Keskustelut Luonto Metsä meidän jälkeemme

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 228)
 • Metsä meidän jälkeemme

  Merkitty: 

  Emeritusprofessori Sixten Korkman valitsi tietokirjallisuuden finlandiapalkinnon saajaksi ”Metsä meidän jälkeemme” teoksen.

  ”Suomalainen metsä elää kohtalonhetkiään. Metsistämme valtaosa on talousmetsää, joissa hakkuut ovat ennätysmäisen suuria. Miten tähän on tultu? Mitä voitaisiin tehdä, jotta metsäluonto säilyisi seuraaville sukupolville? Journalistisella otteella kirjoitettu teos tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Se ehdottaa vaihtoehtoja ”puupelloille” ja pohtii yhdessä metsänkäyttäjien ja tutkijoiden kanssa, millaista suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa – sellainen metsä, josta hyötyvät niin kansantalous kuin elintilastaan taisteleva helmipöllökin.”

  https://agricolaverkko.fi/tietosanomat/vuoden-2019-tietokirjallisuuden-finlandia-palkinto-metsa-meidan-jalkeemme-teokselle/

 • kuusessa ollaan

  https://yle.fi/uutiset/3-10970454

  Tässä yhden kirjoittajista ajatusmaailmaa. Muutenkin on alkanut tuntua siltä, että ilmastoahdistuskaaos on ollut monelle sopiva hetki purkaa traumojaan kaikesta, minkä on kokenut Suomessa vääryydeksi. Niin kaupungeissa, kuin maaseudulla. Surullista ja armotonta vastakkainasettelua…

  Pihkakintas

  Siltä vaikuttaa. Ihminen on ihankuin joku haitallinen vieraslaji. Afrikasta tullut.

  Remie

  Korjataan taas hieman. Maalla syntynyt ja kasvanut on kaiken pahan alku ja juuri. Kaupungissa ei ymmärretä sitä tosiasiaa että kun maalla asujat ajetaan kaupunkeihin nuo kummajaiset tulevat ja syövät heidän leipäänsä. Maalla asujat ovat tottuneet puutteeseen ja kurjuuteen ja tekevät kaupunkilaisten työt puoleen hintaan . Parasta olisi että maalle luotaisiin hyvät edellytykset elannon hankinnalle ja maksettaisiin kunnon palkka joka maalla tehdään. Leipä tulee kaupunkiin maalta, samoin liha ja maito. Mistä otetaan ruoka kun maaseutu romahtaa. Mistä otetaan kun satapäiset maitotilat saavat jonkun suu ja sorkkataudin. Olisi korkea aika alkaa miettimään muutakin kun ainaisia huvituksia ja pelejä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Eiköhän kohta ole  aika julistaa metsähätätila,kun kaikki metsissä tuhouttuu ja peruiksi ilmeisesti jää autiomaa jo meidän jälkeemme.EU jo ilmastohätätilan julisti,kovin on inflaation hätätilat kokeneet.Käyttämättä enään hätäkatasrofitila,kunhan ilmastoahdistuskaaos traumasitisoi tarpeeksi monia niin sitten ajankohtainen.

  Scientist Scientist

  Ehkä metsä- ja maatalousasioista pitäisi keskustella juuri näin.  Positiivisen kautta kuten MTK:n Marttila tässä tekee. Meillä on metsissämme yli saavutettu yli 20 miljardin arvoinen varasto, jos lasketaan nykyisten päästöoikeuksien hinnalla 25 euroa/CO2-tonni.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtk-n-marttila-ei-provosoitunut-kasvismafia-syytoksista-ei-ole-ole-oikea-tapa-haukkua-asiakas-pystyyn/7634744

  mehtäukko

  Puupellot joo. Kuten mm jo mainitsi, ei edes tuollainen emeritusproffa ei katsele ympärilleen tai ei näe. MetsäGroup suosittaa istutusuudistuksissa useita puulajeja.

  Miksi SK ei puutu puupeltoja pakottavaan sorkkael….?

  puunhalaaja

  Katri Himasella on mielenkiintoista kritiikkiä yhdestä kirjan väitteestä: https://www.lehtiluukku.fi/lehti/metsalehti/_read/21-2019/229588.html sivu 27.

  Keskustelua twitterissä: https://twitter.com/HimanenK/status/1199682857041616896

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos puunhalaaja! Kuten Katri kirjoitti, pienten hirvieläinten määrään vaikuttaa varmaan eniten metsästyspaine ja talviruokinta, ei avohakkuut. Voi avohakkuilla oma osuutensa olla, koska kauriit ilmeisesti ruokailevat niissä mielellään. Punkkeja ja niiden kantamia tauteja avohakkuu todennäköisesti lisää, koska myyrät tykkäävät heinittyneistä avohakkuista.

  Twitterissä Panu Halme tuntuisi olevan sitä mieltä, että valkohäntäpeura pitäisi julistaa lainsuojattomaksi. Oikein hyvä että biologitkin hoksaavat jo tämän!

   

  Rane

  Puupelto on käsite joka muuttuu käyttäjän mukaan.Olen täällä jo kertonutkin miten Hyrynsalmella yksi Greenpeacen ammattilainen kritisoi  pysättämäänsä Kukkurin leimikon aluetta puupelloksi.Puuta oli ilmeisesti liikaa ja liian hyvänlaatuista.Ryteikköinen yleisilme puuttui joka on siis ”oikean metsän” ominaispiirre.Toisaalta GP:n johtajille siellä oli tarpeeksi luontoarvoja jotta kannatti porukkaa sinne lähettää.

  Planter Planter

  ”Twitterissä Panu Halme tuntuisi olevan sitä mieltä, että valkohäntäpeura pitäisi julistaa lainsuojattomaksi. Oikein hyvä että biologitkin hoksaavat jo tämän.”

  Minäkin olin nuoruudessani luonnonsuojeluliiton jäsen ja olenpa osallistunut luonnonsuojelualueen hankintaankin. Toisaalta olen avohakannut aika monta muutaman hehtaarin aukkoakin, eli katsellut asiaa ilman ideologiaa molemmista suunnista. Olen luontojärjestöjäkin patistellut ottamaan selvää mikä sitä monimuotoisuuutta alkaa syödä eniten, ettei vaan olisi vhp?

  Tällainenkin vastaus:

  ”Tilanne on yllättävä. Luulisi, että keskustalainen MTK-MMM-metsästäjät -aseveliakseli osaisi hoitaa tällaisen asian ihan itse.”

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 228)