Keskustelut Harrastukset Luoko riista hyvinvointia?

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 72)
 • Luoko riista hyvinvointia?

  Tuoreessa Metsästäjä-lehden pääkirjoituksessa, ”Jokainen erämies tiedottaa”, Suomen riistakeskuksen johtaja Reijo Orava selostaa viimeisimmän metsästykseen suhtautumista koskevan mielipidetutkimuksen tuloksia. Kirjoituksen alussa hän toteaa seuraavaa: ”Suomalaisten suhtautuminen metsästykseen on nyt myönteisempää kuin koskaan aiemmin mielipidetutkimusten aikakautena.” Kirjoituksen lopussa on luettavissa: ”Yleisempääkin hyvää uutista kannataa levittää: Riista luo hyvinvointia.”

  Ilmeisesti metsästäjäpiireissä suunniteltu metsästäjätutkimus oli tehty siten, että kyselyyn vastanneet olivat pakoitettuja vastaamaan kyselyn tehneiden tavoitteiden mukaisesti. Esimerkiksi hyvin harva suhtautuu metsästykseen tapahtumana kielteisesti. Metsästäjien pitäisi hyvin monen mielestä metsästää hirviä ja karhuja nykyistä hyvin paljon enemmän. Tätä ei tutkimuksessa mainittu tai kysytty.

  Tuosta ko. kirjoituksen viimeisestä lauseesta voi olla jopa täysin eri mieltä. Sen oikeellisuutta ei tue edes nyt tehty metsästäjätutkimus.

  Metsästyksessä saadusta saaliista runsas valtaosa kertyy hirvieläinten lihasta. Siis tutkimus koskee lähinnä hirvieläimiä, mutta sitä ei tutkimukseen osallistujille kerrottu. Tulos olisi ehkä ollut toinen, jos olisi rohjettu kysyä suhtautumista hirvenmetsästykseen ja sen aiheuttamiin hirvikolareihin, metsänhoito-ongelmiin ja yhteiskunnallisiin menetyksiin.

 • tamperelainen tamperelainen

  Metsästys,ja riistakannan kohtuullisena pitäminen pitäisi perustua luottamukseen,ei siihen etä jotkut kärisii mittavia vahinkoja ja toiset kerää lihasaaliin .
  Nykyäänhän kaikenlaine petttäminen ja puijaaminen on maan tapa.
  Kansalaiaoite eduskuntaan hirvituhoista ja hirvenmetsästyksestä ei ole mitenkään mahdoton juttu tulevaisuudessa.Uusi metsälaki ja tulevat MTK-metsänomistajat voisvat olla ratkaiseva sysäys. Moni joka täällä ei kirjoittele,on hirvituhoihin työlääntynyt ja kannaisi aloitetta
  Niin paljon on käynyt valtaapitäviä hirvijahdeissa(= hirvimafiaa),että vain poliittsella voimalla maan hirvitilanne saadaan asialliselle tasolle

  6 m3 6 m3

  Tuon luottamuksen ovat pettaneet nuo hirvimafiasta toitottavat. Ja ne, jotka ovat luopumassa jokamiehen oikeusista ja vaatimassa keski- eurooppalaista mallia, jossa kaikki kulkeminen on maksullista, tai ankarasti kiellettya. Heilla on taysi oikeus aidata maansa, miksi he eivat sita tee?

  jees h-valta

  Olen jo aidannut mutta en ihmisiltä. Kyllä ne kulkea saa mutta hirvenmetsästäjät mielellään ei koska heidän toimiensa, tai pitäisikö sanoa toimimattomuuden vuoksi joudun aitaamaan.
  Tosin eivät kyllä ilmeisesti ole sinne aitaukseen pyrkineetkään. En ainakaan ole kertaakaan nähnyt.

  6 m3 6 m3

  Tuokin aitaus on tuonut hyvinvointia mo:lle. Ja milla varoilla? Niilla varoilla joita on lupamaksuina keratty.

  jees h-valta

  Ei se aitaus tuo hyvin-eikä pahoinvointia vaan se sisältö. Ja sitä suojataan juuri metsästyskorttivaroin siltä samalta harrastukselta ja sen huvittelutappamismaalitauluilta. Eli ainut hyödyllinen sijoitus niistä varoista. Kaikki muuhan menee vain sen harrasteen pönkittämiseen.

  6 m3 6 m3

  Voiko noita varoja turhempaan kohdistaa kuin h-(huvittelu)haavikoitten aitaamiseen?

  jees h-valta

  Kuten sanottu en pitäisi huvittelutappamisenkaan tukemista kovin korrektina miltään hallintokunnalta.

  6 m3 6 m3

  Siinapa ylla useampi esimerkki kuinka RIISTA luo pahoinvointia useille mo:lle. Kateus vie kalatkin vedesta.

  6 m3 6 m3

  Paaset tuosta loisesta eroon perustamalla safariyrityksen. Haet laaninhallitukselta lupaa yksioikeuteen metsastykselle. Tosin voi olla etta pinta-alasi ei riita edes puolikkaaseen hirven vasaan. Metsastys tulee olemaan vaikeaa jos voit myyda ainoastaan takaneljanneksen maillasi kasvattamastasi hirvesta. 🙁

  6 m3 6 m3

  Tuo pitkaparran skenaario on varmin tapa havittaa kaikki riista sukupuuttoon Suomenniemelta. Juuri esiintuomansa ahneuden takia. Ammutaan pois ettei vain naapurille jaa mitaan. Hanella jaa huomioimatta etta hirvella on jalat joilla vaeltaa, linnuilla siivet. Tuo sama ahneus on havittanyt Euroopanmajavan Suomesta. Metsapeura oli yli puolivuosisataa maanpakolaisena Vienan Karjalassa. Jos metsastysoikeus sidotaan kokonaan maanomistukseen, ollaan metsastyksen kannalta siirtomaavaltojen aikaisella riisto tasolla.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 72)