Keskustelut Metsänomistus Metsäalan toimijat huom; saarto!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 60)
 • Metsäalan toimijat huom; saarto!

  HALVALLA EI SA HYVÄÄ. JÄÄ LAKISÄÄTEISET HOITAMATTA SEKÄ TYÖNTEKIJÄLLE LUU KOURAAN:

  Etusivu » Puuliitto » Viestintä » Tiedotteet
  1.7.2016 13.02
  Puuliitto asettaa Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon

  Puuliitto on asettanut Helsinkiin rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Oy:n ja Turkuun rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon 1.7.2016 alkaen.

  Saarron perusteena ovat metsäalan työehtosopimuksen rikkomusepäilyt yrityksissä sekä yritysten työntekijöiden saamatta jääneet palkkasaatavat.

  Saarto päätetään, kun saartoon asetettujen yritysten työntekijöiden työsuhteita koskevat epäselvyydet ja palkkasaatavat on saatu ratkaistua Puuliittoa tyydyttävällä tavalla.

  Puuliitto ryhtyy asiassa myös molempien Suomessa käytössä olevien metsäsertifiointijärjestelmien, PEFC:n ja FSC:n, mukaisiin toimenpiteisiin, koska kyseessä on vakava poikkeama järjestelmien sosiaalisista kriteereistä. Päävastuullisia ovat Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n lisäksi niiden sertifiointiin sitoutuneet urakanantajat.

  Työvoimaviranomaisten puolueettomuusvelvollisuus määrää, että TE-toimisto ei saa osallistua saarron murtamiseen ohjaamalla työnhakijoita saarronalaiseen työpaikkaan. Työnhakijalla on oikeus kieltäytyä saarron alaisesta työstä etujaan menettämättä.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kaikille osapuolille pitkänpäälle eduksi kun noudatetaan lakeja ja työehtosopimuksia.
  Metsäala ei tunnu muutenkaan olevan suosiossa ja jos työnantajat vielä yrittää vetää välistä niin lähtee loputkin metsurit.
  Toki täälläpäin on vielä löytynyt ihan Suomalainen metsuri kun on vain ollut valmis maksamaan hänen työstään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Metsuripalveluita tarjoavan yrityksenkin pitää pystyä laskemaan tarjoustansa tehdessään kaikki siihen kuuluvat kustannukset. Muutenhan ei touhussa ole mitään järkeä.
  Useille on kuitenkin käynyt kuin Ammattimiehelle, että on hankittu liian kalliilla rahalla autoja ja muutakin kalustoa, jotka sitten seisovat suurimman osan tuottamatta muuta kuin kustannuksia.
  Olisihan se kivaa, jos esim pihapuuhommissa olisi traktorit ja henkilönosturit aina käytettävissä jne, mutta nekin vaativat osansa.
  Jokaisen yrittäjän pitää varautua hoitamaan kaikki lakisääteiset velvollisuutensa, koska niitä tullaan perimään melko karulla tyylillä, jos ei niitä hoideta.

  Metsuri motokuski

  Tuo kilpailu työkohteista on kovaa Suomessa. Vastapuolena suomalaiselle yritykselle on Suomesta hoidettu, mutta virolaisilla tai puolalaisilla työntekijöillä varustettu työnantaja. Joka näennäisesti maksaa suomalaisen työehtosopimuksen mukaista palkkaa, mutta työntekijä palauttaa osan palkasta takiaisin kun menee kotimaahan. Toisaalta vastassa on suomalaisen johtama yritys joka teettää työt ulkomaisen aliurakoitsijan piikkiin. Silloin ei koske edes suomalainen tes.

  Tuo metsäala taitaa olla yksi kovimmista aloista kuljetus ja rakennusalan kanssa jossa kilpailu on niin kovaa että jos TES:n mukaiset korvaukset työntekijälle maksetaan niin voi urakoita jäädä saamatta. Nyt ei ole kiinni siitä halutaanko maksaa vai ei, vaan kun ei pysty, kun tarjoukset tehdyistä töistä ovat niin alhaiset että kilpailuissa ei pärjää.

  Itse olen omalta kohdaltani todennut sen että millään en pysty ulkopuolista ottamaan kaveriksi vaan teen ne työt yksin. Tässä ei voi syyllistää työnantajia eikä työntekijöitä, mutta nykyään on vain niin että ylimmääräisiä maksuja ja muita palkkaan vaikuttavia maksuja on niin paljon että suomalainen duunari alkaa käydä kalliiksi tehtyyn työaikaan verrattuna.

  Rane

  Virolaiset pärjää vaikka tekevät hiukan pienemmälläkin taksalla.Olin keväällä kiireapuna mätästämässä tuttavan kaivurilla.Siinä jäljessä oli istuttamassa virolaisia jotka silloin kävivät aamupäivän raivaamassa ja iltasella sitten veryttelivät muutaman tunnin istuttamalla.Kuulema normaalisti he raivasivat hehtaarin päivässä per henkilö ja istuttivat 2000 tainta.Ilmeisesti eivät kuitenkaan samana päivänä.
  Luin myös virolaisen metsäkonevalmistajan haastattelun jossa hän väitti että siellä koneen normaali vuotuinen käyttömäärä on n. 6000 h.

