Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 7,071 - 7,080 (kaikkiaan 10,116)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • mehtäukko

    ”..kun vaikuttaa siltä, että urat voivat sijaita ainakin hankalassa maastossa vain yhdessä paikassa..” No, osaako joku teoreetikko kumota väitteen?

    Rane

    Yhdessä arvometsän lehtijutussa kerrottiin miten hakkuukoneen kouralla ohimennen ruopaistaan maahan laikkuja jotka sitten taimettuvat terhakasti.En tiedä kuka tämän keksi mutta onko kellään havaintoja onko konsti yleistynyt?Jk.n markkinoinnissa on paljon tämäntapaista löysää puhetta.

    mehtäukko

    Kyllä se on hatusta nyhdetty konsti. Metsämaassa on kiviä pinnan alla ja päällä. Kenen intressi on kivissä tylsyttää etu- ja takaterät tai rullien piikit?

    Niin. Laikku syntyy parhaiten kouralla kitkemällä taimia juuripaakkuineen…

    Timppa

     ja mitä ne pienemmät  erät ovat ? 

    Ovat siis puita, joita leimikoissa on vähemmän kuin valtapuuta  Voivat olla koivua, kuusta tai mäntyä, tilanteen mukaan.  Kuten kirjoitin, niin puita lähtee eri tahoille.  Normaalisti havutukit eri sahoille.  Sitten vielä pikkutukit tai pienikokoiset johonkin kolmanteen ja pylväät kyllästämöön.  Kuituja voi mennä 3 paikkaan ja koivutukkia vaneritehtaalle.  Saamme kaikista eristä hyvän hinnan.  Havutukkien hinta on yleensä melko vakio.   Joku ostaja yrittää jopa parantaa kilpailuasemaansa joskus parantamalla noiden pienerien hintaa.   Jos alkaisin myydä tuollaisia eriä erillisinä, niin hyvä, jos niistä saisin puolet.  Vaivaa kyllä saisin ihan tarpeeksi.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Miten pienerät liittyvät jatkuvaan kasvatukseen? Jos leimikko on suuri, siitä saa aina kaikenlaista.

    Timppa

    N 1000 m3:n päätehakkuukuusileimikossa oli mänty- ja koivutukkeja molempia n 16 m3.   Liittyvät kaikkiin hakkuisiin.  Tietysti jatkuva kasvatus on vielä ongelmallisempaa, koska pääpuunkin arviointi on vaikeampaa.

    Perko

    Onko tuo  tuhat mottia  vähän vai paljon?  onko se  suurempi vai pienempi?

    Metsuri motokuski

    Taitaa 1000 mottia olla jo melko suuri määrä nykypäivänä. Toki niitä tulee jopa isoista harvennuksistakin isoilta metsänomistajilta. Miten jk metsissä.  Taitaa 1000 mottia olla jo aika iso erä.

    Gla Gla

    Ainakin sen takia on käsitelty valtavan kokoinen leimikko.

    Perko

    ”Taitaa 1000 mottia olla jo aika iso erä.”  Niin Oho, arvailkaahan onko se iso vai pieni vai pienempi  jos onkin suurempi ?      Mm-kuski miten on, onko tapahtunut aukossa totaalinen laillinen vai vilpillinen metsänhävitys ?  Metsän tunnistaa parhaiten puista!  Miten on etuoikeutettujen mielestä?

    Onkos se A J :n mielestä riitaa  kun kysyn, kuin monta päätehakkuutuloa samasta aukosta  tuloutetaan sille tuotoksi tappioita peittämään?  Sekin vaatii jonkinmoisen uskon jos niin menettelee.  Muistelen prof  Olli Tahvosen  oikaisseen jo saman jossain  P Puuntuottajan  laskelmista ja senkin ettei ne  omassa metsässä kasvavat  puut ole välttämättä velkakorolla jota Puuki kuvittelee ja pelkää.    Pahoittelen jos aiheutan riitaa  moisesta pikkujutusta, ihan ystävällisesti kerron  tässä niin valheellisessa ajassa juttuja totuuteen pyrkien.

Esillä 10 vastausta, 7,071 - 7,080 (kaikkiaan 10,116)