Keskustelut Luonto Metsä meidän jälkeemme

Esillä 7 vastausta, 231 - 237 (kaikkiaan 237)
 • Metsä meidän jälkeemme

  Merkitty: 

  Emeritusprofessori Sixten Korkman valitsi tietokirjallisuuden finlandiapalkinnon saajaksi ”Metsä meidän jälkeemme” teoksen.

  ”Suomalainen metsä elää kohtalonhetkiään. Metsistämme valtaosa on talousmetsää, joissa hakkuut ovat ennätysmäisen suuria. Miten tähän on tultu? Mitä voitaisiin tehdä, jotta metsäluonto säilyisi seuraaville sukupolville? Journalistisella otteella kirjoitettu teos tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Se ehdottaa vaihtoehtoja ”puupelloille” ja pohtii yhdessä metsänkäyttäjien ja tutkijoiden kanssa, millaista suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa – sellainen metsä, josta hyötyvät niin kansantalous kuin elintilastaan taisteleva helmipöllökin.”

  https://agricolaverkko.fi/tietosanomat/vuoden-2019-tietokirjallisuuden-finlandia-palkinto-metsa-meidan-jalkeemme-teokselle/

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  No niin, em. linkki riittikin taas vähäksi aikaa Twitterissä käynniksi. Uskomatonta törkyä. Elämä menee hukkaan noita lukiessa. Onneksi jossain päin somea käydään asiallisiakin keskusteluja, myös Twitterissä.

   

  nuori isäntä

  Niinpä. Ongelma on, että julkinen mielipide muokataan siellä twitterissä. Täällä siihen ei vaikuteta. Kannattaa käydä lukemassa. Näette mihin ollaan menossa ja osin jo mentykin. Totuuden jälkeinen utopia.

  Tolopainen

  Jos kirjoittaisin kirjan, jolla kuvittelisin voittavani Finlandia palkinnon, sehän pitää tietenkin olla avohakkuita vastaan ja ohuelle paperille painettu. Ei sitä muuten palkita. Hiukan sama juttu kuin jos kirjoittaa lasten kasvatuksesta, pitää olla lasten hakkoomista vastaan. Älä hakkoo lastasi, sanoi ennen tunnettu kirvesmies Keinänen tv:n keskusteluohjelmassa dosenttien kanssa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Menkää nuoret Twitteriin, me vanhat jäärät kirjoitamme tänne, ja myös satunnaisesti blogiin, FaceBookiin, iltapäivälehtiin ja Hesarin nettiin. Timppa on jakanut oikeaa tietoa Hesarissa kiitettävästi. Ongelma on se että ennakkokäsitys on vaikea muuttaa. Olen myös Verde-uutiskirjeen tilaaja jotta pysyn jyvällä vihreiden keskustelusta.

  Puuki

  Twittuilu alusta ei kiinnosta . Jotkut mattiliimataiset suoltaa siellä puutaheinää ja toiset faktoja tarkistamatta tykkää kovasti ja kirittää.

  Planter Planter

  Näin lauantaisin tulee Ylen TV1 kanavalta klo 10 ”ykkösaamu” jota juontaa harvinaisen fiksu ja asiallinen toimittaja Seija Vaaherkumpu. Siinä saa vieras kolme varttia ruutuaikaa, tuoda näkemyksiään esille, mutta joutuu välillä koville.

  Tänne kun ymmärtäisi tarjota itseään vieraaksi henkilö, jolla on eniten vaikutusvaltaa metsäasioissa, maa-ja metsätalousministeri.

  Tämän Ylen avohakkuuasian vääristelynkin saisi oikaistua, kun ensin muutaman kuukauden olisi mediakonsulttien opastuksessa, miten asia saadaan kansalle perille. Ei kannata pelkästään  kiistää, jyrähtää ja näyttää metsänomistajille jämäkältä se kärjistää vastakkainasettelua.  Kannattaa myöntää, että JK on joissain paikoin ihan hyvä ratkaisu ja maanomistajalla on valinnan vapaus.

  Avohakkuuta on kuitenkin äärimmäisen helppo puolustaa, koska puolustus voi ja pitää perustua ainoastaan faktoihin ja pelkästään niihin. Valheelta ei voi eikä saa jäädä kiinni. Näillä eväillä asiat hallitseva hyvä mediapersoona kääntäisi kelkan.

  Timppa

  Leppä ei tuohon tietenkään pystyisi vaikka puhuisi ”ihmisten ja enkelien kielillä”.  Kukaan ei luota poliitikkihin, kun itse uskoo muuta.

  Ehkä tunnetuin tieteentekijä Esko Valtaoja tai joku tunnettu metsää omistava kirjailija.

  Turkistarhausta vastustaa 70-80 % suomalaisista keulakuvanaan Jenny Haukio.  Hänen mielestään turkistarhaus pitää kieltää, kun niin moni vastustaa.  Ei tule rouvalle mieleen, että kuinka moni saa siitä elantonsa.  Eikä sekään, että sitten tarhataan jossain muualla, jossa eläinten olot ovat huonommat.  Varmaan lähes sama 70-80 % suomalaisista vastustaa avohakkuita, kun näkee niistä vain yhden puolen.  Puuttuu vaan, että Haukio alkaa vastustaa avohakkuitakin.

  Yle ja Hesari ovat antaneet kyllä todella paljon tilaa uudistushakkuiden vastustajille tarjoamaala täyttää soopaa.  Kuten kerran 1/2-seitsemässä ollet Yhteismetsä Tuohea ja Arvometsää maimnostava jatkuvan kasvatuksen pätkä, joka vilisi virheellisiä väittämiä ja puolitotuuksia.

Esillä 7 vastausta, 231 - 237 (kaikkiaan 237)