Keskustelut Puukauppa Lakko

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 602)
 • Lakko

  Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

  Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

 • Korpituvan Taneli

  petep: ”Tanelihan se voi kertoa että miksi vuorotöissä kulkemalla paperitehtaalla pitää tieneta 65 000 vuodessa peruskoulupohjalta ?”

  En aio ruveta sinun käsityskykyäsi muuten parantelemaan, oikaisen vain pari tyyppivirhettä kysymyksessäsi.

  1. Se että muodollinen koulutus on ”vain peruskoulu” ei tarkoita sitä etteikö henkilöllä voisi olla hyvinkin vahva ammattitaito työhönsä. Esim paperimiehiä ei tule mistään koulusta, vaan heidät koulutetaan työn ääressä vuosien kokemuksen kautta. Kaikilla alle 40 vuotialla paperimiehillä on muuten myös ammattikoulu pohja.

  2. Se että kulkee vuorotöissä ei tee työstä tai sen tekijästä ollenkaan vähäarvoisempaa.

  En tunne tämän hetken paperimiesten amsiotasoa, mutta silloin kun töissä olin ja niitä tuntilistoja kuittailin, niin minun ja korkeimmin palkattujen alaisteni vuosiansiot olivat samaa luokkaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Liitolla on muutama päivä aikaa sopia tuo naurettava kiky kiistansa tai lakko murtuu. Tai sehän on jo murtunut monilla pienillä sahoilla. Työntekijät tietävät, että voi mennä koko työpaikka alta. Eikä kukaan maksa niitä saavutettuja etuja se jälkeen.

  Metsuri motokuski

  Tietääkseni paperimiehille koulu on. Taitaa olla kolmi vuotinen. Jätkä ex opettajana varmaan tietää enemmän.

  Visakallo

  Kalle Kehveli: ”Meidän työpaikalla järjestäytymisaste on kaikissa henkilöstöryhmissä 100%.”

  Tiedät vallan hyvin Kalle itsekin, ettei tuo ole totta.

  jees h-valta

  Tuonne edelliselle sivulle Metsuri motokuskin kommenttiin. Kyllä voi lakkoilla aivan varmasti jopa ihan asuntolainan maksajakin. Menee sinne pankin ohjelmaan ja hakee vaikka kuukauden tai vaikka useammankin lyhennysvapaata. Lakossa olo käy syyksi vallan hyvin. Kuten lomautuskin tahi mikä tahansa hetkellinen kriisi elämässä joita nyt kaikille joskus tulee. Nuorille pitää kuitenkin muistuttaa ettei käytä tuota liian kevyisiin tarpeisiin koska se kuitenkin pidentää laina-aikaa ja koron maksua tulee pikkusen lisää.

  nuori isäntä

  Kyllähän tässä AY käy isolti markkinointitaistelua omaa jäsenkatoa vastaan. Maailma on muuttunut, mutta liitot ovat unohtaneet päivittää käyttöjärjestelmänsä. Voisivat olla osa ratkaisua, mutta nyt näyttäytyvät vain kehityksen jarruna. Nuoria ei kiinnosta taistelut. Muutenkin nuoret työntekijät liikkuvat ja hakevat työpaikkaa aivan eri tahtiin kuin vanhemmat, jos kiinnostus lakkaa vaihdetaan seuraavaan paikkaan. Osaavat myös neuvotella itse palkkansa. Myös tekeville ja kehittyville kavereille työnantajilta löytyy palkankorotusvaraa. Palkan pitokyky yleensäkin on heikennyt.

  jees h-valta

  Heh, vai osaavat itse neuvotella palkkansa. Kyllä varmasti sen ensimmäisen työhöntulopalkkansa on jokainen itse neuvotellut. Mutta sitten onkin nämä välillä käytävät tarkistukset ja edut, niitä ei yksittäinen palkansaaja paljon neuvottele. Kyllä liitto ja sen lakiapu on aivan välttämätön tuki nimenomaan nuorelle, ei se miksikään ole muuttunut. Kun riitaudutaan ei yhdelläkään nuorella työntekijällä ole varaa lähteä käräjöimään työnantajaansa vastaan. Ei kannata olla tyhmä ja sinisilmäinen. Tässä iässä tuon on jo konkreettisesti todennut moneen kertaan. Eikä tuo työpaikkojen usein vaihtaminenkaan kovin ihailtava piirre ole. Siellä työnantajapuolella istuu kuitenkin aika usein se vanha jermu joka sanoo että liian levoton tyyppi.

  Metsuri motokuski

  Kyllä minunkin kokemukset ovat nuoren isännän kaltaiset. Ei sellaista työpaikkauskollisuutta ei enää löydy kuten ennen. Hyvä niin. Tuohon lainojen siirtoon lakon takia niin varmaan parempiakin syitä lainan lyhennysten lykkäämiselle on kuin muiden järjestämä työtaistelu.

  anttik

  Kaikilla sellu- ja paperipuolella työskentelevillä täytyy olla prosessikoulutus käytynä, siis uusilla tulokkailla.

  Jätkä

  Paperi – ja sellutehtaiden omistajilla on ollut ja on edelleenkin omat ammattikoulunsa, joissa koulutetaan omalle tehtaalle sopivia ja tarvittavia tekijöitä. Täsmäkoulutuksena ei kaikkien tarvitse roikkua siellä vuositolkulla, eikä kovin suurta tarvetta ole uusilla tulijoilla kaikilla edes YO-koulutus. Sitten on tietenkin Insinöörit ja Tippainssit, jotka kuitenkin varsinaisen ammattitaidon opettelevat työharjoitteluissa ja työelämään tutustumisissa, joista kyllä maksetaan oikeaa palkkaakin. Kuten joskus olen maininnut, siskonpoikani valmistui vast`ikää paperi-insikööriksi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 602)