Keskustelut Metsänomistus Metsäalan toimijat huom; saarto!

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)
 • Metsäalan toimijat huom; saarto!

  HALVALLA EI SA HYVÄÄ. JÄÄ LAKISÄÄTEISET HOITAMATTA SEKÄ TYÖNTEKIJÄLLE LUU KOURAAN:

  Etusivu » Puuliitto » Viestintä » Tiedotteet
  1.7.2016 13.02
  Puuliitto asettaa Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon

  Puuliitto on asettanut Helsinkiin rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Oy:n ja Turkuun rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon 1.7.2016 alkaen.

  Saarron perusteena ovat metsäalan työehtosopimuksen rikkomusepäilyt yrityksissä sekä yritysten työntekijöiden saamatta jääneet palkkasaatavat.

  Saarto päätetään, kun saartoon asetettujen yritysten työntekijöiden työsuhteita koskevat epäselvyydet ja palkkasaatavat on saatu ratkaistua Puuliittoa tyydyttävällä tavalla.

  Puuliitto ryhtyy asiassa myös molempien Suomessa käytössä olevien metsäsertifiointijärjestelmien, PEFC:n ja FSC:n, mukaisiin toimenpiteisiin, koska kyseessä on vakava poikkeama järjestelmien sosiaalisista kriteereistä. Päävastuullisia ovat Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n lisäksi niiden sertifiointiin sitoutuneet urakanantajat.

  Työvoimaviranomaisten puolueettomuusvelvollisuus määrää, että TE-toimisto ei saa osallistua saarron murtamiseen ohjaamalla työnhakijoita saarronalaiseen työpaikkaan. Työnhakijalla on oikeus kieltäytyä saarron alaisesta työstä etujaan menettämättä.

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Opiskellessani jyväskylässä eräs heinävedeltä lähtöisin ollut opettani totesi kerran meidän molempien olevan sudeettisavolaisia. Eli olemme syntyneet savossa mutta muuttaneet sieltä pois.
  Tosin jyväskylä on aikoinaan erotettu savolaisesta rautalammista.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  MIISU4F:
  ”AIi minäkö haukun! Täh. Mistä toi nyt tuli! Se vain sopi niin hyvin, kun sanoin, että kaikilla on sama ihmisarvo teki mitä työtä vaan ja oli vaikka sudettisavolainen tai sudanilainen. ”

  Tämä episodi todistaa vain sen ettei pidä käyttää nimikkeitä joiden merkitystä ei tunne. Se merkitys kun voi olla erilainen eri henkilöille.

  Uskon vahvasti ettei Miisu kyllä halunnut ketään mollata.
  Uskon että hän on ihan tosissaan hoitaessaan metsissä työskentelevien etuja. Samalla hän puhuu meidän kaikkien puolesta. Meille muille ei ole ollenkaan samantekevää miten metsäalalla palkalla olevat voivat. Jos jäämme kokonaan ulkomaisen, taksoja polkevan, halpatyövoiman varaan, niin se tietää vaikeuksia Suomen metsäsektorille.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  MIISU4F MIISU4F

  Korpitupa, OK!
  Anton, joo.
  Eli tarvitsemme ehkä laajempaa tutkimusta ja tietämystä sudeettisavoilais- nimityksen etymologiasta. Hyvä, kun ei aidot savolaisetkaan ole ihan varmoja, mitä se tarkalleen on mutta niinhän se suomenkielessä on, asioilla ja termeillä saattaa olla moninaisia merkityksiä.

  Stadilaisilta on turha kysyä (ps, itsehän olen paljasjalkainen stadilainen syntyjäni hahhaa)
  Mutta olen asunut niin monessa paikkaa, ettei minulla oikeastaa ole juuria, en tunne yhtään kaipuuta minnekään.
  Tässä ja nyt on hyvä.

