Keskustelut Metsänomistus Kannattaako lisämetsän hankinta

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 82)
 • Kannattaako lisämetsän hankinta

  Olisi myynnissä 44ha metsätila josta olisin ehkä jättämässä tarjousta. Metsä on läpeensä samanikäistä noin 40 vuotiasta hiljattain harvennettua vt-männikköä. Osin välillä kivisempiä kohtia ja joitain kosteampia painanteita mutta käytännössä siis kaikki samalla kerralla käsiteltävää. Katselmoinnin perusteella seuraava harvennus tarve lienee noin 10-15v päästä. Ja täten ensimmäinen tulo tästä noin reilun 120te velkaraha hankinnasta siis aika pitkän ajan päässä. En tiedä onko tässä miehellä jokin ikäkriisi vai mikä mutta kovin meinaa tällä kertaa mietityttää onko hommassa mitään mieltä. Tovin saisi korkoja maksella ja kaikki raha pitäisi tähän nyhtää muualta. Saisiko palstalaisilta mietteitä ja henkistä tukea päätökseen? Kannattaako rueta taas kerran velalliseksi ja ostaa tuollaista ostajansa ikäistänsä metsää?

 • Jean S

  Jännitystä elämään. Tänään hankittu 40 ha metsää ja 40 ha nevaa ja köyhdytty suunnilleen 150000.

  mehtäukko

  No eihän ”köyhdytty”?! Jos metsä on hintansa väärti, rahatukko on jo inflaatiolta heti suojassa.

  aegolius

  Onnittelut! Saako kysyä oliko avoimesti myynnissä?

  Jean S

  Oli, mutta ei metsätilat.fi:ssä. Sinänsä haastava kohde, että kehitysluokat ovat lähinnä 04 ja T2. Nyt alkaa sitten sen miettiminen, miten monessa osassa päätehakkuita tekee, laittaako jotain suojeluun/ympäristötukikohteeksi ja onko jossain järkeviä kunnostusojituskohteita. Hakattavaa olisi ehkä 3000m3. Pitää katsella tarkemmin läpi kun lumet ovat sulaneet.

  Ja no joo, taseen näkökulmasta ei toki ole köyhdytty.

   

  Ola_Pallonivel

  Ostiko aloittaja tilan?

  Tolopainen

  En tiedä kannattaako metsän ostaminen, mutta myyminen ainakin, enpä ole hehtaariakaan myynyt alle 10k€.

  jees h-valta

  Eipä niin. Eikä aiota myydäkkään. viimeksi kaksi ha:ia myyty hintaan 39000 mutta meni siinä samalla asumiseen talokin mukana. Jota toki en tarvinnut itse.

  mehtäukko

  ” En tiedä kannattaako metsän ostaminen…” Suojelumetsiä en ostaisi risuakaan. Talousmetsien puun tarve on vain kasvanut kun uudet innovaatiotkin sitä tarvitsevat.

  Kun oston tietyt palikat ajautuvat kohdalleen, metsänosto ja hyödyntäminen kannattaa. Museointi ei.

  Nostokoukku

  Mitkä ihmeen uudet innovaatiot?

  KeMeRat

  Sellu ja energia. Siinä se kuumin kärki.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 82)