Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 449)
 • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

  Merkitty: 

  Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

  arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

  Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

  Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

 • jees h-valta

  Monesti päivitellään vain tuntitaksaa mutta ei huomata lainkaan kuinka sujuvasti homma hoitui. Aivan tuttua LVI-työpalveluksissakin. Vaikkei edes haaveilla mistään lähellekkään satasta menevästä tuntitaksasta. Hyvä kun puoletkin saataisiin.

  Jätkä

  Putkirunkkarin erikoistyökalut kulkevat henkilön itse kantamana kerralla sisään. pakettiautossa on mukana vain tarvikkeet, joista laskutetaan ”huimien alennusten jälkeen” vielä kolmin- nelinkertainen hinta, joten niistä kertyy niin kova lisä tuntiveloituksen päälle, että satasen tuntiveloitus kalpenee sen rinnalla.

  Meillä kävi putkirunkkari pakettiatolla ja oli vajaan tunnin. Tarvikkeita ei mennyt yhtään, matka 12 km suuntaansa ja lasku n. 500 €.  En pidä laskua kovin pienenä!

  jees h-valta

  Oikein hyvä saavutus veloituksessa! Onnittelut putkialan tosiaosaajalle. Osaa ottaa silloin kun pitääkin. Oli varmaan senverran ”asiakasraskautta” mukana.

  Tilley

  Meillä tehtiin putkiremontti omakotitaloon ja työveloitus 16 miestyötunnista oli 5000. Eli mitä siitä tulee, reilut 300 e/h.

  Tolopainen

  Laki-ja putkimiehillä on sama tuntiveloitus. Miksi naiset eivät ala niihin hommiin vaan kitisevät pienistä palkoista.

  rompe

  Jos halavalla koittaa niin usuttaa työttömän 9euron päiväpalkalla ryteikköön, jos on suhteita työttömien orjuuttajiin. Tuleehan näpsäkkää jälkeä

  Puuki

  Ilmastointikanavan nuohous on arvokasta puuhaa.  Helppo homma mutta kustannus iso . Kotitalousvähennys menee yrittäjälle eikä kuten oli tarkoitettu kustannusten maksajalle.

  Tolopainen

  Miksi niitä kanavia pitäisi nuohota. Raitisilma kanavat pysyy puhtaana, kun ilma suodatetaan, eikä poistokanavien puhtaudella ole mitään merkitystä. Ei tulisi mieleenkään nuohota niitä.

  Metsuri motokuski

  Meillä nuohotaan noin 10 v välein. Maksaahan se jonkun verran mutta aina sieltä likaa on lähtenyt.  Ilmeisesti tolopaisella ei siivotakkaan. Periaatteessa samasta on kyse.

  puutuomas

  TESsistä en tiennyt vuosia sitten mitään, mutta kun ammattimaisen työtahdin opittuani kysyttiin mhy.llä mitä tarvit palkaksi niin sanoin että 25e/sahatyötunti ja kilometrikorvaukset työmatkoihin. Passasi molemmille.Se oli mielestäni oikeudenmukainen ja selvä niin tekijälle, työnantajalle kuin metsänomistajallekkin kunnes tuli organisaatiomuutos yli maakunta rajojen jonka johdosta alettiin maksamaan 3eri palkkiota/ha riippuen taimikosta. Helpoissa sen jälkeen ansaitsi niin että hävetti ja työläissä(90%kohteista) ei pärjännyt lainkaan. Alkoi olemaan niin tuuripeliä palkat, että vaihdoin alaa.

Esillä 10 vastausta, 431 - 440 (kaikkiaan 449)