Keskustelut Metsänomistus Korruptio- onko sitä metsissä ?

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 490)
 • Korruptio- onko sitä metsissä ?

  Uutisista putkahtaa aika ajoin suuremman luokan korruptio-uutinen. Emer.prof. ASalmisen mukaan ”pienempiä” on tänä vuonna 30-40.! Mehtäukon mielestä paljon. Kuinkahan lie metsä-alan tila? Rakennuspuoli ollee puhtoisin…

 • Perko

  Siirretty!

  Jovain

  Puuki: Alvit eivät ole vastikkeellisia, palautukseen tarvitaan lasku tai kuitti, joka pystykaupassa jää saamatta. että voidaan ihan oikeasti esittää korjuun alvin palautusta arvonlisä verotuksessa ja vähennystä korjuusta pääoma verotuksessa.

  Jätkä

  Olen aina luullut, että täydellistä Idioottia ei ole olemassakaan, mutta huomaan erehtyneeni!

  Metsuri motokuski

  No onhan tuo jovaini jo sen huomannut että veron palautukseen tarvitaan lasku tai kuitti.  Vielä kun sen huomaa että mitä vastaan tuon kuitin tai laskun yleensä saa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jovainilla ja minulla sama vika: unohtaa aiemmin opitut asiat. Kun hankintakaupassa saa hankintalisän ja maksaa sillä korjuun, pääomatulo puun myynnistä on suunnilleen sama kuin pystyyn myytynä ts. verokin on sama. Sitäkään en enää muista mistä Puuki kaivoi työnjohtokorvauksen verran säästöä.

  Puuki

  Jovaini esittää tehtäväksi kuittikauppaa.  Se on laitonta hommaa ja johtaa  verottajan keksimiin sanktioihin.

  mehtäukko

  ”…mistä Puuki kaivoi työnjohtokorvauksen verran säästöä…”

  Kun katsotte Puunhinta-osiota, ja siellä mät pystyhinta on 70,53 sekä hankintahinta 69,37. Erotus 1,16€/motille miinusta jää työnjohtokorvauksia,kun on saattanut sen motin tien varteen…

  Puuki

  Käytännössä tj-korvaus on sen n. 3 € jonka saa kulujen jälkeen , kun hoitaa leimikon teon itse ja puut tienvarteen tai tehtaalle.

  mehtäukko

  Jos tukin toteutunut hinta-ero on tuo esitetty, kuinka se voi olla noin 3€ plussalla kulujen jälkeen??! Mahdollisiin kuluihin kuuluu myös mahdollinen raakkitoimenpide, jolloin hankintahinta on alle kuidun hinnan…!?

  Puuki

  Ei sitä hintaeroa taulukoissa näy.   Käytännössä ”koeponnistettua”…

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 490)