Keskustelut Tekniikka Keskustelupalstan moderointi

Esillä 7 vastausta, 81 - 87 (kaikkiaan 87)
 • Keskustelupalstan moderointi

  Merkitty: 

  Tämän keskustelupalstan moderointi kyllä laskee kiinnostusta osallistua keskusteluun.

  Taisin kirjoittaa viimeisen kommenttini Ilmasto ketjuun puolenyön aikoihin 26 päivä tai oliko jo 27 päivä helmikuuta ja keskustelu oli siihen mennessä ollut täysin asiallista, tosin lähtenyt hieman ilmasto aiheen ulkopuolelle, mutta ei todellakaan niin paljoa kuin muut ketjut täällä yleensä lähtee alkuperäisen aiheen ulkopuolelle. Tänään 27 päivä aamulla huomasin, että ketjusta puuttui viimeiset n. 20 kommenttia.

  Närkästyttää, koska keskusteluun osallistujat (minä mukaan lukien) ovat nähneet vaivaa tuodessaan  oman näkökulmansa ja kontribuutionsa asialliseen keskusteluun.

  Vaadin Metsälehden moderoijilta selvitystä tapahtuneeseen, ja muistuttaisin, että me keskustelijat osaltamme (tai ainakin suurin osa meistä) mahdollistamme teidänkin palkkojen maksun.

  Ps. Voisitte palauttaa loput keskustelusta tai aloittaa uuden aiheen  sillä keskustelun hännällä, jos moderoitiin pois sen vuoksi, että meni liikaa off topic.

   

 • Tolopainen

  Kotikasvatuksen heikentyminen on selkeästi havaittavissa kaikkialla. Nykyinen eduskuntakin on ylivoimaisesti kaikkien aikojen heikointa ainesta. Se että rikolliset saavat vapaasti jatkaa liiketoimiaan ja terroristit palata maahan ilman oikeuden tuomioita rapauttaa oikeustajua.

  Jalmari Kolu

  Neljännen kerran yritetty aloittaa keskustelu. Ei vaan tule näkyviin. Missä vika?

  Rane

  Tamperelainen näkyy juuri aloittaneen viputaljakeskustelun joten mitään yleistä vikaa ei pitäisi olla.Joskus linkin laittaminen on hävittänyt Ranelta viestin.

  Planter Planter

  Moderoinnista on näköjään käyty kovasti keskustelua. Aika työläs homma kun välillä 90% on metsäalaan liittymätöntä tai väärässä ketjussa järmäämistä, joka kaikki sääntöjen mukaan pitäisi poistaa, eikä pelkästään sen mukaan, kuka sitä kirjoittaa. Sääntöjen mukaan keskustelu moderoinnista pitäisi käydä omassa ketjussaan, joten nostan tämän ketjun esiin ja siitä Metsälehden palautteen.

  ——————————————————————————–

  Metsälehti 27.2.2020, 11:20

  Hei,

  tämän Metsälehden keskustelupalstan moderoinnista vastaavat Metsälehden toimituksen työntekijät kukin vuorollaan.

  Viestit käydään läpi pääasiassa arkisin kello 8 ja 16 välillä. Päähuomio moderoinnissa on käyttäjien ilmoittamissa kommenteissa.

  Tämän ketjun aloittajan viittaamassa Ilmasto-ketjussa moderoinnin syynä oli alkuperäiseen aiheeseen liittymättömät viestit.

  Olemme pahoillamme ketjuun kirjoittaneille mahdollisesti aiheutuneesta mielipahasta poistettujen viestien suhteen.

  Kannustamme palstalaisia jatkossakin aktiiviseen ja monipuoliseen keskusteluun metsäisistä aiheista!

  Yhteistyöterveisin,

  Moderaattori

  Tässä vielä kertauksena keskustelupalstan säännöt:

  – Keskustele otsikon aiheesta. Jos aihe vaihtuu, aloita uusi ketju.

  – Noudata hyviä tapoja.

  – Älä kirjoita henkilöistä loukkaavasti.

  – Poistamme epäasialliset ja metsäalaan liittymättömät viestit sekä organisaatioiden tiedotteet ja mainonnan.

  – Kirjautuneet käyttäjät voivat tehdä Asiaton viesti -ilmoituksen.

  Tilley

  Voisi sanoa että nämä ovat jopa poikkeuksellisen tiukat säännöt keskustelupalstalle. Siis etenkin tuo että ”metsäalaan liittymättömät viestit” poistetaan. Kai siinä on se idea, että palstan ei haluta laajenevan yleiseksi keskustelupalstaksi mikä toisi lisää käyttäjiä ja työläyttä moderointiin, mutta samalla se estää vakiokäyttäjien ”ryhmäytymisen”, siis satunnaisista muista aiheista käytävän keskustelun, jota ihmiset mielellään käyvät (netti)tuttaviensa kanssa.

  Lisäksi välillä tulee se ongelma, että keskustelun annetaan toisinaan käydä pitkäänkin jostain aiheesta, mutta sitten se poistetaan metsäalaan liittymättömänä. Näihin ”vääriin” aloituksiin tai väärälle uralle ajautuviin keskusteluihin pitäisi moderaattorien mielestäni puuttua nopeammin koska näistä poistoista tulee käyttäjille todella huono käyttäjäkokemus, kuten tämänkin ketjun aloittaja alun perin kertoi. Annetaan aikaa ja vaivaa keskusteluun joka sitten poistuu bittiavaruuteen.

  Vielä kolmas juttu on epäasiallisuusperustelulla toimivan moderoinnin epätasaisuus, joka itseäni hieman häiritsee välillä. Jotkut nimimerkithän aivan jatkuvasti haukkuvat toisiaan niin törkeästi, että jonkinlaisia tilapäisiä tai pysyviä porttikieltoja voisi antaa heille.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Me keskustelemme taas -ketju perustettiin edesmenneen Metsänomistajan parempi uusi auto -ketjun raunioille. Sitä olen itse pitänyt sekalainen sälä -aiheiden kokoelmana.

  Tottahan se on, että ennemmin tai myöhemmin useimmista ketjuista tulee ”rikkinäinen puhelin” eli alkuperäinen aihe häviää. Aiheeseen liittymättömiin kommentteihin ei tarvitse vastata tai niihin voi vastata aiheelle sopivassa ketjussa.

  Visakallo Visakallo

  Tuleehan sitä aina välillä poikettua aiheesta, se myönnettäköön. Kokonaan toinen asia ovat ne muutamat nimimerkit, jotka aivan tahallaan vuodesta toiseen sotkevat välihuudoillaan ketjuja. Jotkut heistä jopa esiintyvät jonkin sortin tutkijoina tai jopa EU-vaikuttajina! Yksityisellä puolella tuommoinen käytös tietäisi työnantajan tietoon tullessa välittömästi kylmää kyytiä. Kun ei itsellä ole kokemusta kuin yksityisen puolen työelämästä, en osaa kuin ihmetellä, minkälaista ainesta suomalainen koulutus nykyisin julkiselle puolelle tuottaakaan.

Esillä 7 vastausta, 81 - 87 (kaikkiaan 87)