Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 7,351 - 7,360 (kaikkiaan 10,093)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jovainilla meni oikein, minulla väärin, eli Metsäkeskus miksi -ketjussa lukee että toimijoilla ei ollut eroja. Tarkoittanee että mhy ja yhtiöt pärjäsivät yhtä heikosti.

    Tomperi

    Taisin olla väärässä, mutta epäilen silti, ainakin vijelemättömiä aloja tuetaan kun kesantoja ja loppuun kaluttuja soita  ja sitten ku sa metsän aikaiseksi niin sitten saa energiapuutukea ja en mie tiijjä saako lannotuksiin ja ojituksiin ja teitten rakentamisiin,,, en todellakaan ole agendalla. Entä Tämä, kopio metsälehdestä:

    ”Koulutus ei valmista metsurin tutkintoon, mutta tarjoaa riittävät eväät metsurin työhön pitäen sisällään myös luonnonhoitotutkinnon.”

    Luin tuon tekstin joka on sitaateissa  metsälehdestä, tosiaan, koulutetaanko metsurin ammattiin tänäkin päivänä ihmisiä? Ninkähän moisia määriä?

    Että tuo ei riitä edes metsurin tutkintoon mutta tarjoaa  riittävät eväät metsurin työhön.

    jos tommosta koulutusta ja työuraa tarjottas ukrainalaisille niin ”sotahan” siitä syttys, samantapanen mutta ehkä koskettavampi kuin thaimaalaisten marjanpoimijoita työllistäviin marjanpoimintayrityksiin….

     

     

    Gla Gla

    Erinomainen kirjoitus lukijalta Makasiinissa 1/23 sivulla 76.

    Valitettavan vähän on tuotu esiin jk:n ongelmallisuutta nyt pinnalla olevassa hiilinielukeskustelussa ja harvennusvoimakkuuskeskustelussa.

    Petkeles Petkeles

    Huutista ja myötistä.

    Puuki

    Jk:n 20-30 % tasaikästä jalostetun alkuperän metsää heikompi kiertoajan puun kasvu vähentää kyllä hiilinieluvaikutustakin.

    Kujala moitti jossain metsänomistuksen tuottavuutta .  – 5 % miinuksella kertoi olevan tuoton.   Osin oikeassahan se on, jos ja kun käyttää epätaloudellista metsänkasvatustapaa, niin heikko tuotto korostuu entisestään.   N. 10 % tuloksesta menee alkuun harsintahakkuulla heikomman kantohinnan muodossa harakoille. Tulosta on joskus mahdollista parantaa jatkossa mutta tasaikäiskasvatusketjuun verrattuna on helposti melko vaikeaa.

    Perko

    Prosenttilaskurin kirittämä puunkasvu on unta mutta tuo euforiaa auvohoitoon.   Puuttomat paljaat kohdat metsässä eivät ole metsää  siinä mielessä kuin puuntiheyksillä ymmärretään metsä.  Kasvu/ hiilenkertymä  viivästyy avo-vihtikossa  10- 15 vuotta   (12 – 30 %)  , menot kasvaa  normaaliin metsään verraten reilusti  ja perikunta on hylännyt  kamppailun, esimerkkejä riittää!  Jatkuvakasvu metsässä edistää  myös kiertoaikaa ja mahdollistaa arvokkaimpienjakeiden myyntiä joka korjaa kassavirtaa avohoitoa  paremmaksi. MOT !

    Puuki ,  kun siulla on se laskuri niin ota vielä kerran keskinopeuslasku esim: matkaa mäelle on 1 km  kun nousunopeus  5 km/h  niin kuinka lujaa pitää tulla 1 km alas jotta keskinopeudeksi  tulee 10 km/h ?

    Myyntiä pitää opiskella. I  vältä kauppaa harakoiden kanssa.  II  opi sanomaan myytävälle tavaralle hinta.   III   viimeisennä mutta ei vähäisempänä, auta ostajaa valitsemaan kahdesta vaihtoehdosta  hyväostopäätös jotka olet itse luonut hänelle.

    Rane

    ”Kujala moitti jossain metsänomistuksen tuottavuutta .  – 5 % miinuksella kertoi olevan tuoton.”

    Jatkuvan kasvatuksen todellisuus valkenee vähitellen Kujalallekin?

    Perko

    Laskekaa paljoko on avohoito tappiolla?  Entä jos onkin plussalla niin paljonko?

    PS. Gla mie en näe sitä Makasiinin juttua, voisitko referoida kohtia siitä tänne?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Perko: matkaa mäelle on 1 km  kun nousunopeus  5 km/h  niin kuinka lujaa pitää tulla 1 km alas jotta keskinopeudeksi  tulee 10 km/h

    Menomatkaan mäelle menee jo 12 min (60 min/ 5 km = 12 min). 10 km/h keskinopeus tarkoittaa, että 2 km matkaan saa käyttää 12 min. Vastaus on siis: alas pitää tulla valonnopeudella.

    Perko

    Hyvä A J  , Ok!    ”tässä ajassa”  tuottavuuteen voi käyttää ihan samaa menettelyä.  No jos ei välitä tai ymmärrä niin ei sitten. Startti on erityisen tärkeä kuin F1 kisassa, ja parasta on raveissa tasoitus kuin muinoisen pojan etumatka. Sitä käytetään monikerroksellisessa  metsässä joilla halutaan välttää myynnin viivästystä.

Esillä 10 vastausta, 7,351 - 7,360 (kaikkiaan 10,093)