Keskustelut Harrastukset Luoko riista hyvinvointia?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 72)
 • Luoko riista hyvinvointia?

  Tuoreessa Metsästäjä-lehden pääkirjoituksessa, ”Jokainen erämies tiedottaa”, Suomen riistakeskuksen johtaja Reijo Orava selostaa viimeisimmän metsästykseen suhtautumista koskevan mielipidetutkimuksen tuloksia. Kirjoituksen alussa hän toteaa seuraavaa: ”Suomalaisten suhtautuminen metsästykseen on nyt myönteisempää kuin koskaan aiemmin mielipidetutkimusten aikakautena.” Kirjoituksen lopussa on luettavissa: ”Yleisempääkin hyvää uutista kannataa levittää: Riista luo hyvinvointia.”

  Ilmeisesti metsästäjäpiireissä suunniteltu metsästäjätutkimus oli tehty siten, että kyselyyn vastanneet olivat pakoitettuja vastaamaan kyselyn tehneiden tavoitteiden mukaisesti. Esimerkiksi hyvin harva suhtautuu metsästykseen tapahtumana kielteisesti. Metsästäjien pitäisi hyvin monen mielestä metsästää hirviä ja karhuja nykyistä hyvin paljon enemmän. Tätä ei tutkimuksessa mainittu tai kysytty.

  Tuosta ko. kirjoituksen viimeisestä lauseesta voi olla jopa täysin eri mieltä. Sen oikeellisuutta ei tue edes nyt tehty metsästäjätutkimus.

  Metsästyksessä saadusta saaliista runsas valtaosa kertyy hirvieläinten lihasta. Siis tutkimus koskee lähinnä hirvieläimiä, mutta sitä ei tutkimukseen osallistujille kerrottu. Tulos olisi ehkä ollut toinen, jos olisi rohjettu kysyä suhtautumista hirvenmetsästykseen ja sen aiheuttamiin hirvikolareihin, metsänhoito-ongelmiin ja yhteiskunnallisiin menetyksiin.

 • jees h-valta

  Eiköhän Kanadanmajavalla ollut isoin rooli tuon eurosukulaisensa vähenemiseen. Eikä se kokonaan ole hävinnyt vaan voi hyvin täällä Satakunnassakin. Kuten hirvetkin. Ja kun nyt sitten alettiin toppuutella kaatolupia ettei rannikon hirvet vain vähene.
  Siitä sitten revit hyvinvointia kun Satakunnan tämänvuoden ensimmäinen kuolonuhri tuli juuri tuosta Meri-Porin suunnalta.
  Ja toinenkin matkustaja hyvin huonossa kunnossa.
  Toivotan Satakunnan hirvestäjille sitä hyvinvointia pulskistuvilla vatsoillanne kun taas syksyn ”ihmisveren” maustamaa hirvenlihaa syötte huvitteluharrastuksen tuotoksena.

  6 m3 6 m3

  Tsat, tsat, tsat. Harjavalta taas edellakavijana. Ensimmainen ihmissyoja hirvi tavattu. Tutustuhan Jesse tarkemmin miksi kanukit tuotiin Suomeen.

  jees h-valta

  Toki kyllä paikkaamaan metsästäjien tuhoamaa e-majavakantaa mutta sukupuuttoon se ei mennyt. Vaan niin vähiin että tuotiin toinen tuholainen että saatiin taas metsästäjille ampumaharrastukseen täytettä. Ja tuotiin senverran ripeämpää lisääntymään että ei saatu ammuttua koskaan vähiin. Ja nyt niitä sitten on riesana joka hel…in kolkassa.
  Supeista kyllä porataan mutta noita k-rottia saa lisääntyä vapaan rottamaisessa muodossa.

  6 m3 6 m3

  Miksi noin kavi etta Eurooppalainen pyydettiin liki sukupuuttoon. Miksi metsapeurakanta havisi Suomesta? Miten kay suden ja karhun jos hirvet pyydetaan sukupuuttoon? Ensinnakin huippupedot kaantavat saalistuksensa entista suuremmassa maarin koti- ja tuotantoelaimiin. Sitten kanta nalkiintyy ja taantuu. Elamme 2000-lukua. Kuinka kauan sita katsottaisiin. Tietysti viherkommunistit ajattelee etta joutaahan ne hevoset vaikkapa Savosta sudensuuhun. Eihan niita pideta muuta kuin huvinvuoksi. Hevosenlihakin tuodaan Australiasta tai Romaniasta metvurstiin. Ei niilla ole taloudellista merkitysta muille kuin rehukauppiaille ja tehtaille.

