Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 9 vastausta, 441 - 449 (kaikkiaan 449)
 • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

  Merkitty: 

  Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

  arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

  Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

  Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

 • pihkatappi pihkatappi

  Näin se on, tasaisella kankaalla normaalia varhaisperkausta reilun 15000 rungon poistumalla tekee reilun hehtaarin päivässä, kun taas metrisillä montuilla laikkumätästetyssä vatukossa heinäkuussa samalla poistumalla vierähtää kolme päivää ja nuo päivät ovat vielä kuluttavampia.

  Jätkä

  MHY:n raivaus-savotat ovat tosiaan käytännössä kaikki niitä helvetinmoisia lihvikkoja, joita ei metsänomistaja millään suostu – eikä pysty tekemään.

  Helpot – oikeaan aikaan tehtävät hoidot he kyllä saattavat jopa tehdä itse, mutta perinteisesti nuo pahat ujutetaan MHY:lle.

  Laikkumätästyksessä ei pitäisi syntyä syviä monttuja.

  arto arto

  Niitä helvetin livikoita kaatui 12ha 13 pv. Mitä sakeampaa sitä mukavampaa sahata.

  Metsuri motokuski

  Kunhan tuo Arto nyt muuttaa tänne etelä tai keski suomeen niin voi livikot olla vähän toisenlaisia.  Pohjois-suomessa ei pusikoita olekkaan. Saattaa jopa löytyä niin sakeita pusikoita ettei enää ole mukava sahata.

  Jätkä

  KylläKeski-Suomessa on nimenomaa yksityismetsissä paljon tavaraa poistettavaksi. Kun ei olla ajoissa huolehdittu taimikonhoidosta, niin poistuva runkoluku on suuri ja rungon koko (pituus)  myös.

  Kyllä täällä oppii käyttämään hyväksi esim tuulen ja  systemaattiset siivuttaiset vedot. Oman höysteensä tuo maanpinnan kumpuilu ja rinteissä liikkuminen.

  miksuliini65

  Se on sellaissta meneen maiilmanmuistelua

  Manuhakkuiden aika ohtise Itsekkin vaihdoin duunia

  Nykyään entiset metsurit tekee pihapuita Ei kukaan maksa

  Kusi mettän sahaamiesta nykyaikaan

  mehtäukko

  Pullon henkikö laittoi sekavaan sylkäisyyn”runosuonesta” ?

  Tomperi

  Montako tainta pitää istuttaa tunnissa tai päivässä että saa työehtosopimuksen mukaisen palkan, uteliaisuuttani kyselen.

  Jätkä

  Taimimäärään vaikuttaa aika ratkaisevasti yksikköhinta. Voisi alkaa rätnäämään ihan perinteisellä menetelmällä: Palkkaa pitäisi saada esim. 10 €/ h, Taimesta saa istutettuna 10 senttiä / kpl.

  Montako tainta pitää istuttaa saadakseen tuon tuntipalkan? Istutustyö on joko aikapalkattua, taikka urakkapalkattua.

  Näin on ainakin ollut ja luultavasti näin on aina oleva.

Esillä 9 vastausta, 441 - 449 (kaikkiaan 449)