Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 602)
 • Lakko

  Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

  Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

 • Metsuri motokuski

  Taisivat olla firmoille liian kovapalkkaisia miehiä. Piti laittaa kilometritehtaalle että saatin firmojen kassa taas kuntoon.

  Jätkä

  Niin Metsuritko liian kovapalkkaisia?  Nythän sää vitsin murjaisit. Suomessa ei ole kuin yksi kovapalkkainen metsuri = arto, jonka nettopalkka ylittää 10 000€ / kk – hänen omien rehentelyittensä mukaan.

  Muita en tiedä, niillä muutamilla, joita olen seurannut, jää verotettava vuosiansio kuitenkin niin pieneksi, että ei niillä ansioilla perhettä kovin ylihyvin pidetä. Uutta autoakaan ei ihan joka vuosi vaihdeta jne.

  Metsuri motokuski

  Se oli vitsiksi tarkoitettu, mutta ilmeisesti huono sellainen. Muistan hyvin vertauksesi että muut ajelee Nissanilla ja metsurit Datsunilla.

  Visakallo

  Onko metsäyhtiöillä enää ollenkaan suoraan palkkalistoilla olevia metsureita, vai onko heitä vain metsänhoitoyhdistyksillä ja yksityisillä metsänhoitofirmoilla? Entä metsähallituksella?

  Kumikettu

  Ainakin jonkin metsäyhtiön taktiikkana on ollut kiristää metsurien urakoita niin, että ovat käytännössä irtisanouttaneet metsurit. Heitä on hakeutunut mh-yhdistysten ja yksityisten palvelukseen ennen eläköitymistään. Tuttujani siis. Nostakaa käsi pystyyn, kolmen suuren omat metsurit.

  Tolopainen

  Kaikenlaisille hurmosliikkeille ihmiset ovat valmiita antamaan rahojaan, liitoista ei nykypäivänä ole työntekijöille kuin isot kulut. Palkkakehitys länsimaissa on pysähtynyt kovaan kansainväliseen kilpailuun, eikä sille ay voi yhtään mitään, että työt ovat siirtyneet halpamaihin. Sieltä nykyisin ostetaan tavaratkin, erään kauppaketjun tavaroista  40% tulee Kiinasta. Kaikki kulutustavarateollisuus on lähes loppunut Suomessa. Ay on vain nopeuttanut tätä kehitystä. Ei metsureita enää kukaan palkkaa mihinkään, kun työpanos ei tuota palkkakuluja. Raivaussahatyötä ostetaan vielä Kemera tuen ansiosta, ilman sitä loputkin metsurit joutuisivat kortistoon.

  jees h-valta

  Mistä halpamaasta Toloppa sitten on raivaajat hommannut. Kerro mullekkin, Thaimaastako?

  jees h-valta

  Eipä kyllä tarviikkaan maksaa. raivaan vain itse. Koska haluan että jälki on metsissäni oman työn tulosta. Kustannuksia aina tulee. Nytkin jo varmaan lähes kymmenkunta kertaa Pohjois-Satakunnan reissu joten pyöreesti 200:n bensat alkaa olla mänt. +sahan bensat ja öljyt tietty-ehkä jo lähes satanen niihinkin.

  mulle

  Nyt kyllä sankoin joukoin me käymme yhteis rintamaan tätä suurta hevosiin kohdistuvaa riistoa ja sortoa vastaan,että miilaisilla  työehto sopimuksilla hevoset puuta metsistämme ajavat,onko se vapaa ehtoista ,vaiko laitumelta pakotettuna?

  Visakallo

  Aika nopeasti hävisi puupinot metsäteiden varsilta ainakin meilläpäin. Pyörät pyörivät taas!

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 602)