Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 449)
 • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

  Merkitty: 

  Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

  arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

  Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

  Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

 • harrastelija harrastelija

  Työmies on palkkansa ansainnut! Noista TESseistä nyt en ole  niin paljon tietoinen, mutta jonkinlainen pohja- / perushinta lienee paikallaan, koska työn teettäjiäkin on niin monenlaista!

  Tuulenkaatoja sekä jonkinlaisia pieniä tukkikasoja sahautin kenttäsirkkelillä. Sirkkeli tuli rantteelle, kun vähintään 100 pölkkyä oli halkaistavana. Aikoinaan sahattiin omakotitalon puutarpeet tontilla ja taapeliin kuivamaan.

  kerrankin sahuri ja perämies selvittivat TESsin mukaisia ansioitaan työn loputtua. Työ tehtiin urakkavauhtia kuten tapana on ollut. Katselin taulukon hinoja, en malttanut olla ääneen sanomatta, että eipä nuo palkat ole urakkamiehelle kovin kaksiset!

  No, tilit käteen ja sen jälkeen vein kaverit hyvin ansaitulle lounaalle 🙂

  Jätkä

  Kun peli on yrittäjän kannalta reilu, se tarkoittaa sitä, että kaikki ei mene niin kuin se normien mukaan pitäisi mennä. Jos yritys ei pysty maksamaan edes alan minimipalkkoja, on parempi pistää pillit pussiin ja antaa tilaa yrittäjälle, joka siihen pystyy.

  wanhajätkä

  Jaa että liiton normien. Liiton normien mukaan mulla ei ole ollut töissä kukaan…no on opiskelijat. Jos ymmärsit lukemasi kirjoitin että kerroin on n.1,5. Eikös se ole reilua kunnon jätkälle? No ei tietenkään aatteesi mukaista… Kateushan siitä tulee.

   

  Jätkä

  Niin! Olet varmaan käsittänyt täällä elvistellessäsi, että olet maksanut kaikille huippupalkkoja, mutta olet unohtanut sen, että TES:sen ”normit” ovat ALARAJA, joka vähintään pitää maksaa. Lisäksi – jos palkkaa maksaa ns. pimeästi, niin se ei ole pitkässä juoksussa etu edes maksajalle.

  Olen pitänyt sinua älykkäänä tyyppinä, mutta olen tainnut erehtyä… Kateuttasi en ymmärrä?

  wanhajätkä

  Älyä tai ei. Tuolla ulkona on kylmää ja karuakin. Kunnioitan kunnon työntekijää ja olen aina maksanut kunnonon palkkaa hyvälle työntekijälle.

  En ole enää siinä oravanpyörässä. Hoidan metsiä ihan omaan tahtiin.

  En koskaan maksanut pimeästi. Todella usein nuoret ja nämä viltinaltaruikuttavat halusivat tehdä vähintään harmaata ja keinotella päivärahojen ja matkakorvausten kanssa. Yritin kyllä kertoa kuinka kusevat muroihinsa eläkkeen ja sotun vuoksi. Ei kuulemma haittaa, kyllä se sossu paikkaa. Sepä nyt siitä.

  En ole Elvis eikä ole varaa elvistelläkkään. Molemmat tiedämme miten metsiä käsitellään ja siellä toimitaan.

  Näkemyseroja todellakin on ystäväni toveri.

   

  Tolopainen

  Kun Jätkä aloitti ketjun hän väitti, että metsurin palkalla ei ole mitään alarajaa, vaan se on se mitä sovitusta urakkahinnasta kertyy. Eipä mennyt kovin kauan kun alkoi löytymään tes. minimi. Päätä nyt voiko teettää urakalla alle tes.minimin, vai ei.                                                                            Kyllä se on aika kallista alkaa tulkita työehtosopimuksia työntekijän tappioksi Suomessa. Tuossa katsoin PAM sivulta miten työnantaja oli sanonut irti kuulovammaisen koeaikana viiden työpäivän jälkeen. Tämä onneton oli kertonut syyksi kuulovamma ja oli järjestäytymätön yksinkertainen työnantaja no asia oli jo ratkaistu hovissa ja irtisanominen tietenkin todettu laittomaksi, laskua tuli viiden päivän työsuhteesta n.14000€ kaikkine korvauksineen.

  arto arto

  Suoritepalkassa palkka perustuu tehtyyn työmäärään. Suoritepalkan perusteista sovitaan paikallisesti ja ne ovat annettava kirjallisesti. Suoritepalkan tulee ylittää työntekijän henkilökohtainen aikapalkka kahden kuukauden tarkastelujaksolla. …..Siinä lainaus tessistä. Palkalla ei ole ylärajaa mutta alaraja on.

  Jätkä

  Et arto ole lukenut uutta TES:sta. Siinä on väliotsake Sovittu suorite. Siihen ei lasketa työtunteja, korkeintaan mitataan hehtaarit taikka kuutiot  taikka taimimäärät ym,

  Ja tästä asiasta on turha alkaa änkyttää – Minä tieän tämän!

  Tollo. Älähän sekoile siellä!

  Tolopainen

  Kun Jätkä näitä asioita ei ratkaista Esson baarissa, sinun on turha yrittää tehdä uusia tulkintoja tes sopimukseen. Liian isoja asioita. Joudut maksamaan aina metsurille työehtosopimuksen mukaisen palkan, jos urakasta ei sitä kerry joudut maksamaan tuntipalakan. Se on näin yksinkertaista, jos sinulla on epäselvää kysy viisammiltasi älä tyrkytä omia vääriä väittämiäsi.

  Jätkä

  Minulla on mustaa valkoisella. Sinun kannattaa vaihtaa huoltoasemaa ja sen baaria. Tämä asia on myös tarkistettu Teollisuusliiton sopimusasiantuntijalta, hänellä oli antaa myös uusi Työehtosopimus, jossa on tuo ”Sovittu suorite” osio.

  Teidän, jotka ette ymmärrä työehtosopimuksia ja siihen liittyviä – jopa lakipykäliä, menkää komeroon ja sulkekaa ovi perässänne.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 449)