Keskustelut Metsänomistus Metsäalan toimijat huom; saarto!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 60)
 • Metsäalan toimijat huom; saarto!

  HALVALLA EI SA HYVÄÄ. JÄÄ LAKISÄÄTEISET HOITAMATTA SEKÄ TYÖNTEKIJÄLLE LUU KOURAAN:

  Etusivu » Puuliitto » Viestintä » Tiedotteet
  1.7.2016 13.02
  Puuliitto asettaa Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon

  Puuliitto on asettanut Helsinkiin rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Oy:n ja Turkuun rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon 1.7.2016 alkaen.

  Saarron perusteena ovat metsäalan työehtosopimuksen rikkomusepäilyt yrityksissä sekä yritysten työntekijöiden saamatta jääneet palkkasaatavat.

  Saarto päätetään, kun saartoon asetettujen yritysten työntekijöiden työsuhteita koskevat epäselvyydet ja palkkasaatavat on saatu ratkaistua Puuliittoa tyydyttävällä tavalla.

  Puuliitto ryhtyy asiassa myös molempien Suomessa käytössä olevien metsäsertifiointijärjestelmien, PEFC:n ja FSC:n, mukaisiin toimenpiteisiin, koska kyseessä on vakava poikkeama järjestelmien sosiaalisista kriteereistä. Päävastuullisia ovat Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n lisäksi niiden sertifiointiin sitoutuneet urakanantajat.

  Työvoimaviranomaisten puolueettomuusvelvollisuus määrää, että TE-toimisto ei saa osallistua saarron murtamiseen ohjaamalla työnhakijoita saarronalaiseen työpaikkaan. Työnhakijalla on oikeus kieltäytyä saarron alaisesta työstä etujaan menettämättä.

 • Jätkä

  Voi voi. Duunarien palkankorotukset ovat olleet jo vuosia korkeintaan minimaaliset. Elämiskustannukset ja ruoan hinta ovat nousseet siitä huolimatta maksimaalisesti.
  Kyllä ensin pitää hintojen laskea, ennenkuin palkkoja voidaan alentaa.
  Kuinka duunari pystyy vaikuttamaan ruokatavaroiden hintaan, kun ruoka tuodaan ulkoa ja täällä tukkuporras jakaa sen kauppoihin – seurauksena hinta kolminkertaistuu?
  Kaikki ne, jotka syyttävät vain duunaria, eivät ole eläissään tehneet oikeaa työtä palkkansa eteen ja eläneet pelkän sen varassa.

  suorittava porras suorittava porras

  Kovasti ollaan syyttämässä korkeita palkkakustannuksia elämisen kalleuteen .
  Vähemmän puututaan runsaiden ja monipuolisten tuotevalikoimien vaikutukseen samaan asiaan . Jokainen turha tuote tai tavara kasvattaa kokonaiskustannusta elämisen osalta . Mitä enemmän vaihtoehtoja , sitä enemmän hävikkiä . Kaiken maksaa lopulta kuluttaja . Yksittäinen tuote on myytävä kovaan hintaan , että saadan hävikin aiheuttamat kulut peitettyä . Olisiko tarpeen jopa karsia tuotevalikoimia elinkustannusten alentamiseksi . Homman voisi aloittaa ulkomaalaisista tuotteista , jos kotimainen vaihtoehto on olemassa .

  Kurki

  Alempi palkka alempi hintataso ja sama kulutustaso.
  Kun sivukulut ovat prosentteja palkan päälle nekin laskevat ja vapaatkin maksaa palkanmaksajalle vähemmän.
  Jos palkkataso on kilpailijamaihin nähden korkea ei ole palkanmaksajia eikä tulevaisuutta.

  Kurki

  Rane kirjoittaa asiaa.

  Metsuri motokuski

  Noinkin asia voi olla. Mutta aika harva on kuitenkin valmis tinkimään omasta saavutetusta elintasosta jos sama määrä pitää työtä tehdä. Vasemmistoliitto taisi esittää kuuden tunnin työaikaa mutta kahdeksan tunnin palkalla. En usko että monikaan on tuohon valmis.

  Sitä voisi kyllä kokeilla että kuuden tunnin työstä kuuden tunnin palkka. Monikohan siihen suostuisi. Sehän olisi suoraan elintason lasku. Tosiaan onhan näitä osa-aikaisia mutta eihän se oikein ota tuulta purjeeseen että siitä tehtäisiin pysyvä ratkaisu.

  jees h-valta

  Uskoisin että aika moni yli viiskymppinen tekisi mielellään kuusituntista jopa kuuden palkallakin. Minä etunenässä. Mutta eläkejärjestelmä ei kyllä suosi tuotakaan. Kun ansio viimeisinä työvuosina laskee se vaikuttaa eläkkeeseen jonkinverran.

  Metsuri motokuski

  Niimpä. Et sinäkään eikä moni muukaan, enkä minäkään, ole valmis tinkimään elintasosta. Joten onkohan tuo oikein relavanttia edes edellyttää joiltakin ?

  Rane

  Ehkäisevän päihdetyön järjestö Ehyt arvioi että Suomessa menetetään alkoholin takia kaksi miljoonaa (2 000 000 ) työpäivää.
  Kustannukset ovat 500-700 miljoonaa.
  Tämäkin on niitä saavutettuja etuja.

  Jätkä

  Kappas vaan, kun en ole hoksannut sellaista ”etua” vielä käyttää hyväkseni. Vai onko tuo ”etu” tarjolla vain työnantajille?

  jees h-valta

  Metsuri motokuski voi olla varma että en laske elintasoa ihan niin tarkkaan rahassa. Kyllä se on elämänlaatukin jota lasketaan.
  Tein juuri puolitoista vuotta lyhennettyä työviikkoa eikä talous romahtanut mutta elämän laatu nousi huomattavasti.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 60)