Keskustelut Puukauppa Lakko

 • This topic has 594 vastausta, 52 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by MIISU4FMIISU4F.
Esillä 10 vastausta, 551 - 560 (kaikkiaan 594)
 • Lakko

  Metsäteollisuuden lakko alkoi.  Metsät ja luonto kiittävät.

  Lakko johtaa pitkiin metsäkoneiden seisokkeihin keväällä, joten linnut saavat myös pesiä rauhassa. Tiedän eräiden henkilöiden suunnittelevan rikosilmoitusten tekemistä metsäkoneiden kuljettajista pesintäaikaisista hakkuista.  Seurataan hakkuualueella linnunpesän tuhoamista kuvaamaalla se dronella yms. Kuva poliisille ja rikosilmoitus.  Viimeaikaisten KHO:n päätösten perusteella tuomiosta voi olla kohtuullisen varma. Viimeisen päätöksen asiasta tekee KO. Jos tutkintaa ja syytettä ei tule, asiasta voi kannella useaan paikkaan ja julkisuus on taattu monta vuotta.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Avoin kirje kansanedustajille. Muidenkin kannattaa lukea, jos tämä näkyy.

  http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006408095.html

  Visakallo Visakallo

  Eläketulovähennys pienentää verotusta, ja myel- maksun suuruuden voi itse valita. Kun eläke on riittävän suuri alkuvaiheessa, sen taso säilyy kilpailukykyisenä, vaikka taitettu indeksi sitä nakertaakin. Ei niin monimutkaista, etteikö Tolopainenkin sitä ymmärtäisi.

  Juppe

  Metsäpinta-alan täyttyessä tietyille määrille Suomenniemellä Myel eläke on lakimääräinen, valvotaanko sitä ? Ymmärtääkseni Myel on edullinen eläkenmuoto, missä muussa valtio on isolla osuudella mukana?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ilmeisesti ei valvota. Ennen kun pinta-ala kasvoi, niin Myel asiamies otti yhteyttä, maksua isommaksi tahtoi, eipä ole nykyisin soitelleet. Itse en ole vakuuttunut Myelin edullisuudesta, yrittäjäeläkeeseen nähden pitää kyllä paikkansa. Mitä valtion osuuteen tulee,niin täällä nuoresta pitäen takuueläkettä nostavat, osa ei ole yhtään kyllä joutunut itse eläkemaksuja maksamaan. Itse kun sijoittaa eläkepäivien varalle, ainakin perilliset hyötyvät toisimmin , jos noutaja tulee etuajassa.

  Tolopainen

  Maksoin maksimi määrän myel eläkemaksuja järjestelmään ja tuleehan sieltä pieni siivu eläkettä ja koko eläke maksetaan ko.järjestelmästä päivää myöhemmin kuin työeläke muuten maksettaisiin.

  hatelo

  Kyllä vahtivat nyt hyvinkin tarkasti pinta-aloja, kun myel-eläkeläisten määrä kasvaa ja maksajat vähenee. Tuli kirje asiamieheltä reilu vuosi sitten, että valitse ruton ja koleran väliltä ja maksa. No oon nyt reilun vuoden maksellut. Eka kirjesatsi oli lähtenyt isomman pään hehtaareille, kohta kiinnostaa varmaan pienemmätkin joten kirjeitä odotellessa…

  Juppe

  Miten käsittelevät tilanteita esim. tapauksessa missä puolisot omistavat yhdessä metsäalaa?

  Nämä eläkejutut muutenkin muuttumassa omakustanteisiksi tavalla tai toisella, mitä joku kirjoittaja jo aiemmin viittasi. Verokirjan kautta eläkettä kartuttaneena takavuosina porukkaa lähti 56-58 vuotiaana jos johonkin putkeen tai eläkesysteemiin. Olivat täysin vakuuttuneita että ” oma osuus on tehty” nämä kaikki nyt kuormittaa meidä järjestelmää. Nyt taitaa eläkeikä olla jotain 63.5v

  Tolopainen

  Eläkejärjestelmässä on rahaa jo yli 200Mrd€ ja lisää kertyi viime vuonnakin useita miljardeja, ihme tohua, että järjestelmän rahamäärän kasvattamisesta on tullut pääasia. Nuo yhtiöt hoitavat lakisääteisiä rahoja kuin omia pääomiaaan.

  Visakallo Visakallo

  Myel-maksu ei ole sidottu pelkästään hehtaareihin, vaan liitännäiselinkeinotoiminnalla maksua voidaan korottaa yrittäjän haluamalle tasolle, eli mitä enemmän maksaa, sitä suurempi eläke. Eläkemaksut ovat yksi tapa siirtää verotusta korkean ansiotason ajasta aikaan kun eläke on ainoa ansiotulo. Pääomatulothan elävät aina omaa elämäänsä.

  Tolopainen

  Niinhän sitä vois luulla, maksan eläkkeestä lähes 10% yksikköä enemmän veroa kuin aikoinaan palkkatulosta. Lisäeläkkeet on sosialisoitu.

Esillä 10 vastausta, 551 - 560 (kaikkiaan 594)