Keskustelut Metsänomistus Mehtästysoikeus ja sen siirtyminen maakaupoissa

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 163)
 • Mehtästysoikeus ja sen siirtyminen maakaupoissa

  Olisin kysynyt että miten se menee kun tekee mehtäkaupan pitääkö tehdä uusi vuokrasopimus vai loppuuko kauppakirjan teossa metästyskin ? Meneekö seuralle

  ilmoitusta tilavaihdoksista ? 30 vuotta olen mehtiä omistanut ja vuokrannu ja tänä syksynä sain ensimmäisen kerran hirvenliha palan 🙂

 • Puuki

  Hyvä tietää kiinnityksistäkin ihan mielenkiinnon vuoksi. Kun ei ole koskaan tarvinnut velkaa ottaa kiinteistöjen ostoon ,niin ei kaikkea voi tietää.

  suorittava porras suorittava porras

  Mtk:n vuokrasopimusmallista kopioitua :

   

  ”Muutoksista tilan/tilojen omistuksessa/hallinnassa ja muista tähän metsästysvuokrasopimukseen mahdollisesti vaikuttavista muutoksista pyritään ilmoittamaan sopijakumppanille kohtuullisessa ajassa. Jos metsästysvuokra-alue tai osa siitä luovutetaan toiselle, alueen uusi omistaja saa irtisanoa metsästysvuokrasopimuksen päättymään kuten toistaiseksi tehdystä metsästysvuokrasopimuksesta on sovittu. Jollei uusi omistaja käytä irtisanomisoikeuttaan kolmen kuukauden kuluessa vuokrasopimuksesta tiedon saatuaan, vuokrasopimus pysyy voimassa. Jos kiinteistön luovutuskirjassa on määräys metsästysvuokrasopimuksen pysyvyydestä tai jos luovutuksensaaja on sopimuksen muutoin hyväksynyt, vuokrasopimus sitoo luovutuksen saajaa.”

  http://www.mertienmetsastajat.fi/@Bin/145579/Metsästysvuokrasopimuksen%20ohjeita.pdf

  Nimetön

  Aivan ihailusta ymmyrkäisenä seuraan miten huikeisiin teoreettisiin mittoihin tämäkin alun perin yksinkertainen kysymys on kasvanut.

  Osaisikohan joku kertoa esimerkin ihan todellisesta ongelmatilanteestaja sen ratkaisemisesta? Ja jos mahdollista niin molempien oikeuksien tulkintojen mukaisesti…

  jees h-valta

  MTK:han juuri näitä on sorvannut, metsänomistajan ”suurena edunvalvojana”. On vain niin hupaa kun kun se taas on sattunut lähinnä vain metsästäjämyönteiseksi lipsahtamaan. Taitaa Kontro kummitella järjestön asiakirjatehtailussa vielä pitkät tovit.

  suorittava porras suorittava porras

  Jesse voisi lukaista Mtk:n  vuokrasopimusmallin kokonaisuudessaan(myös kääntöpuolen yleiset ehdot) ja kommentoida asiaa vasta sen jälkeen.

   

  jees h-valta

  Ei satu kiinnostamaan. Vain se sopimuspaperi jota tyrkätään allekirjoitettavaksi kiinnostaa. Ja jos ja kun siellä yleensä on sinne sälytetty vuokranantajalle epämieluisia kohtia niin yleensä vedän ne yli tai korjaan sopivaan sanamuotoon. Aika kirjavahan siitä kieltämättä viimeksi tuli.

  wanhajätkä

  On se tuo jesse aika viisas siihen nähden että keskustelemalla yleissivistyy eikä kiinnosta lukea. Jos se vielä lukis niin mekin oppisimme. Ihan lonkalta osaa nuin hyvin väitellä.

  mehtäukko

  Niin. Tähän saakka tässä asiassa ei ole ollut minkäänlaista kismaa, olipa minkä roolin takki päällä tai päällekkäin.

  Muistettava on reaaliset pelimerkit suuntaan ja toiseen.

  Visakallo Visakallo

  Jesse: ”Aika kirjavahan siitä kieltämättä viimeksi tuli”.

  Jessen sopimuksen teko oli kuin sillä entisellä alokkaalla sen asennon kanssa, jotta korjataanko vanhaa vai tehdäänkö kokonaan uusi!

  MJO

  Ja jos ja kun siellä yleensä on sinne sälytetty vuokranantajalle epämieluisia kohtia niin yleensä vedän ne yli tai korjaan sopivaan sanamuotoon. Aika kirjavahan siitä kieltämättä viimeksi tuli.

  Mitähän epämieluisia kohtia siellä on? Sopimuksessa annetaan metsästysoikeus toiselle osapuolelle. Ei mitään muuta.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 163)