Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 8,571 - 8,580 (kaikkiaan 14,357)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Jovain Jovain

    Pitäisi metsäväen ymmärtää se, että kehitystarpeita on myös metsiin ja metsänhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Tuskin ovat tarkoitettu luontoväelle ja onhan se kohtalokasta metsien kannalta, jos tulevat torjutuksi. Aika lyhyestä oppimäärästä on kysymys ja on toinen tarkastelukulma, jos ovat luontoväelle mieleisiä.

    Perko

    <p>Berzan aloitusta mukaillen.  Havaitsin noita  jk – ja jatkuvan myynnin metsiä syntyvän  taajamareissun varteen nähtäväksi. Lähellä on kohde josta  edellinen myynti oli  alle viis’ vuotta sitten.  Jälki on tosi siisti  nuori eri-ikäinen metsä ja seuraavaan myyntii pääsee jälleen 10- 15 vuoden syklillä.   Se toimii sittenkin !  Tukkipuuta on enimmäkseen pinossa.</p>

    Perämurikka

    Muutama vuosi takaperi yks tuttu metsänomistaja sano harrastaneensa aina jkta.joka talvi hasalle hakkasi ja sano että aina on ollu myyä puuta ja oli tyytyväinen kuulema.pienaukkoja suosi.harmi kyllä ei saa enempää tietoa sen menetelmistä ku on haudassa.

    mehtäukko

    Niin kyllähän köykäistä on kehuskella ”aina on ollu myyä puuta..” Siinä täytyisi todentaa lähtötilanne, kehitys ja lopputilanne euroja unohtamatta.

    Makarov

    Aina on ollu myydä puuta vaikka jaksollistakin metsänhoitoa harrastaa. Hyvin hoidetulla metsätilalla pystyy aina myymään puuta, harvennuksia/päätehakkuita aina tilanteen ja kysynnän mukaan. Kyse on pitkälti ammattitaidosta. Tukkipuuta oli enimmäkseen nytkin kesällä pinossa  no oli kyllä tuossa talvellakin. Pitkähän tuo Perkon väli on jos aina 10-15 vuoden syklit on puuta myydä. Itsellä käytännössä joka vuosi.

    Perämurikka

    No eipä se kehuskellu.kehujat erikseen.ikäsä ite mehtäsä hoitanut ja jos on ollu tyytyväinen nii eikö se oo sillon ok?Ei ollu perillisiä mihin lie metät meni

    Perämurikka

    Mikä v…u siinä on että kauhia ruikutus jos joku toimii erilailla? Onko se joltain muulta pois?kaikki ei välttämättä laske pennejä vaan nauttii metästä.

    Jovain Jovain

    <p>Täällä esiintyy asiantuntijoina tahoja, joilla ei ole kokemusta peitteisestä metsänhoidosta. Tähdellisempää olisi keskustella siitä, mittä vuosikymmeniä kestänyt sulkuaika on aiheuttanut metsänhoidolle. Toisaalta siitäkään ei ole apua, kun se kokemus peitteisestä metsänhoidosta puuttuu.  Näkee vielä tänäkin päivänä, joskus 60-70 luvulla leimattuja metsiä, joissa metsänkuva ei ole muuttunut. Tuottavat edelleen tukkia ja ovat sitä tehneet ylimenokauden ajan. Eivät jää tuotossa jälkeen, kun huomioidaan hoidon kustannuksia. </p>

    mehtäukko

    Ketä kiinnostaa Joovainin menneisyyden haudankaivuu- jutut?

    ”Joku saa toimia vapaasti oloissaan erilaillakin”, mutta eipä siinä ole perusteita keskustella, vaihtaa mielipidettä.

    Makarov

    On tässä peitteistäkin kokeiltu mutta en ole ollut tyytyväinen. Suurimpana ongelmana ollut taimettuminen ja tuulituhot. Jatkuva kasvatus onnistuu ainakin itsellä taimettumisen puolesta hyvin taimettuvalla kuuselle soveltuvalla korpimaalla. Silloinkaan ei puustoa passaa liikaa kerralla poistaa heinittymisen ja tuulituhojen takia vaan 5-10 vuoden välein tehtävillä varovaisemmilla harvennuksilla jolla turvataan taimettuminnen. Minulle jaksollinen muuten on kannattavampi.

Esillä 10 vastausta, 8,571 - 8,580 (kaikkiaan 14,357)