Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 439)
 • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

  Merkitty: 

  Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

  arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

  Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

  Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

 • Tolopainen

  Kovin täällä kommukkaveli on toveria nyt laittamassa tekemään töitä alle tes. minimin. Kun omia rääsiköitä pitäisi jonkun ilmaiseksi raivata, jopa se nyt tuuli kääntyi outoon suuntaan.

  Jätkä

  Kopioin nyt – Tämän kerran – teille osan paketista, jonka sain Teollisuusliiton sopimusasiantuntijalta:

  2.5 SOVITTU SUORITE

  Työnantaja ja työntekijä sopivat yksittäisen työmaan suoritepalkan suuruuden ja palkka on kiinteä riippumatta tuotoksesta ja käytetystä ajasta.

  Esim: Erittäin vaikea taimikonhoitokohde 650 €/ha  sisältäen sahakorvauksen.

  —————————————————————————————–

  Tämä paperi on voimassa vielä tämän vuoden ajan, kunnes uusi tehään ensi vuoden aluksi.

  Tolopainen

  Ei  järjestäytymätön työnantaja voi sopia mitään työntekijän kanssa paikallisesti. Ei tes sopimuksissa lue koskaan noin, että paperi on voimassa vuoden loppuun, siis minkä vuoden. Tuo on pelkkää vessapaperia.

  Jätkä

  Viivan alla olevan olen lisännyt itse, mutta ethän sinä mitään tajua. TES on aina määräajan kestävä. Se päättyy siihtn painettuna päivänä. Sen jälkeen ala on sopimuksettomassa tilassa, ellei uutta ole vielä tehty.

  Koska et ole eläissäsi nähnyt Työehtosopimusta, niin onhan se vaikea käsittää, että kansilehdessä on kohtalaisen selkeästi sanottu, miten ja milloin sopimus on voimassa. Tässä tapauksessa se ei kuulu sinulle pätkääkään.

  Kyllä Tollo on lempinimensä ansainnut – ei voi muuta todeta.

  Rane2

  Tuohan on ihan hyvä mutta miksi  juuri ”Jätkä” mainostaa täällä että on ihan laillista tehdä työsopimus jossa tuntipalkka jää minimaaliseksi?

  Tolopainen

  Työntekijä ei ole koskan sopimuksettomassa tilassa, jos tes ei ole voimassa noudatetaan tehtyä työsopimusta eikä liiton sopimusta mihinkään tarvita.

  Mitä kirjoittelet omiasi noihin papereihin, miksi olet niin tollo.

  oksapuu

  Ihme vääntöä taas…

  Yrittäjämetsuri tekee työmaasta tarjouksen ja sillä mennään. En enää edes muista koska viimeksi on ollut verokirja metsuri töissä.

  Ennen oli ennen ja nyt on nyt…

  husku550xp

  Tuo 650euron esimerkki hinta on aika kaukana todellisuudesta. Yrittäjämetsuri saa tuosta noin puolet. Vimeksi lukemani tes oli 2018vuoden ja siellä oli maininta että urakkapalkka ei saa alittaa aikapalkkaa mutta jos kerta uusi on tullut niin täytyypä lukaista.

  Tolopainen

  Jätkä ei tiedä mitä kirjoittelee, yrittää vääntää työsuhdetta yrittäjämetsurin työksi, silloin voidaan teettää puhtaita urakoita ilman lomaym. korvauksia, jotka edellyttävät urakoiden muuttamista tuntipalkoiksi palkkalaskelmissa. Yrittäjämetsurin taksoihin tulee aina lisäksi alv.

  Scientist Scientist

  Tässä lähellä oli hankala raivaussahakohde ja tekijät näyttivät olevan virolaisia nuoria miehiä. Kohde oli kunnan metsä ja metsiä hoiti UPM.

  Tähänkö suuntaan ollaan menossa, että virolaiset tulevat tekemään Suomeeen hankalia kohteita urakkapalkalla ???

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 439)