Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 602)
 • Lakko

  Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

  Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

 • petep

  Nyt kyllä liippasi Tanelinkin kirjoitus ihan lepikkoon . Yleensä olet kirjoitellut järkeviä mutta nyt näkee missä olet ollut töissä.

  Korpituvan Taneli

  En kuitenkaan paperiliiton jäsenenä, mutta sopivalla näköalapaikalla kuitenkin.

  Pojat täällä on niin työnantajaa, niin työnantajaa, että oikein naurattaa. sama vastus meillä metsänomistajilla on kuin paperiliitollakin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  petep

  Tanelihan se voi kertoa että miksi vuorotöissä kulkemalla paperitehtaalla pitää tieneta 65 000 vuodessa peruskoulupohjalta ?

  Scientist

  Lakkoon on mielestäni periaatteessa yksinkertainen ratkaisu. Jos kikytunnit pysyvät, palkka voi nousta jonkun verran enemmän. Jos taas ne perutaan, palkankorotusta tulee hivenen vähemmän.

  Neuvottelujärjestelmässä  on jotain vikaa, jos näin helpolla ajaudutaan lakkoon. Ja tässä asiassa en syytä pelkästään työntekijöitä, vaan myös työnantajapuolen jääräpäisyyttä.

  Kalle Kehveli

  Peruskoulupohjalla on ollut kunnanjohtajiakin kepulaisissa kunnissa, saati kansanedustajia. Miksi maajusseille pitäisi peruskoulupohjalta maksaa mitään tukea?

  Ei koulutuksella ole palkkaukseen mitään väliä, vaan miten tuottavaa työtä tekee. Menestyviä yrittäjiäkin on peruskoulupohjalla.

  Visakallo

  Liitosta eroamisia ei ole lakkojen alkaessa aikaisemmin kovin paljoa tapahtunut, mutta nyt ovat ajat siinäkin suhteessa muuttuneet. Ammattiliittojen johtoporras joutui nyt uuden tilanteen eteen. Jatkossa työnantajat eivät myöskään tule enää hoitamaan ammattiliittojen jäsenmaksuja työntekijöiden puolesta, mikä onkin ollut aika erikoinen käytäntö.

  Rane

  ”Ei koulutuksella ole palkkaukseen mitään väliä, vaan miten tuottavaa työtä tekee. Menestyviä yrittäjiäkin on peruskoulupohjalla.”

  Kehvelin periaatteet taas höttöä.Esimerkiksi ammattiliitojen johtajat saavat huippupalkkaa ja aina kun he tekevät jotain yhteiskunnan tuottavuus ja työllisyys alenee.

  Metsäkupsa

  Yhteiskunta on jälleen murroksessa, se koskee myös ay-liikettä. Jäsenistö on vaihtanut aatetta suurelta osalta vaurastumisen ja oman kodin johdosta. Ammattiliittojen johto ja useimmat pääluottamusmiehet vanhaa vasentalaitaa edustavat. Muutoinkin kannat puolin ja toisin jyrkentyneet. Sen huomaa tälläkin palstalla keskuteluissa. Olen itsekkin vieraan palveluksessa ollut, joten kyllä ammattiliitojakin kaivaan pitämään työntekijöiden eduista huolta. Huomisen jälkeen melkein tiedetään, tuleeko pitkä työtaistelu, vai syntyykö sopu. Veikkaan pitkää mittelöä, kuten oli edellinen Jouko Ahosen paperiliiton tappioon päättynyt työtaistelu. Silloin tuli hetkellisesti teollisuudelle suuria tappioita, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana, ovat saaneet korkojen kanssa takasin. Nimittäin paperimiesten lakkointoilu on sen jälkeen ollut olematonta tähän vuoteen asti. Teollisuus saattaa nyt saada kaksikärpästä yhdellä iskulla, joskin kalliilla. Toinen kärsijä hataralla pohjalla huojuva maan hallitus, jota ei  teollisuuspiirit suuremmin luottamuksellaan rakasta.

  Metsuri motokuski

  Ei tämä työmarkkinapoliitiikka ole mitenkään helppoa. Ay liike haluaa jäseniä ja heidän täytyy lunastaa jäsenmaksun maksajille työnsä tulos. Viimeinen neuvottelukierros oli kai ensimmäinen jossa heikennettiin työntekijän asemaa. Moni duunari lopetti jäsenmaksun maksamisen. Ei taida olla toista mahdollisuutta samanlaiseen ratkaisuun. Luottamus on palautettava jäsenistön suuntaan.

  Minusta nyt asiat eivät riitele. Periaatteet ja uskottavuus riitelee. Työnantaja tietää sen että aina ei voida palkkoja ja etuuksia nostaa. Jossain on noston hiljennyttävä. Kilpailukyky on päivänsana glopaalissa markkinoissa.

  Toivottavasti järki voittaa. Monella työntekijällä ei ole varaa lakkoon. Tiedän että meidänkin perheessä ei voida kolmeksi viikoksi kotiin jäädä. Nuorisolla on asuntolainoja ja nekin on maksettava.

  Kalle Kehveli

  Jos ei ole vara vuotta olla lakossa, niin silloin on pahasti ylivelkaantunut. Meidän työpaikalla järjestäytymisaste on kaikissa henkilöstöryhmissä 100%.

  Vain kepua lähellä olevissa lestaatiolaisyrityksissä on henkilöstöä peloteltu ay-jäsenyydestä. Onneksi kepu on kuoleva puolue niin kuin pian sen äänestäjätkin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 602)