Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Tämä aihe sisältää 296 vastausta, 24 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Tolopainen 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 296)
 • Metsä-group osuussijoitukset

  mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

 • Puu Hastelija

  Tuossa vaiheessa, kun lunastusta touhusivat ei ollut selkeää kohdetta tiedossa rahoille, lisäksi pohjalla oli jo Spondan lunastus, johon olin tarttunut. Odottelemalla tilitys siirtyi verotuksellisesti vuodella.

  anaconda anaconda

  2018 tilinpäätöstiedote:

  Vuoden 2018 aikana Metsäliitto Osuuskunnan osuuspääomat kasvoivat yhteensä 120,4 miljoonaa euroa
  (68,0). Perusosuudet kasvoivat 11,3 miljoonaa euroa
  (8,7) ja A-lisäosuudet 111,7 miljoonaa euroa (60,1). B-lisäosuudet pienenivät 2,6 miljoonaa euroa (-0,8).

  A-lisäosuudet olivat 2017 tilinpäätöksessä 717M€. Vuonna 2018 lisäys 111,7M€. Näistä tulee yhteensä 829 M€. Kuluvana vuonna saavutettanee A-lisäosuuksien maksimi 900 M€. Mitä sitten tapahtuu?

  Tulkitsinko oikein?

  Tolopainen

  Tehdään uusi päätös ja nostetaan A- osuuksien maksimi kahteen miljardiin ja aletaan kerätä pääomia uuden biotuotetehtaan rakentamiseksi Kemiin. Ketävyysvajetta ei saada täytettyä muuten kuin kakkua kasvattamalla, se ei pienene puhumalla, yksi tehdas pienetää vajetta  500mij€.

  pihkatappi pihkatappi

  Toimiva rahoituskanava tämä a-lisäosuus ja koron nosto houkuttelee entistä enemmän, suunniteltu jatkuvan. Tolopaisen kanssa samaa mieltä, 2 miljardia seuraava etappi.

  Visakallo Visakallo

  Hyvähän se on, että firmalla on rahaa, mutta taitaa vain MG:nkin investoinnit nykyisin suuntautua muualle kuin Suomeen.

  pihkatappi pihkatappi

  Tissue voisi ulkomaille laajentua. Kemin sellutehdasta joko uusitaan tai rakennetaan kokonaan uusi. Eli kun Kemiin satsataan, niin ulkomaan satsaukset sen rinnalla varmaan pienehköä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  MG:llä hyvä konsepti,kuin osuuskaupalla konsanaan.Eteläamerikkaan varmaa uudelleen mielivät,edellisellä kerralla rahakoneen puolikkaan joutuivat rahapulassaUPM:lle myymään.

  jees h-valta

  Eiköhän jotain vanhoista virheistäkin jo opita joten uskon ainakin henk. koht. että MG etenee nyt suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Nyt ei iso rahamäärä varmaan enää sokaise koheltamaan. Sanotaan että käytetään paljon myös ulkopuolista konsultaatiota ennen päätöksiä.

  harrastelija harrastelija

  Pihkatappi ja Planter ovat perinpohjaisia sijoittajia ja osaavat tutkia asiat juuria myöten kuten tuon MG:n osuussijoituskuviotkin. Sopimusjäsenenä olen ollut 1990-luvulta ja A-osuussien tullessa idean sijoituksesta antoi ostomies. Koska joka vuosi suunnilleen oli jo tullut laitettua puun myynnistä vähän osuuskunnalle, niin sijoituksen jatkuminen oli luonnollista yhtiön 15 %:n mukaantulolle.

  MG:n ulkomaiille investoille tuli Fraybentosin kokemuksen jälkeen tervettä varovaisuutta. Taitaa nyt olla kumminkin toimintaa ainakin Viron suunnassa? A-osuussijoituksen korko yhtiölle ( osuuskunnalle) on kyllä aika rasvanen 15 %:n lisukkeen kanssa! Toiminnalle täytyy olla kova tulos (kuten nyt on ollutkin), että noin suuria korkoja voi maksaa jatkuvasti!

  Tolopainen

  Nämä korot ja bonukset ovat ML:n kilpailukeino noita kahta isoa vastaan, jotka ovat pääosin 70% ulkomaisessa omistuksessa olevia metsäyhtiöitä, joiden tarkoitus on tuottaa rahaa vain osakkeenomistajille. ML:n asema puunostomarkkinoilla on heitä parempi. Vähän sama tilanne kuin OP:llä on pankki-ja vakuutuskentässä, bonukset kyrsii If:iä, kun se joutuu jakaamaan voittonsa kasvottomille osakkeenomistajille. Osingot estävät Suomessa talouskasvua, 14mrd€/y on valtava summa, jonka yhtiöt joutuvat antamaan pääasiassa ulkomaille osinkoina. Sillä voisi hoitaa vanhukset, lapset ja työttömyyden.

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 296)