Keskustelut Metsänomistus Metsäalan toimijat huom; saarto!

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 60)
 • Metsäalan toimijat huom; saarto!

  HALVALLA EI SA HYVÄÄ. JÄÄ LAKISÄÄTEISET HOITAMATTA SEKÄ TYÖNTEKIJÄLLE LUU KOURAAN:

  Etusivu » Puuliitto » Viestintä » Tiedotteet
  1.7.2016 13.02
  Puuliitto asettaa Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon

  Puuliitto on asettanut Helsinkiin rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Oy:n ja Turkuun rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon 1.7.2016 alkaen.

  Saarron perusteena ovat metsäalan työehtosopimuksen rikkomusepäilyt yrityksissä sekä yritysten työntekijöiden saamatta jääneet palkkasaatavat.

  Saarto päätetään, kun saartoon asetettujen yritysten työntekijöiden työsuhteita koskevat epäselvyydet ja palkkasaatavat on saatu ratkaistua Puuliittoa tyydyttävällä tavalla.

  Puuliitto ryhtyy asiassa myös molempien Suomessa käytössä olevien metsäsertifiointijärjestelmien, PEFC:n ja FSC:n, mukaisiin toimenpiteisiin, koska kyseessä on vakava poikkeama järjestelmien sosiaalisista kriteereistä. Päävastuullisia ovat Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n lisäksi niiden sertifiointiin sitoutuneet urakanantajat.

  Työvoimaviranomaisten puolueettomuusvelvollisuus määrää, että TE-toimisto ei saa osallistua saarron murtamiseen ohjaamalla työnhakijoita saarronalaiseen työpaikkaan. Työnhakijalla on oikeus kieltäytyä saarron alaisesta työstä etujaan menettämättä.

 • Petkeles Petkeles

  Meellä savolaesilla on kaahee historijan paenolasti selässä. Vuossatoja jatkunneen savolaesekspansijon taotta Kaenuu ja Lappi on perimältään savolaesta ja elintilloo on nykyvään hakusessa jo eteläännii päen. Suur-Savo vuan vahvistunnoo.

  e-h e-h

  Niimpä,oekeetten immeesten muakunta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  e-h:
  ”Mittee tuota hitleriä sotkoo savolaesuuteen,arton kanssa sammoo mieltä.”

  En sotkenut Hitleriä savolaisuuteen. Kerroin vain tuon nimityksen historiallisen taustan. Hitler oli jutussa vain se henkilö jonka kautta tuo alkuperäine Sudeettisaksalanen nimitys tuli koko maailman tietoisuuteen 30-luvulla.

  Itse olen tuota nimikettä, sudeettisavolainen, kuullut käyttävän, ensimmäisen kerran, virkamiehen, joka oli syntyjään savolainen, mutta oli virassa pohjanmaalla. Hän sanoi itseään sudeettisavolaiseksi.
  Häneltä on myös peräisin tuo kertomus nimityksen historiasta.
  Myöhemmin törmäsin nimitykseen Helsingissä, jossa jotkut ”stadin kundit” sanoivat kaikkia muualta tulleita sudeettisavolaisiksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  MIISU4F MIISU4F

  Sekoitatte kummallisia asioita metsätyöntekijän asioita koskevaan ketjuun.

  Kuulin kuntoutuksessa, että sudeettisavolainen on entisajan nimitys pohjanmaan ja savon rajamailla asuvasta henkilöstä. Kuopiolainen kertoi, ettei ole sudeettisavolainen, kun sitä häneltä kysyttiin. Niin siitä se.

  En vaan tajua, miten natsisaksalaisuus välittyi tähän asiaan.

  MIISU4F MIISU4F

  Ei ammattiyhdistysliike ota viranomaisvaltuuksia viranomaisilta. Se käyttää niitä vastuita, mitkä sille kuuluu. TES ym asiat. Toki työpaikoilla tapahtuu ammattiliittojen kautta valvontaa ja tarkastuksiakin. Sartoon vaikuttavat työpaikkatarkastukset kuuluvat Aluehallintovirastolle= AVI. Ammattiliitto toimii alojensa mukaan valvojana; luottamusmiehet, ammattiosastot, muut työntekijät. Monesti epäkohdista ilmoittaa joko työntekijä tai ulkopuolinen ihminen ensin alueensa ammattiosastolle/liitolle/aluetoimitsijalle tai suoraan poliisille tai AVi.in. Avi tekee tarkastuksen joko vapaaehtoisesti tai jos yritys kieltäytyy tarkastuksesta, seuraavalla kerralla poliisin kanssa.
  Ammattiliitto tiedottaa, kuten tässä tapauksessa AVIN päätöksestä, metsäalan kaikille toimijoille, jotta työnantajapuolille, työn kilpailuttajille, työntekijät/ammattikunnat, ketä asia koskee, kunnille ym. ketkä saattaisivat ko. saarron alaista yritystä käyttää.
  Totta kai Puuliitto asettaa saarron, koska se koskee nimenomaan Puuliiton metsäalaa. AVI on toimittanut viranomaistarkastuksen ja päätöksen tehnyt yhdessä liiton ja muiden viranomaisten ynnä lakimiesten kanssa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Miisu4F:
  ”Kuulin kuntoutuksessa, että sudeettisavolainen on entisajan nimitys pohjanmaan ja savon rajamailla asuvasta henkilöstä. Kuopiolainen kertoi, ettei ole sudeettisavolainen, kun sitä häneltä kysyttiin. Niin siitä se.”

