Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 1,267)
  • Metsä alan lakkoilu

    Törkeää, jumalattomien suota?

    Suomalainen kateus on tunnettua!

    Yhteen hiileen puhaltaminen kadonnut,ken tietää, mutta yhteisen etumme vuoksi meillä puiden kanssa toimivilla, ole liikoja varoja Lakkoilla.

  • Perko

    Edit

    Rane

    ”Siklalla 36 töissä 11 lakossa.”

    Metsänmies:”Näinhän se monesti on. ”

    Olen käsittänyt että lakkovahdit ovat sitä varten että töitä ei tehdä lakon aikana?

    Tolopainen

    Lakkovahti ei tietenkään voi kenenkään töihin menoa estää. Eivät he ole mitään vartiomiehiä.

    Metsänmies

    Rane:”Olen käsittänyt että lakkovahdit ovat sitä varten että töitä ei tehdä lakon aikana?”

    Käsitykseni mukaan ammattiliittoihin kuulumattomat yrityksen työntekijät ja työnjohto, joka ei kuulu lakkoilevaan liittoon, saa työskennellä. Uusia työntekijöitä, jotka korvaavat lakkoilevat työntekijät, ei saa palkata lakon aikana. Vaikka lakkovahdit ovatkin vahtimassa työpaikkojen porteilla, ei heillä ole oikeutta pysäyttää työhön menijöitä. Heidän oikeus on tavallaan mielenilmaisua ja kannustamista lakkoon liittymiseen.

    Rane

    ”Vaikka lakkovahdit ovatkin vahtimassa työpaikkojen porteilla, ei heillä ole oikeutta pysäyttää työhön menijöitä.”

    Ok.

    Puuki

    Jokaisen työntekijän pitää saada kuulua juuri siihen liittoon johon haluaa (tai olla kuulumatta)  ja jota ko.  työtehtävät/koulutus edustaa  eikä siten, että pakotettaisiin  kuulumaan kaikki firman tt:t samaan ja samalle sopimukselle.   Se rikkoo vappaata järjestäytymisoikeutta  vastaan.

    Sitä kuulumista oman alan liittoon vastusti aik. eräänkin työpaikan ay-aktiivit; katsos ei sopinut että jotkut olisi saaneet ehkä paremman työsopimuksen (koulutuksen ja työtehtäviensä mukaisen) kuin muut.   Niin ollaan muka ”toverihenkisiä” että ei voi hyväksyä muuta kuin tasapäistämistä .      Eikös se ole vähän samantyylinen kiista nytkin , kun ta. haluaisi sopia erikseen eri alojen työsopimukset ?  Taitaa olla enempi kiinni ay-eliitin omista työpaikoista ja vallasta kuin työntekijöiden tod. tarpeesta lakkoilla.

    Kalle Kehveli

    Työtehtävä määrää, mitä työehtosopimusta noudatetaan, ei se mihin liittoon kuulut.

    Metsänmies

    Tuo Puukin kommentin alkuosa on täysin oikein, kaikilla täytyy olla vapaus , kuuluuko ammattiliittoon, vai eikö kuulu. Loppuosassa on ehkä väärinymmärrystä:” Eikös se ole vähän samantyylinen kiista nytkin , kun ta. haluaisi sopia erikseen eri alojen työsopimukset ?”

    Vaikka olisikin yksi liitto(esim. Teollisuusliitto), eri aloille on aina sovittu omat työehtosopimukset. Metsäalalle oma, Metsäkonealalle oma, Metallialalle oma, jne. Tämä on tavoite myös nyt ja jatkossa.

    Metsäteollisuus irtaantui vanhasta järjestelmästä ja ilmoitti, että se ei tee enää alakohtaisia sopimuksia, vaan sopimukset olisi tehtävä yrityskohtaisesti, ilman, että ammattiliitto olisi sopimuksissa työntekijöiden edustaja. Sopimukset olisi tehtävä yrityksen sisällä , käytännössä siten, että pöydän toisella puolella olisi firman johto lakimiehineen ja toisella puolella työpaikan luottamusmies ,tai suuremmassa yrityksessä luottamusmiehet. Työntekijät ovat kuitenkin valtuuttaneet ammattiliitot edustamaan itseään näissä neuvotteluissa.

    Jätkä

    Työnantajalle on aina sopinut kovasti hyvin, että porukka on hajaantunut useaan liittoon yhden asemasta – ja mielellään järjestäytymättömiä seassa paljon.

    Hajoita ja hallitse – kuvio on toiminut hyvin varsinkin naisvaltaisilla työpaikoilla.

    Kuitenkin vanha periaate on ollut, että lakonalaiseen työhön ei mennä, ellei aleta olemaan rikkuri.

    Meilläkin oli jokunen hyypiö, joka oli järjestäytynyt eri liittoon kuin muut. Heidät piti aina sulkea pois liiton puitteissa tapahtuvista tilanteista.

    Sulli

    Metsänmies on hyvä ja tekee lyhyen yhteenvedon miten tämän työehtosopimuksen perusteella palkka muodostuu koska se siellä tietenkin on aina sanottu. Samalla syntynee referaatti yleisen palkkatason muodostumisesta kuten myös minimipalkasta sekä lähtökohdasta josta aletaan neuvotella. Toivon että ei tarvitse kovin kauan odotella.

    https://teknologiateollisuus.fi/sites/default/files/inline-files/Teknologia_YTN%20_TES_2020-2021_net.pdf

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 1,267)