Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 7,091 - 7,100 (kaikkiaan 9,911)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Puuki

    Kasvupaikatkin on erilaiset etelästä pohjoiseen. Ihan kuin vertaisi ferrarin kiihtyvyyttä etelän lämmössä dieselmersuun lapissa.

    Pääsääntöisesti jk(jatkettu kasvatus) on puistometsien, maisemametsien  ja luontaisesti erirakenteisten rämeiden  kasvatustapa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ja korpien, ehkä enemmänkin kuin rämeiden, johtuen paremmasta taimettumisesta jonka rämeellä voi estää sammaleisuus tai isovarpuisuus kuten suopursu tai vastaavat. Lisäksi suoja-alueet kuten vesistöjen suojakaistat (samalla usein maisema-alue). Vielä lisäksi kaupunkien lähivirkistysalueet.

    jees h-valta

    Puuki oikeassa, jk puolustaa paikkaansa esim. omassani, turvemuuntumassa jossa aukon teko tietää vedenpinnan nousua ongelmallisen ylös. Vaikka kuinka hyvät ojat ja tukkoon kasvanut järvi imee aikaa ottaen. Mutta iso kuusikko ja seassa lehtipuuta oli hyvä pinnan tason laskija. Nyt kun muutama vuosi sitten isot koivut poistettiin päältä on jo sekin tehnyt sen että ojat ovat piripinnassa ja kuuset voivat ainakin kotvan aikaa erittäin huonosti. Mutta jos nyt saan aikaan lehtipuuta ajourille ja pienaukoille voin sanoa että veden kuivaus toimii ja metsäkin alkaa voida taas paremmin.

    Puuki

    Niin, rahkarämeet taimettuu luontaisesti ojat tukkimalla väliaikasesti  jos ei muuten.  Korvet ehkä parhaita.

    suorittava porras suorittava porras

    Jatkoa vielä Visan kommenttiin edellisellä sivulla ,että nykymenetelmillä ko tulokseen päästään jo 55 vuodessa. Se tuhat mottia kasvoi 60 vuoden takaisilla uudistusmenetelmillä ja taimiaineksella. Välitön uudistus hakkuun jälkeen ,kehittynyt maanmuokkaus ja pidemmälle jalostettu taimiaines tarjoavat mahtavat mahdollisuudet. Tämä tietysti vaatii alussa vähän ”tamppaamista”. Tumput suorana seisovat voivat vain kateellisina seurata tamppaamisen seurauksena tapahtuvaa puuston huimaa kasvua.

    Nimetön

    Koko termi ”metsänhoito” on outo? Ymmärrän, että termi otetaan käyttöön, kun hoidetaan tämän ”metsänhoidon” jälkiä, kun järki joskus voittaa. Terve ei hoitoa tarvitse, sairas kyllä. Tämä nykyinen ”metsänhoito” on saanut luonnon sairaaksi.

    Gla Gla

    Mahdollisuudet hyötyä metsästä heikkenee oleellisesti, ellei metsää hoida. Ihmiskunta siirtyi jokin aika sitten keräilytaloudesta viljelyyn, joten vähitellen muutos alkaa ehkä olla kaikkien syytä jo tiedostaa. Vai pärjäätkö sinä keräilytalouden tuotannolla? Huomaa, että kaupoista ostamasi hyödykkeet ei niitä ole poislukien torilla kanttarelleja myyvä mummo.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei hoitamattomuuskaan laajamittaisesti toteutettuna tee autuaaksi. Esimerkkejä on nähtävissä Luoteis-Yhdysvalloissa, Alaskassa, Venäjällä ja Kanadassa joissa metsätuhot hävittävät metsää surutta. Monimuotoisuutta on runsaasti, mutta on menetetty myös metsäteollisuuden mahdollisuuksia runsaasti.

    Visakallo Visakallo

    Olen aika varma, että Jonastakin on elämänsä alkuvuosina hoidettu samoin kuin meitä muitakin.

    Nimetön

    Luonto hoiti meitä.

Esillä 10 vastausta, 7,091 - 7,100 (kaikkiaan 9,911)