Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 347)
 • Metsä-group osuussijoitukset

  mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei pitäisi vaikuttaa. MG ostaa puut niin halvalla kuin saa. Voittoja jaetaan pörssissä ja osinkoina. Näin sitoutetaan omistajiksi.

  mehtäukko

  Anacondan meininkiä harkitsen myös vakavasti. Onhan se kotimaisena kuitenkin ainut suuri monipuolinen toimija, jolta saa tarvittaessa kaiken palvelun.

  jees h-valta

  MG ostaa tosiaan varmasti puut niin halvalla kuin saa. Kun niitä halppisjoppareita löytyy jotka sitä kaikkein halvimmalla sinne jakaa. Kuten MHY. Varsinkin juuri nämä kolme suurta saa halvalla kun ostositoumukset tehdään mahdollisimman suurilla kuutiomäärillä. Eli metsänomistaja saa kaikkien kulujen jälkeen pienen rupukorvauksen ja MHY vetää välistä mahdollisimman lihavan siivun. Ja siivuhan lihoaa isoista toimitusmääristä eniten ja taas jokunen välipaperin pyörittäjä konttuurin lämmössä saa vuotuisen liksansa. Tilastoi ja raportoi. Ja koittaa keksiä uusia kikkoja millä mo saadaan taas uskomaan että tämän sellufirman katkonta sattuukin nyt sinulle sopivasti soivaksi peliksi.

  Tolopainen

  Miksi metsänomistajien kannattaa elättää varmuuden vuoksi sellaista organisaatiota, jonka palveluita ei tarvitse.

  mehtäukko

  On tietysti eri palvelun laajuuden ja tason tarvitsijoita. Metsätilakohtaisesti ja henkilökemioin käytäntö pelannee.

  jees h-valta

  Varmaan juuri varmuuden vuoksi. Onneksi se on nyt vapaaehtoista. Sen jälkeen en ole maksnut siihen koalitioon euroakaan. Täälläpäin muuten näyttää Stora Enso olevan muotia MHY:ssä. Lappuja ilmestyy taajaan kuitukasoihin.

  anaconda anaconda

  100000 (tai mikä vain summa) sijoitus vaatii puunmyyntituloa tuon päälle lisää 19% ennakonpidätyksen verran. Täytyy vähän tiedustella minkä mittaisia lyhennysvapaita kehtaa kysyä. Jos 5 vuotta maksaisi pelkkiä korkoja, saisi puolet luottojen määrästä osakkeisiin ja osuuksiin. Mieletön muutos rahoitustilanteessa ihan parissa vuodessa. Korot ovat matalalla, nyt on hyvä aika tehdä nämä lottopaperit. Ja 200M on vielä tilaa A-lisäosille 🙂

  mehtäukko

  Anacondahan lähtee öyhäkästi liikenteeseen…!

  anaconda anaconda

  Noo aika näyttää mitä saa ja paljonko. On tässä kaikenlaista pyöritelty mutta ei mitään ihan tällaista. Talossa maalämpö ja koneet myin, ehtii miettiä asioita 🙂

   

  Juuri tuli hyvältä ystävältä tieto lyhennysvapaista:

  Vrt Bullet ei ole sääntöä. On vaan ehdot mitä neuvottelet. Missä menee uuden lainan raja ja paljonko on kulut .. kunhan et hyväksy ensimmäistä ehdotusta vaan olet vittumainen vänkääjä. 😇

  mehtäukko

  Eihän me olla v..-maisia vänkääjiä, mutta kaikissa asioissa on syytä pitää oikeutetusti puoliaan… 🙂

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 347)