  Metsuri motokuski

  Vanhana ay-henkilönä voin todeta että kyllä se ammattiyhdistysliike on ottanut aina enemmän ja enemmän viranomaistehtäviä vastaan. Eihän ay-liike suoraan voi viranomaistehtäviä ottaa koska ne ovat laissa ja asetuksissa määrätty, mutta epävirallisesti kyllä.

  Toisaalta vika on myös viranomaisissa, koska ovat liuttaneet valtaa ay-liikeelle. Yksi lähiajan esimerkki taitaa löytyä tuolta kokoomuksen sunnuntaityö jutusta. Ay-liike on tuominnut asian jyrkästi ja sen vuoksi lakia ei tulla muuttamaan. En ota kantaa yksittäiseen asiaan sen enempää kun se ei kuulu tähän ketjuun.

  Ay-liikkeellä on paljon erilaisa painostuskeinoja joilla se voi ohjata lainvalmistelua mieleisekseen. Näin on tapahtunut ja tapahtuu. Usein lain valmistelijat kysyvät lausuntoja eri osapuolilta ja silloin osapuolet ottavat asiaan kantaa. Jos asia ei mene mieleisesti niin painostuksilla se saadaan joko jäädytettyä tai sitten muutettua itselleen sopivaksi.

  Sitten toinen asia. Suomen sanakirja sanoo sudeettisavolaisesta että se on savolainen henkilö joka asuu savon maakunnan ulkopuolella. Nuo sudeettialueet olivat taas toisen maailmansodan aikaisia saksan valloitusalueita joista Taneli mainitsikin joten sieltä se totuus taitaa löytyä.

  Rane

  Sudeettisavolaisiksi ovat tunnustautuneet mm.Erkki Liikanen ja Paavo Lipponen.

  arto arto

  AIi minäkö haukun! Täh. Mistä toi nyt tuli! Se vain sopi niin hyvin, kun sanoin, että kaikilla on sama ihmisarvo teki mitä työtä vaan ja oli vaikka sudettisavolainen tai sudanilainen.
  Kummasta hernettä ollaan vetämässä nenään.
  ……..Ei herneitä nenään…..Suomen kieli on rikasta murteineen. Haukkumisesta sen verran jos sana meillä merkkaa (haukkumista /kiusaamista) niin miksi se luokitellaan. Muuten kirjoitit oikeaa asiaa olisit voinnut vaan todeta SAVOLAISET Ei olisi minuun vaikuttanut muuten. Näin sudetista PUNAISTA niin kuin muutkin täälläpäin. (oikein puhisin ja puhkuin)

  MIISU4F MIISU4F

  Hyvä, kiitos selvennyksestä Arto! Pahoitteluni kovasti! Ehkäpä puhiseminen puhdistaa ilmaa ja keuhkoja.

  Entä se sudanilainen? Anteeksi heillekin, jos tulin vahingossa loukanneeksi.

  arto arto

  Hyvä, kiitos selvennyksestä Arto! Pahoitteluni kovasti! Ehkäpä puhiseminen puhdistaa ilmaa ja keuhkoja.

  Entä se sudanilainen? Anteeksi heillekin, jos tulin vahingossa loukanneeksi. …..Saat anteeksi… Joo kyllä se puhdisti.Eikös alkuperäisen viestin tarkoitus ollut kaikille hyvät työ olot ja lakiin kuuluva palkka. Eli jatketaan siitä ketään sortamatta ja väheksymättä. Kaikki me metsässä työskentelevät ansaitsemme sen niin ulkomaiset kuin kotimaiset metsurit.

  e-h e-h

  Ee niin huonosti mää,ettee jotennii mää.

  MaalaisSeppo

  Tämä on hieman sivussa, mutta sudettisaksalaisethan olivat saksalaisia, jotka Saksan menettäessä alueitaan ekassa maailman sodassa jäivät erilleen uudesta tynkäsaksasta. Sudettisaksalaisethan eivät siis ole verrattavissa sudettisavolaisiin.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)