Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 449)
 • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

  Merkitty: 

  Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

  arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

  Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

  Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

 • Per Ä Reikäs

  Urakka, kuin urakan isäntä ja työläinen sopikoon hehtaari/kohde hinnan, eli urakan.

  Siinä paljoa laskeskella, hinta on mikä on ja sovittuna pysyy, liiketaloutta.

  rööri roope

  Eerosta ja hänen ajatuksista metsurin ammatista on aamun karjalaisessa parin sivun kirjoitukset.

  MIISU4F MIISU4F

  Kannatuksen vuoksi,  ja koska EH, niin tilasin euron digilehden =D Viisasta turinointia alasta, joka ei vedä enää puoleensa. Koulutuksesta valmistuu noin 110 henkilöä vuodessa mutta vain alle 15 jää alalle töihin; sanottiin jutussa mm.

  Teräskannot, kuten Eero, osoittaa, ettei kova työ tapa ketään, vaan pitää vireänä.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Huomasit kai Miisu että tilauksesi jatkuu automaattisesti, kunnes peruutat sen? Itse en tuon takia ostanut euron lehteä vaan pyysin siskolta kopion jutusta.

  MIISU4F MIISU4F

  Jep, pitää muistaa perua ajoissa !!  =D

  Onpa tammikuussa luettavaa, vaikka onkin eri maakunnasta ko. lehti.

  Urakkametsuri 2017

  Selkein on noille erittäin vaikeille kohteille yrittäjä metsurin tuntitaksoitus, joka on itsellä raivuutyössä 45e+alv ja vastaa tuotokseen josta lasketaan ha hinta, se on kaikkien raivuulajien tuotos ja urakka korotuksen poisto alennetaan tulee siihen itsellä. Tuosta saakin juuri oikein tes mukaisen palkan laskettua, mikä jää omille sahuille oikeaksi tuotokseen täsmäävään palkkaan. Erittäin vaikeilla kohteilla menee kummiski se 20 tuntia hehtaarille, ja tässä on se epäsuhta raivuissa, kun enemmän työ/tankki määriä tuntikohtaiseen taksaan tuosta siis 800-900 jää ha hinta.Tässä se epä suhta tulee,kun ei millään 30-32e/tunti alihankinnalla ole mahdollisuuutta oikeaan palkkaan ja aina pitää antaa urakkana työmahdollisuus, alihankintaa ei silloin enään tehdä on ainoa ratkaisu, kun omasta palkasta pitäisi antaa muille 20% ylimääräistä.

  Metsuri motokuski

  Vein auton huoltoon. Tuntitaksa 65€. Niin vain sekin on tehtävä vaikka tuntihinta on kohtuuton. Onhan nämä metsäalan palkat ihan jotain muuta. Mutta eihän autokorjaamoiden taksoja olekkaan viron, ukrainan tai puolan työntekijät polkeneet.

  Köppäkynsi

  Käytin myös autoa korjaamolla. Tuntihinta 107 euroa. Työntekijöillä erikoisosaamisena viron kielen taito. Autokorjaamon oheiskulut tuntuvat isoilta työntekijän palkkaan verrattuna näin maksajan ominaisuudessa.

  Visakallo Visakallo

  Auton huoltaminen ja korjaaminen vaattii aika paljon muutakin kuin vain sen ammattilaisen sitä autoa ropaamaan. Tarvitaan asianmukaiset tilat, nosturit ja testerit sekä  niiden kalliit ohjelmat ja lisenssit kaikkiin eri automalleihin, ja kymppitonnien arvoiset työkalut ja varaosavarastot. Lisäksi tarvitaan asiaskaspalveluun huoltoneuvojat ja laskuttajat, varaosavastaavat, siivoojat, ja vielä koko porukalle lähes jatkuvaa lisäkoulutusta.

  Jätkä

  Mutta kyllä tuollainen 107 euron tuntiveloitus edellyttää myös täydellistä korjaamovarustusta ja -ammattitaitoa. Yleensä on, että kovan tuntiveloituksen paikassa työ tapahtuu tehokkaasti, eikä siellä ihmetellä, vaan osataan tehdä ommattitaidolla.

  Myös se, että tilattua työtä varten on kaikki tarpeet valmiina, kun sinne menet, työpiste on varattu juuri sen kaltaisten töiden tekemistä varten, siinä ei ole hitsauskoneita, akkulatureita, rengastyökoneita, eikä oljynvaitovarusteita, kun autoon pitäisi tehdä jakopään huolto / ketjunvaihtoineen  tms.

  Se nopeuttaa ja halpuuttaa työn hintaa… Se tosin tuntuu kamalalta, kun asentajalle sattuu kahvitauko kesken työrupeaman.

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 449)