  Metsuri motokuski

  Varmaankin virolaiset pärjää. Jos täällä käyvät hankkimassa ja asuvat virossa niin varmaankin pärjäävät. Täällähän nuo tekevät pari viikkoa töitä ja sitten pidennetylle viikolopulle viroon. Elintarvikkeet tuodaan virosta jossa ne ovat edullisempia ja muutama kalja keissillä rahoitetaan välinkulku.

  En usko että virolainen kovin leveästi elää jos kaikki kustannukset pitäisi maksaa suomeen. Tuossa yksi tuttava virolainen totesi että hän ei pystyisi viron palkalla elämään suomessa.

  Samoja tuntimääriä nuo meidänkin koneet nykyään tekevät. Isoimmissa yrityksissä hieman vähemmän, mutta pienissä yhden koneen ketjuissa nuo ovat meilläkin mahdollisia.

  Jätkä

  Rane:”Luin myös virolaisen metsäkonevalmistajan haastattelun jossa hän väitti että siellä koneen normaali vuotuinen käyttömäärä on n. 6000 h.
  Lähetetty: 3 h, 0 min sitten
  Lähettäjä: Rane ”

  Minkälaista metsäkonetta ne siellä tekevät?

  Tuo 6000 käyttötuntia vuodessa merkitsee nelivuorotyötä, taikka sitten ei ole lomia ja vapaapäiviä lainkaan.

  Virolaisetkin duunarit – ollessaan työsuhteessa suomalaiseen työnantajaan, saavat takaisin veronpidätyksensä, jos työsuhde on kestänyt alle 6 kk.
  Suomalaiset ruotsissa keikkaa heittäneet olivat kerrallaan vain alle puoli vuotta omalla nimellään ja loppuajan väärällä nimellä.
  Töitä he paiskivat paljolti pimeästi, joten ei kertynyt eläkettä tms ja nyt ovat jotkut hieman ihmeissään eläkkeittensä riittävyyden kanssa.

  suorittava porras suorittava porras

  Jotenkin on tullut kuva , että suomaaisen duunarin työ maksaa
  liikaa .
  Tikun nokkaan nostetaan ns sivukulut . Näitä sivukuluja ovat eläke – ja erilaiset vakuutusmaksut . Ilman näitä maksuja ei yhteiskunta valitettavasti pyöri . On aika edesvastuutonta kehuskella ulkomaalaisen työvoiman ”edullisuudella” , kun nämä maksut jäävät saamatta . Myös itse palkka on jäänyt esimerkkitapauksessa roikkumaan jonnekin . Puhutaan siis täysin rikollisesta toiminnasta .

  Työ maksaa teki sen yksityinen yrittäjä tai hänen palkkaamansa työntekijä . Eläkemaksut ja vakuutukset on yrittäjänkin maksettava osaltaan ellei hän halua tinkiä eläkkeestään tai
  vakuutusturvastaan .

  …….

  Koneisiin kertyviin vuosittaisiin työtunteihin…
  Tuo 6 000 tuntia on Suomen olosuhteissa täyttä huuhaata .
  Viime aikoina koneet ovat joutuneet seisomaan useita kuukausia vuoden aikana (2-5kk) . Ammattitaitoista kausityövoimaa on mahdoton saada . Koneet puskevat sesongin aikana (1-3kk) vähän pidempää päivää yhden kuljettajan voimin ja lopun aikaa normaalityöajan puitteissa . Tällä tavoin saadaan edes yhdelle kuljettajalle riittävästi vuotusta työaikaa . Koneen tuntimittariin kertyy harvoin 2000:a tuntia enempää vuodessa .

  Nuo Viron konekauppiaiden puheet ovat siis yhtä löysiä , kuin suomessakin pari vuosikymmentä sitten . Tuolloin eräs konemerkki sylki puuta kauppiaan puheiden perusteella hirvittävän määrän . Kun asiaa alettiin laskemaan , määrä olisi edellyttänyt koneen syöttävän puuta yhteen pötköön taukoamatta . Edes katkontaan ei olisi aika riittänyt , puhumattakaan kaadosta ja lajittelusta .

  Rane

  Tuo virolainen metsäkone on siis nimeltään ”Metsis”.Kuuklettamalla löytyy videotakin.

  Jätkä

  Suorittava kirjoittaa niin kuin asia on.
  Voi kyllä olla, että virolainen metsäkoneenvalmistaja on virittänyt käyttötuntimittarin siihen iskuun, että ainakin tuntiliksalla pärjää, jos sitä käytetään laskutusperusteena.

  jees h-valta

  Valitettavasti on niin että siellä missä EU siellä myös ongelma!
  Tästähän täällä on kyse ja emme suorastaan sille vain mitään voi. Kansallinen lainsäädäntö tai ay-liikkeen taistelemat sopimukset ne Virolaiset pyyhii per….lään. Turha sitä on viisastella kun ongelma on vain ja ainoastaan EU ja se niin mainostettu vapaa liikkuvuus. Tuollaiset koijarit osaa pelata maan lainsääsdännöt ulos ja siitähän se suomikapitalistikin partaansa hykertelee.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 60)