Keskustelut Metsänomistus Metsäalan toimijat huom; saarto!

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)
 • Metsäalan toimijat huom; saarto!

  HALVALLA EI SA HYVÄÄ. JÄÄ LAKISÄÄTEISET HOITAMATTA SEKÄ TYÖNTEKIJÄLLE LUU KOURAAN:

  Etusivu » Puuliitto » Viestintä » Tiedotteet
  1.7.2016 13.02
  Puuliitto asettaa Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon

  Puuliitto on asettanut Helsinkiin rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Oy:n ja Turkuun rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon 1.7.2016 alkaen.

  Saarron perusteena ovat metsäalan työehtosopimuksen rikkomusepäilyt yrityksissä sekä yritysten työntekijöiden saamatta jääneet palkkasaatavat.

  Saarto päätetään, kun saartoon asetettujen yritysten työntekijöiden työsuhteita koskevat epäselvyydet ja palkkasaatavat on saatu ratkaistua Puuliittoa tyydyttävällä tavalla.

  Puuliitto ryhtyy asiassa myös molempien Suomessa käytössä olevien metsäsertifiointijärjestelmien, PEFC:n ja FSC:n, mukaisiin toimenpiteisiin, koska kyseessä on vakava poikkeama järjestelmien sosiaalisista kriteereistä. Päävastuullisia ovat Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n lisäksi niiden sertifiointiin sitoutuneet urakanantajat.

  Työvoimaviranomaisten puolueettomuusvelvollisuus määrää, että TE-toimisto ei saa osallistua saarron murtamiseen ohjaamalla työnhakijoita saarronalaiseen työpaikkaan. Työnhakijalla on oikeus kieltäytyä saarron alaisesta työstä etujaan menettämättä.

 • Kurki

  Metsuri motokuski:
  Mutta aika harva on kuitenkin valmis tinkimään omasta saavutetusta elintasosta jos sama määrä pitää työtä tehdä.

  Nythän on menossa Väyrysen ja persujen kansanliike eurosta eroamiseksi, jotta hintakilpailuky saataisiin korjattua markan devalvaatiolla.
  Moniko on valmis kannattamaan siirtymistä markkaan, kun elintaso mahdollisesti romahtaisi puoleen.

  jees h-valta

  Yli puolet Suomen kansasta on valmis siirtymään ulos euroopan unionista ja saman tein myös riittävä määrä on valmis kansalliseen valuuttaamme. Joka ei tiedä yhtään enempää elintason laskua. Tätä paskaahan meille nyt yritetään syöttää ja tukahduttaa jopa keskustelu kansantahdosta.

  MIISU4F MIISU4F

  Takaisin saartoasiaan: Niissä on kyse myös muustakin kuin vain palkkasaatavista!
  Yritykset ja yhtiöt, jotka ovat sitoutuneet PEFC ja/ tai FSC sertifikaatteihin, allekirjoittavat myös sosiaalisen vastuun. Eli vastuu hankintaketjun työntekijöiden ammattitaidosta/työnopastuksesta, turvallisuudesta, turvavarusteista, työterveydenhuollosta, yhteydenpidosta metsätöissä, verotus, eläke- ja muut palkanosat, ym.

  Kun vilunkina epäillään työvoiman halpuuttamista, niin usein ja oikeastaan aina, puutteita on myös em. asioissa.
  Kyllä se ihmishenki on yhtä arvokas oli tekijänä sudettisavolainen tai sudanilainen pakolainen!

  arto arto

  sudettisavolainen…..Mitä tarkoittaa ?

  e-h e-h

  Varmaankin alakuperäenen ja aeto.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  En tiedä mitä miisu sudetti savolaisella tarkoitti, mutta sanonnan taustoista vähän.

  Saksalaisia on aikojen saatossa siirtynyt asumaan vähän laajemmallekkin alueelle kuin kansallisvaltion rajojen piiriin.
  Heitä on jo pitkään asunut mm nykyisen Tsekin aleella olevassa sudeettien vuoristossa. Hitler sitten käyttl tätä saksalais asutusta verukkeena laajennuspyrkimyksilleen. Tuli ns sudeettii saksalais kriisi.
  No suomalaset koiranleuat sitten hoksasivat että kun savolaisia on asettunut asumaan varsinaisen historiallisen maakunnan ulkopuolellekkin, niin ruvetaampa puhumaan sudeetti savolaisista.

  Nimitys on ollut kai painumassa unhon yöhön, mutta näköjään elää vielä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Rane

  Niin,mikä rooli viranomaisille jää tämmöisissä saarroissa?
  Ammattiyhdistysliike päättää kuka on syyllinen ja huolehtii rangaistus- ja pakottamistoimista ja ilmeisesti myös päättää milloin asiat on kunnossa,eli milloin pakottamistoimet voidaan lopettaa.
  Ammattiyhdistysliike on siis ottanut itselleen viranomaisvaltuudet.

  arto arto

  Vai hitleriin juontaa juttu..Itse tunnen metsureita jotka työskentelee suomessa. monesta maasta. irlanti.groatia,puola.viro,jne. Kaikki ovat vaan metsureita. en ole koskaan nimitellyt heitä muilla nimeillä. Samoin asuu täälläpäin suomen sisältä porukka eikä kukaan nimittele heitä. Eli olipas läjäys vertauksessa.

  e-h e-h

  Mittee tuota hitleriä sotkoo savolaesuuteen,arton kanssa sammoo mieltä.

  Metsuri motokuski

  On ollut myös sellainen sanonta että suurin virhe mitä VR aikoinaan teki oli tehdä tunneli Pönttövuoreen (rautatietunneli Jyväskylän ja Pieksamäen välisellä radalla). Kuulemma sitä kautta savolaiset pääsivät Keski-Suomeen. Liekö nämä savolaiset sitten niitä sudettisavolaisia.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 60)