Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 449)
 • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

  Merkitty: 

  Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

  arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

  Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

  Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

 • Tolopainen

  Esson baarin konsensusmielipide, jos kyseessä on yrittäjä metsuri, voit sopia tes huonomman urakkapalkan, muuten joudut maksamaan tes mukaisen tuntipalkan, jos urakka uhkaa kusta. Metsurilla ei voi teettää työtä viiden euron tuntipalkalla urakkatyö nimikkeellä Suomessa, Venäjäälla eri asia. Ymmärsitkö, todennäköisesti ei.

  Jätkä

  Näköjään ei ole Esson paarin Tollot vähääkään ajan hermolla. Yrittäjämetsurin kanssa voi sopia minkälaisia urakoita tahansa. Hänellä ei ole TES:sistä vähäisintäkään turvaa ja tukea.

  wanhajätkä

  Kyllä suoritepalkkaa voi käyttää laiskalle metsurille. Mulla on ollu nuita viltinalta huutajia raivaamassa kun hoppua ei ole. Hehtaaritaksa ja sillä selvä. Käy kun käy. Harvoin tosin ja savotta venyy ja joskus jää kesken.

  En nyt ole varma oliko suoraan minun palkkalistoilla vaiko mhyyn. Tuettuja pitkäaikaistyöttömiä ja mhy valvo ja makso. tietysti laskutti minua normisti.

  Samoin toimi jonkinmoinen säätiö jolla myös teetin. Sieltä tuli jämeriä jätkiä.

  Ei näitä vilttiketjun miehiä kukaan muuten voi työllistää.

  jees h-valta

  Tolopalla on kyllä erinomainen ”taito” sekoittaa asioita täydelleen. Tuskin ketään yrittäjä lähtee ilman kenellekkään raivaamaan. Jos ei satu olemaan hameväen perässä.

  wanhajätkä

  Parhaat asiantuntijat näyttää löytyvän sieltä saamapuolelta….ei suinkaan maksajan.

  wanhajätkä

  Metsä TES. Moottorisahapuolella tes taso on OK.

  Hakkuukonekuskin palkat on ihan mitättömät työn vaativuuteen nähden. Tuskimpa niitä paljon käytetään jos kuski on ees jonkinmoinen osaaja. Kerroin oikeelle kuskille on usein 1,5. Silloin alkaa isäntäkin tienaan.

   

  wanhajätkä

  AY-väki ei vaan sitä ymmärrä ja pitäs tasapäistää tumpelo ja osaaja.

  En vaan vissiin ymmärrä!

   

  Jätkä

  AY_väki on sopinut nimenomaa palkkausmenetelmän termillä:”Sovittu suorite”, jossa saa tienata niin paljon kuin pystyy. Tasapäistämistä en tuossa taksoitustyylissä ole havainnut. Jos joku haluaa tienata vain kympin päivässä, sekin on mahdollista, joku toinen voi tehdä tonnin päivässä je sekin sopii. En ymmärrä, miksi asiasta tietämättömät takkuaa vastahankaan.

  Työehtosopimus on minimi, jonka voi ylittää vaikka kuinka paljon – Wanhakin….  Alittaminen voi tulla työnantajalle kalliiksi.

  Tolopainen

  Mehän olemme Jätkän kanssa ihan samaa mieltä  ja Jesse oppositiossa, aina ne yllättää.

  wanhajätkä

  ”sovittu suorite” ei ole ainoa oikea tapa reiluun palkkaukseen. Kunnon tuntipalkka osaamiseen ja suoritteeseen mitaten on paljon reilumpi. Olosuhteet vaihtelee niin paljon. Varma on varmaa myös työntekijän perheen kulujen hoitamisessa. Paljon hyvää työtä hosumatta ja laadulla.

  Koitappa kertoa tämä pääluottamusmiehelle ja liiton lakimiehille.

  Meillä oli reilu peli niin kauan ku ay ei siihen puuttunut!

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 449)