  En seannut mitään mihinkään, vaan kerroin historiallisen tosiasian tuon nimityksen alkuperästä. Jos ei kelpaa niin sitten joku kertoo mitä se Sudeetti siinä muuta tarkoittaa ja mistä on peräisin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  MIISU4F MIISU4F

  AVI.n nettisivulta***Työsuojelun vastuualueet huolehtivat työsuojelun alueellisesta valvonnasta ja ohjauksesta.

  Keskeisenä tavoitteena on edistää ja ylläpitää työntekijöiden työ- ja toimintakykyä –sekä ehkäistä työstä terveydelle aiheutuvia vaaroja ja haittoja. Valvonnan avulla varmistetaan myös työelämän pelisääntöjen toteutuminen työpaikoilla.

  AVIn työsuojelun vastuualueilla on neljä tehtävää:

  -vastaavat asiakas- ja viranomaisaloitteisesta työsuojeluvalvonnasta
  -selvittävät vakavien työtapaturmien, ammattitautien ja työperäisten sairauksien syitä sekä toimivat niiden ehkäisemiseksi
  -suorittavat tuotevalvontaa
  -osallistuvat työrikosten käsittelyyn.

  Työsuojeluhallinnon tärkein tehtävä on valvoa työsuojelua koskevien säännösten ja määräyksien noudattamista. Valvonta suunnataan siten, että sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on mahdollisimman suuri.

  Valvontaa toteutetaan pääasiassa työpaikoilla tehtävin tarkastuksin, muita toimenpiteitä ovat esimerkiksi lupien myöntäminen, valvontakyselyt ja lausuntojen antaminen viranomaisille.

  Valvonnan lisäksi työsuojeluhallinto antaa ohjeita ja neuvoja työn terveyteen ja turvallisuuteen sekä työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi se tekee työsuojeluasioissa tiivistä yhteistyötä työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen kanssa.***

  Kannattaa tutustua AVIN kaikkiin muihinkin valvontatehtäviin ja liittojen tehtäviin. Asia ei ole niin yksioikoinen, että AY-liike täällä määrää vaan kaikki yhdessä hoitavat työlainsäädännön mukaisia asioita ja liitot valvoo eritoten työehtosopimuksia, mitkä tehty yhdessä työnantajapuolen kanssa.
  On se kurjaa, kun joku vielä jaksaa itkeä ammattiliittojen yksinvaltaa-kun sellaista ei kerta kaikkiaan ole!

  arto arto

  Niin minä asun juuri mainitsemallasi rajalla savo pohjanmaa….Sitä käytetty ennen haukkumasana. Kerran eläessäni olen kuullut olusilla. joku etelän hemmo haukkui savolaista ja tuli heti tappelu. Ei varmaan koskaan hän enää käytä sitä sanaa. Siksi kommentoin (että haukutko sinä savolasia) metsureitä

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Puuliitto ei tosiaankaan ole ottanut mitään viranomaisvaltuuksia, vaan tekee normaalia edunvalvontatyötään.
  Meidän kaikkien etu on että työehtosopimuksia, lakeja ja turvallisuusmääräyksiä noudatetaan. Kyllähän me saamme olla ammattiyhdistysliikkeelle kiitollisia siitä että suomessa on asiat hyvin ja kohtuullisessa tasapainossa oleva rauhallinen rinnakkainelo eri kansankerrosten välillä.

  Puuliiton toimet ovat vuosien saatossa olleet kohtuulisen maltillisia, voin kyllä uskoa asiaan sen kummemmin perehtymättä, että jos se asettaa saarron niin siihen on kyllä perusteltu syy.

  Ei ole syytä yrittää painaa ammattiyhdistysliikettä ja palkansaajia, me olemme kaikki samassa veneessä ja sitä on turha keikuttaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  MIISU4F MIISU4F

  AIi minäkö haukun! Täh. Mistä toi nyt tuli! Se vain sopi niin hyvin, kun sanoin, että kaikilla on sama ihmisarvo teki mitä työtä vaan ja oli vaikka sudettisavolainen tai sudanilainen.
  Kummasta hernettä ollaan vetämässä nenään.

  Minulla on hyvin vähän ennakkoluuloja, eikö se ole jo vuosien varrella selväksi.
  Suomessa kaikki oikeudet ja velvollisuudet kuuluvat meille kaikille säädyille, uskontoon, ihonväriin, sukupuolisuuntautumiseen jne katsomatta.
  Mieluusti ottaisin savolaisen ja sudanilaisen vaikka huomenna työpariksi ja samoilla ehdoilla kuin itsekin olen töisssä <3
  LOVE&PEACE!
  Minähän ajan kaikkien metsäalanihmisten ay-etuja ja asioita!

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 60)