Keskustelut Tekniikka Jonsereds CS 2234 S

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 77)
  • Jonsereds CS 2234 S

    Merkitty: 

    Olen harrastelija sahaaja. Sahailen yllämainitulla sahalla ja nyt tuli ongelmia. Saha on hankittu 2008 ja en ole paljoakaan sahannut sillä.  Ongelmana on yläkierrosten häviäminen. Tyhjäkäynti on ihan ok ja kun nostaa kierroksia saha alkaa  tukehtumaan kuten ei saisi polttoainetta. Sama ongelma saha kylmänä tai kuumana.

    Olen tehnyt sahaan seuraavat toimenpiteet mutta niillä ei ollut mitään merkitystä:

    – imuletkun vaihto tankista

    -primepumpun letkujen vaihto uuteen

    -korvausilmaventtiilin puhdistus paineilmalla

    -sytystystulpan vaihto uuteen

    -polttoaineen vaihto

    -hieman H säätöruuvia kierretty vastapäivään(auttoi vähän mutta vika ei poistunut

    -kokeiltu ilman pakoputkea(ei merkitystä)

    Auttakaa ajatuksin missä voisi olla vika, meneekö sähköpuolelle?

  • Metsuri motokuski

    Samaa mieltä. Jos vuodessa sahaa reilun 10 ha niin ei ole väliä onko saha ihan herkimillään.  Turvallisilla perussäädöillä kyllä pärjää. Eikä ole väliä myöskään viekö se bensaa pari litraa enemmän.

    Jätkä

    Jos puhutaan ammattisahoista, niin niillä  on vissi ero ”ammattisahoihin”.

    Jois haluaa sahata vehkeellä, joka määkäisee ja kiihtyy niin kuin ammattimetsurilla saha kiihtyy, eikä kierrokset nouse lähellekään esim.14 – tai 15 000 varvia, joilla kierroksilla oikealla moottorisahalla sahaaminen alkaa tuntua jopa nautinnolloselta.

    Pavekka

    Turhaa uhoa taas. Ei sillä parin tonnin kierroslisällä merkitystä ole jos ostaa tuon siihen mihin se on tarkoitettu. Eri asia jos tapana on hinkata tylsällä ketjulla puita poikki. 2240 (435) verrattuna otsikon sahaan on eri laite. Laatuloikka on huomattava ergonomiassa mikä on asia jonka käyttäjä huomaa ensimmäisenä. Teknisestikin parempi mutta ei ergonomian veroisesti. Eli kiva sahata mutta pikkunyppimistä piisaa.

    Jätkä

    Kuten sanottu, ammattikäyttöön (Metsätyössä) – on kolmella isommalla merkillä ollut vain muutama sahamalli, joilla voi saada kunnon tulosta aikaan.

    ”Karvalakkimallit” ovat niitä, joita sekatavarakauppiaat puoliväkisin yrittävät työntää asiakkaille jopa valheilla ryyditettyinä.

    Ero kaupan tiskillä on olemattoman ”pieni”, vain yksi kuutiosenttimetri. Hinnassa ero on satasia. Käytännössä ero on konkretisoitunut niin, että hyvällä voi sahata esim 5000 kiintoa, halvalla 50 M3.

    Myös pelkästään polttoaineen kulutuksien ero on hätkähdyttävä

    Tee Ström

    Luulisin, että kuningasmetsuri Pessinen pärjäsi töissä ollessaan jokaiselle tämän palstan kirjoittajalle. Jossain haastattelussa hän totesi, ettei nykyajan sahat kestä käytössä enää niin pitkiä tuntimääriä kuin vanhemmat versiot. Jollain isolla Raketilla hän oli sahannut noin 2000 mottia.

    Jätkän mainitsema 5000 motin sahausmäärä per huippusaha, sisältää varmaankin kolminkertaisen määrän Lapin – lisää. Ei tommosiin määriin pääse millään sahalla. Ei ihan satuja kannata tarinoida edes Jonseredin harraste – sahureille.

    Itämaan ihme

    Tämä Pessisen väite uusien sahojen heikkoudesta särähti aikanaan omaan korvaan. Muistaakseni jossain videossa sanoi pääsevänsä nykysahoilla noin 1000m³ ja olikohan näin, että 70-90 luvun sahoilla pääsi 1500-2000m³.

    Ottaen kuitenkin huomioon Pessisen työmaat 70-90 luvut aukkohakkuuta sekä oikeita harvennuksia(1500-2000m³/saha)

    Nykyhakkuut, energiapuuta(n.1000m³/saha). En sanoisi mitenkään heikoiksi, litrakoot per runko ei kuitenkaan mitään kummoisia ole ollut mitä juutuupista jotain pätkää katsonut. Siihen yhteen mottiin saa jo sahata tavaraa varsin kiitettävästi.

    Tämmöstä saivartelua tähän väliin🤔

     

    Pavekka

    Onhan se ihan selvä asia että sahat ei kestä ammattikäytössä samoin kuin ennen. Huomaahan sen heti kun avaa kannen jos tekniikasta jotain ymmärtää. Mutta se kun ei ole tarkoituskaan enää. Ja juuri sen vuoksi ei kannata ostaa niitä ammattimalleja ellei käyttö ole ammattimaista.

    Rukopiikki

    Pessinenhän sahasi hyvin pitkään Partnerilla. Kerran 2000 luvun puolta oli jo oli kuva jossa hänellä partnereita iso kasa lavalla. Lehti hieman ihmetteli silloin sahavalintaa.

    Rane

    Tämä Puuilon Norköping on kuulema hyvin suosittu sahamerkki.Sahana se on törisijä joka hajoaa äkkiä mutta takuuseen saa aina uuden.Ja kai sillä aina muutaman pilkerangan saa poikki.Ilmeisesti niin halpa tehdä että kannattaa valmistajalle.

    Jätkä

    Pelkät näpertelijät eivä tietenkään koskaan usko, mutta  voidaan sopia, että nämä jutut ovat heiltä kielletty.

    Olin iältäni luokkaa 26 – 28 vuotta, kun vetelin päätehakkuu-kuusikkoa sileäksi. Järeää puuta, ei yhtäkään yhden tai kahden tukin puuta. Eikä kuitua, eikä Mä Ko.

    Isoimmat mitatut palstat olivat yli 600 kiintoa. Kaikki palstat sain hakattua korkeintaan kymmenessä päivässä ( 2 viikkoa) . Pieni / huonopuustoisimmissa palstoissa keskimäärä jäi 30 kiintoon / päivä.

    MS-karsinta, silmävarainen katkonta, suorintamenetelmä. 10, 5 kk/ vuosi.  Saha Huskun 180, 280 ja 380. Jokaisella sahalla sahasin vuoden, ei remontteja. Teräketju kesti yleensä 2 viikkoa., laippa yleensä 4 – 5 t3räketjua.

    Repikää siitä.

    Riukumetsässä mennään ihan toisilla lukemilla.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 77)