samaan metsään. Käsitellään eriytettynä muusta metsänhoidosta, niin myös puukaupassa.

    Niin kuin olen kertonut, omassa toiminnassani en ole sulkemassa metsänhoitotapoja erilleen. Samaan metsään mahtuvat molemmat, aina metsänhoidollisen tilanteen mukaisesti. On myönnettävä että haasteita on. Metsänhoito ja puukauppa on ohjattu jaksottaiselle metsänhoidolle ja pystykaupalle, mutta vielä vaihtoehtojakin on.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Pitäisi varmentaa maastossa käymällä mutta Jovainin systeemi vaikuttaa ”vapaalta kasvatukselta” (Pukkala ja ehkä myös Sauli Valkonen?). Perkon systeemi vaikuttaa enemmän puhdasoppiselta jatkuvalta kasvatukselta jossa vältetään avohakkuuta (Lähde ym.).

Esillä 10 vastausta, 5,981 - 5,990 (kaikkiaan 14,360)