  jees h-valta

  Hirvien sukupuutto jo kuullostaakin naurettavalta ja aivan oikein onkin sitä. Niin kauan kuin Kontron klaani saa vapaasti kuljettaa poliitikkojamme ja maa-ja metsätalousministeriötä on tilanne täysin mahdoton. Kyllä täällä Satakunnassa on yleisön osastoilla merkkejä totaalisesta metsästäjiin kypsymisestä havaittavissa.
  Liika niiden kumartaminen vain ärsyttää suurta kansanosaa ja johtaa aikaa myöten vaikeuksiin maanomistajien kanssa.
  Kun aletaan irrota klaaniksi valtakunnassa on tulevaisuus harmaata massaa josta aletaan irrota kiihtyvällä vauhdilla.
  Metsästys ja metsästyskortin maksajat ovat kaksi eri asiaa joka myös on härskisti niputettu pakkopaitaan. Jos et maksa et ole kuin korkeintaan vuoden metsästyskortin haltija. Jonka jälkeen on uusi kortin suoritus jos meinaa pitää useita välivuosia.
  Kuitenkaan joka vuosi maksavalta ei vaadita mitään uutta todistetta metsästyskelpoisuudesta vaan saat olla kortin ja tavallaan sitä myöten ampuma-aseen käyttäjä metsästysmailla niin kauan kun pystyt liipasinta painamaan. Ja kortin hinta pidetään tarkoituksella niin alhaalla ettei eroamishaluja takuulla ilmene. Viimeinen tilastoija tämän oli kyllä ihme kyllä huomioinut ettei vain toisteta sitä sammaa mantraa että metsästäjien määrä kasvaa.

  Puun takaa

  Ruotsissa on joku tauti ruvennut tappamaan hirvenvasoja.
  Leviäisköhän se sama tauti tänne meillekin?

  6 m3 6 m3

  Jesse. Kuinka jaksat toistaa tuota salaliitto mantraa. Paree kun maksat suosiolla sen riistanhoitomaksun. Vanhemmalla ialla kokeen suoritus voi vaikeutua. Samoin sinun kannattaa todistaa ampuma-ase kyvykkyytesi, voit joutua viela uusimaan lupasikin jos annat torkojesi ruostua nurkissa. Voit joutua pestaamaan taas Karhukoplan maillesi hirvenpyyntiin jos et pida asekuntoasi ylla. Katsoitko aikoinaan Salaisia Kansioita liikaa, koska naet salaliittoja jokapuolella. No et ole yksin, mutta yhdistykaa, Suomessa on edelleenkin yhdistymisvapaus. Niin saatte enemman joukkovoimaa vastustaa hirvimafiaa.

  suorittava porras suorittava porras

  Joku asiantuntija on tarkentanut uutista sen verran , että kyseessä olivat pantaa kantavien hirvinaaraiden vasat . Ne eivät jostakin syystä oppineet imemään. Eli paljon melua tyhjästä .

  Uutista voisi paremminkin käyttää herättämään ajatuksia siitä, onko viisasta aiheuttaa eläimille ja mahdollisesti niiden jälkikasvulle vahinkoa virittelemällä emoyksilöiden haitaksi seurantavälineitä.

  mehänpoika

  Nimimerkki jees h-valta esitti mielipiteensä vuotuisesta riistanhoitomaksusta, jonka maksaneita pidetään metsästäjä-tilastoinnissa ”metsästäjinä”. Hän kiinnitti huomiota ko. maksun pienuuteen, eli hyvin moni maksaa maksun vaikka ei aio metsästääkkään.

  Uhka mertsästäjätutkinnon uusimisesta, jos pitää välivuosia, on myös taitavasti junailtu lupien maksun ja tilastojen kannalta. Minä ainakin olen maksanut riistanhoitomaksun yksinomaan siksi, koska haluan lukea Metsästäjä-lehdestä, mitä asioita parhaillaan juonitaan sillä rintamalla. Ko. lehti ei mielestäni ole mikään metsästäjien valistuslehti, niinkuin pitäisi olla, vaan metsästäjien ylimmän johdon evankeljumin eli uskonnon levittäjä, mikä ei välttämättä palvele yhteistä etua.

  japine

  Tulee lehti minullekin vaikka en ole metsällä käynyt kolmeenkymmeneen vuoteen. Ovat pitäneet maksun niin pienenä, ettei ole tullut jätettyä maksamatta.
  Lapissa kertoivat, että kylän tunnetuin vanha metsästäjä oli nähnyt ko. lehden kaverillaan ja kysynyt ”Hyvä lehti, mistä sen saa tilattua?”

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 72)