Keskustelut Metsänomistus Kenen kuuluu maksaa?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 111)
 • Kenen kuuluu maksaa?

  Merkitty: 

  Ilmastopaneelin pääjehu Ollikainen kauhistelee alvariinsa medioissa, miten vastuuttoman metsänhoidon takia ilmastotaakka kohdistuu päästöihin ja tulee veronmaksajien maksettavaksi. …le sehän on oikea osoite! Aiheuttaja maksaa. Uskomatonta logiikkaa, että kun joku (metsänomistajat) eivät suostu siivoamaan toisten (päästöjen aiheuttajat) aiheuttamaa ilmastonmuutosta, niin nielujen ylläpitäjää yritetään saada maksumieheksi.

  Syy lienee yksinkertainen – jonkun muun pitäisi maksaa tämä lysti. Eli Ollikainen sielunkumppaneineen ovat hyötyjiä tässä kaupassa.

 • Scientist Scientist

  Enpä usko, kun eivät muutkaan ole oikein koskaan maksaneet. Ainakaan isompia summia.

  Terrafamen tuloshan on ollut viime aikoina voitollinen, Reima valitsi tarkoituksella huonon ajanjakson. Nikkelin tuotantoa ei kannata missään nimessä ajaa alas nyt. Venäjä on maailman suurin nikkelin tuottaja ja jos kauppa sen kanssa loppuu nikkelin hinta nousee edelleen. Nikkeliä tarvitsee mm. akkuteollisuus, ruostumattoman teräksen tuotanto jne. Ranskakin päätti avata litiumkaivoksen juuri.

  Ennallistamisasetus menee mitä todennäköisemmin seuraavalle porvarihallitukselle, joka hyväksyy sen kokoomuksen johdolla. EU myönteisin puolue yhdessä vihreiden kanssa. Toivottavasti sitä ennen kuitenkin siihen saadaan jotakin järkeä ja kustannuksia alas-

  Visakallo Visakallo

  Jatkaisin vielä Suomen ja Ruotsin vertailua. Ruotsissa aiotaan lisätä metsien hakkuita jopa sataan miljoonaan kuutioon vuodessa. Vielä 80-luvulla siellä hakattiin vain 60 miljoonaa kuutiota. Samaan aikaan Suomessa kuljetaan täysin päinvastaiseen suuntaan. Tietyt voimat niin kotimaassa kuin EU:ssa ovat tehneet jo pitkään hartiavoimin työtä hakkuiden vähentämiseksi ja metsäteollisuuden alas ajamiseksi. Väkisinkin tulee epäilys, että Putinin Venäjä on onnistunut soluttautumaan suomalaiseen järjestökenttään päätöksentekoon enemmän kuin haluamme uskoa.

  Reima Muristo

  Ruotsissa on kaikki paremmin, mm. paikallisen kepun kannatus n.6%. Se on hyvä välitavoite myös meille Suomeen, tavoite sitten 2%.

  Tuleva pääministeri on sitten täysi urpo, paras jättää taloudesta kommentoiminen muille.
  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009178191.html

  Reima Muristo

  ”Terrafamen tuloshan on ollut viime aikoina voitollinen, Reima valitsi tarkoituksella huonon ajanjakson.”

  Siinä on kuuleppas koko ajanjakso mitä koko rahareikä on ollut, miljardi sijoituksista huolimatta.
  Tuohon sitten ynnäilee ympäristö saasteiden tuotanto, niin täysituho koko lafka.

  Rane

  Vasemmistokin Lin johdolla on lopettanut typerehtimisen mutta Gruppa Revanovits se veisaa vanhaa virttä.

  Vasemmistoliitto vaatii Talvivaaran alasajoa ja työllisyystoimia | Verkkouutiset

   

  Rane

  On hyvä muistaa että vasemmistoliitto ja vihreät ovat hallituksessa antaneet Terrafamelle luvan uraanintuotantoon.

  Terrafame sai hallitukselta luvan ottaa uraania talteen – STUK: Ihmisille aiheutuvat riskit vähäisiä – MTVuutiset.fi

  Visakallo Visakallo

  Kyllähän sitä on tullut monta kertaa mietittyä, minkälainen tämä Suomi olisi, ja millä täällä elettäisiin, jos meillä olisi vihreiden ja vasemmistoliiton diktatuuri? – Vai kävisikö siinä lopulta niin, että he alkaisivatkin tapella keskenään, ja sen jälkeen muut voimat kaappaisivat heiltä vallan?

  Reima Muristo

  Itänaapuri on nykyisin oikeiston diktatuuri, Kiina on sitten yksi iso osakeyhtiö, kokoomus unelma.

  Visakallo Visakallo
  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tiirolan hyvään listaan voisi lisätä yhden keinon joka kohentaisi metsien hiilinieluja ja monimuotoisuutta yhtä aikaa: hirvieläinkannan napakampi hallinta.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 111)