Keskustelut Metsänomistus Korruptio- onko sitä metsissä ?

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 490)
 • Korruptio- onko sitä metsissä ?

  Uutisista putkahtaa aika ajoin suuremman luokan korruptio-uutinen. Emer.prof. ASalmisen mukaan ”pienempiä” on tänä vuonna 30-40.! Mehtäukon mielestä paljon. Kuinkahan lie metsä-alan tila? Rakennuspuoli ollee puhtoisin…

 • Jätkä

  Työnjohtokustannukset syntyvät yhtiölle, joka pyörittää omaa organisaatiotaan. Hankintakaupassa se raha suurelta osalta säästyy,

  Tukkipuun pysty – ja tienvarsihinnan eritus johtuu siitä, että hankintatukit ovat sen verran kehnosti apteerattuja, että ostaja mieluusti katkoisi tukit itse.

  Kuitupuu on kuitupuuta, jos sen tuoreus ja mitat ovat sovitulla tasolla. Edes mittauksesta ei synny lisäkuluja enää, kun on kuormainvaaka jne.

  mehtäukko

  Puukille.Yksi pääsky ei kesää tee. Mutta tässä valossa Myhistysten katkontataulukotkin ja vehtaaminen muitten toimijoiden kimpussa saa vetää alas vessan pöntöstä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onko myhistyksen tekemä puun markkinointi (puukaupan kilpailutus) myös tarpeetonta vehtaamista?

  Jos katsoo hintataulukosta kuitupuun ja tukin harvennushintoja eikä päätehakkuun hintoja, ja vertaa niitä hankintahintoohin, pääsee paremmin jyvälle hankintalisän suuruusluokasta.

  mehtäukko

  ”Onko myhistyksen tekemä puun markkinointi (puukaupan kilpailutus) myös tarpeetonta vehtaamista?” Eikait tätä kukaan ole kyseenalaistanut? Mitä on ollut toiminta sen jälkeen, ei ole korruptiosta kaukana.

   

  MaalaisSeppo

  Kyllä omatoimisen hankintakaupan kannattavuus ilmenee vasta sitä seuraavassa pystykaupassa.

  Mitä minä olen seurannut näiden kolmen suuren ensiharvennuksia naapurien metsissä, niin ei ainakaan jäävän puuston laadussa ole kehumista. Myös harvalta näyttää. Itse pyrin omat metsäni laatuharventamaan melko varhain ( nyt peltokuusikko energiapuuksi). Nytkin on aiemmin harventamilla alueilla menossa seuraavan vaiheen harvennus pystykaupalla ja jäljelle jää laadukas metsä. Puutakin tulee reilusti, myös tukkia.

  mehtäukko

  ”…kolmen suuren ensiharvennuksia naapurien metsissä, niin ei ainakaan jäävän puuston laadussa ole kehumista. Myös harvalta näyttää.”

  Kolmella suurella on kyllä läpinäkyvät Tapion aapisiin perustuvat ohjeet.

  Jos puuston lähtötilanne on alun hoitamattomuuttaan kehno,siitä ei saa enää kunnollista tekemälläkään. Harvalta näyttäminen ei riitä, -mitata täytyy. Jos se osoittaa liiaksi käyrien alle, kuski on toiminut omapäisesti. Ei klusterin taho.

  Jovain

  Ns. idiootteja näyttää olevan täällä enemmänkin. TJ-korvaus ei ole 3-rahaa (300), johon Puuki tuolla aikaisemmin viittaa. 300 on vähennys (kolmannes) verotettavasta pääomatulosta, joka pystykaupassa jää saamatta. Samoin korjuun alvin osalta, ei ole vastikkeellinen pystykaupasta maksettujen alempien alvien kanssa. Tarvitaan puukaupasta maksettu kokonais alv, joka on lähtöarvoltaan saman suuruinen kuin hankintakaupassa, josta sitten vähennellään korjuun alvit. Pystykaupassa nämä kuitit jäävät saamatta, niin myös vähennykset ja korjuun alvin palautukset. Kannattaa tehdä hankintakauppaa.

  Tolopainen

  Millä sellainen metsänomistaja elää, joka harrastaa hankintakauppaa. Eläke tietenkin helpottaa, mutta ei riitä kaikkiin kuluihin mitä toiminnasta syntyy.

  Tuollainen metsä man toiminta vaatii runsaasti pääomia, eikä työssä ehtinyt hänkään käydä, tuli työuupumus. Menee vielä terveyskin jos tuo popkornien ahminta ei lopu.

  Puuki

  3 ”rahaa” oli 3 €/motti.   Tj korvaus . sillä sipuli.  Asia on loppuunkäsitelty.

  Pientä pakkasta on pidellyt viime aikoina. Alapilveä myös. Sumua sanoisin.

  MaalaisSeppo

  Tolopaiselle pitää ilmeisesti viestiä selkeämmin. Hankintahakkaaja tietysti pärjää sillä, kun on omatoimisuuden ansiosta laadukasta pystymyyntipuuta, joilla se puutili tehdään.

  Tietysti tukeva eläkekin takaa jo riittävän toimeentulon. Hakintahakkuut pitää sitten kunnon kohdillaan, eikä esim särkylääkkeitä tarvita. Kun terveys, kunto ja talous on kohdillaan, niin elämä hymyilee. Suosittelen Tolopaisellekin.

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 490)