Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 6,161 - 6,170 (kaikkiaan 14,393)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Gla Gla

    Jovain: ”Eiköhän ole paikallaan, että annetaan ”kaikkien kukkien kukkia”.”

    Tuo sinun pitää kertoa niille, jotka haluavat asettaa kieltoja tai rajoituksia talousmetsien menetelmävalikoimaan.

    Jovain Jovain

    Sitä teidän pitää kysyä itseltänne. ”Kiellot” nähdään uhkana ja reakoidaan sitten sen mukaisesti, asetetaan rajoituksia. Ainakaan omassa toiminnassani en ole niitä noudattanut. Olen uudistanut vanhoja kuusikoita n. 15 ha avohakkuuta hyväksi käyttäen (vaihtoehtoinen tapa) ja välttänyt katastrofin, joka jk metsille lain ja asetusten varomattomasta käytöstä olisi ollut tuloillaan?

    Metsuri motokuski

    Onko jovain jk metsän kasvatus siirtymistä katastrofiin ? Ilmeisesti tarkoitat jk metsän hakkuuta niin harvaksi että tuulituhoriski olisi ollut merkittävä uhka. Jos näin on niin huolesi oli ihan relevantti.

    kim1

    Heh…,Jovainhan on hyvä jaksottaisen kasvatuksen puolesta puhuja..,tahtomattaan tai ei..

    Jovain Jovain

    Onhan se vähän kyseen alaista vahtia lakia ja hoidon ohjeita ja estää metsänhoidon toteutuminen. Vaaditaan tiukkaa lain tulkintaa ja pidetään kiinni (vähintään yhtä tiukasti) metsänhoitoa jakavasta jk metsien avohakkuuttomuudesta. Niin kuin siitä luopumalla metsänhoito jollain tavalla muuttuisi jk metsiä suosivaksi? Tuskin kuitenkaan, parempi vaihtoehto olisi esim. hoitotapojen yhdistäminen. On sitten itse kunkin metsänomistajan vapaassa valinnassa mitä tekee.

    Metsuri motokuski

    Kuka tätä rajoittaa tänä päivänä ? Muuta rajoitteita ei ole kuin uudistamisvelvoite. Jokainen yhdistää tai olla yhdistämättä kuten haluaa. Ainoa asia joka hiukan rajoittaa on luontokohteiden hakkuu. Niiden hakkuussa harvoin on mitään taloudellista hyötyäkään.

    aegolius aegolius

    En ymmärrä minäkään mitä Jovain tarkoittaa. Minä koetan rajoittaa vain käsitteiden sotkemista – vähän huonolla menestyksellä.

    Jovain Jovain

    Höpö Höpö, ainoa turvaamistoimi tuntuu olevan avohakkuuttomuus ja sen käyttökohteiksi luvataan vain puistoissa maisemassa suojavyöhykkeillä julkisyhteisöissä rämeillä jne.  Ei metsätaloudessa.

    Gla: ”Jos tuossa kohtaa saadaan ovi raolleen, on entistä kovempi työ torjua jatkuvasti kovenevat vaatimukset”. Mitkä vaatimukset, jk metsänhoito on lailla turvattu vaihtoehto suomalaiseen metsänhoitoon. Jos ei vielä kaikilta osiltaan toimivassa muodossaan, esim. sen luokittelussa on puutteita. On kuitenkin metsänomistajalle turvattu vapaa valintainen metsänhoidon vaihtoehto, tuskin raadin on syytä mennä sitä rajoittamaan.

    mehtäukko

    ”… tuskin raadin on syytä mennä sitä rajoittamaan…” Kyllä se on terveellistä tuoda pöydälle jk:n utopiset ja mielikuvitukselliset haaveet. Kun sitä käytännössä kokeilleetkin toteavat polkaisseen vihersontaan, kuinka uusi metsänomistaja voi selvittää päänsä tuosta Jovainin vatvomasta sekametelisopasta ?

    Kysymys ”raadin” pohtimana faktoista, joita saa soveltaa käytäntöön.

    Jovain Jovain

    Ei ole havaintoa jk:n utopistisista ja mielikuvituksellisista haaveista. Tuskin on tarvetta vaahdota joutavia.

Esillä 10 vastausta, 6,161 - 6,170 (kaikkiaan 14,393)