Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 201)
 • Metsään piste fi

  Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
  Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
  (virheen korjasin)

 • Daavidb

  Kelpaako tä metsään.fi korvaamaan paperisuunnitelmat?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Daavidb:
  ”Kelpaako tä metsään.fi korvaamaan paperisuunnitelmat? ”

  Ainakin Metsään.fi toimihenkilöt sanovat että tämä ei ole metsätaloussuunnitelma.
  Minä ainakin odotan että myös toinenkin tilani keilataan ja sitten teetän suunnitelman. Silloin suunnittelijan työaika kulu kokonaan tietojen keräykseen. Voi keskittyä suunnitteluun, samalla tarkistaen pistokokein keilausdataa, erityisesti jos ammattilaisen silmä huomaa vrhettä, niin sitten tiehempi tarkistus.

  Tämä on jonkinlainen muistilista, johon tehdyt toimenpiteet voi tallentaa. Paljon riippuu siitä miten pitkälle systeemin kehitykseen riittää rahkeita. Valitettavan keskentekoisella kyllä lähdettiin liikkeelle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  silencio

  Korpituvan Taneli kirjoitti: ”Ainakin Metsään.fi toimihenkilöt sanovat että tämä ei ole metsätaloussuunnitelma.”

  Tällaista viestiä on minullekkin tullut. Toisaalta, Metsäkeskuksen Metsään-lehti antaa otsikon mukaan ymmärtää, että metsään.fi on metsäsuunnitelma ja vielä enemmän:

  http://www.metsaan-lehti.fi/fi
  /artikkeli/metsaanfi-paljon-mu
  utakin-kuin-metsasuunnitelma

  Taitaa Metsäkeskuksen vastaus Daavidb:n kysymykseen olla juuei?

  ChesterC

  Uudet kemerasäännöt tulevat kaiketi vaatimaan yli 50ha tiloilta voimassa olevan metsäsuunnitelman tai vastaavat tiedot. Metsään.fi käsittääkseni täyttää tämän ehdon.

  topintam topintam

  Toivottavasti, suunnitelma vanhenee käsiin eikä uuden hankkiminen ole kovin halpaa lystiä useammalle sadalle hehtaarille.

  varsinkaan kun entisen ”päivittäminen” ole kummonenkaan homma.

  Kemeraa silti olisi kiva olla ruinaamassa jonon jatkona.

  paskolammi paskolammi

  …melkoisen pitkä keskusteluketju/kettinki. Puolitoistatuntia meni lukiessa. Yhä ajatteluttaa, maksanko kolme kautta kahden hinnalla!

  Onkos maksu sama viiden hehtaarin tilalle ja 500 hehtaarin. NÄIN LIENEE. Tasaverotusta…

  Tuovi Rautjoki, Metsäkeskus

  Hei!

  Silencio otti oikein esille tässä keskusteluketjussa meiltä Metsäkeskuksesta tulleen, virheellisesti otsikoidun verkkolehden jutun. Otsikkona oli, että ”Metsään.fi on paljon muutakin kuin metsäsuunnitelma”. Tämä oli meiltä virhe – Metsään.fi on kätevä palvelu, mutta sen tarkoitus ei ole kilpailla perinteisen metsäsuunnitelman kanssa. Juttu oli ulkopuolisen toimittajan kirjoittama, joka oli otsikolla hakenut lennokasta otetta juttuun – huomasimme virheen seuraavana päivänä julkaisun jälkeen ja korjasimme sen. Valitettavasti jutun url-osoitetta ei enää voi muuttaa.

  Pahoittelut ja tästä huolimatta aurinkoista kevään jatkoa!

  Tuovi Rautjoki
  viestintäpäällikkö, Metsäkeskus, julkiset palvelut

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Todennäköisesti pieni metsälö on helppo hallita ilman ”oikeata” metsäsuunnitelmaakin, metsaan.fi palvelun avulla. Virheet on helppo tarkistaa maastossa ja korjata, ja laskelmat yksinkertaisia kuvioiden pienen määrän vuoksi.

  tervas tervas

  Uusi palvelu oma kartta on avattu palveluun.

  Hyvää:
  *Kartan koko
  *Kaikki tilat nyt samalla kartalla

  Huonoa:
  – – – – Kuvioita ei voi vapaasti valita/korostaa (korostus tulee edellisestä näkymästä???, outoa), iso haitta esim työkohdekarttaa tehdessä
  – – – – Kuvionumerointi aivan liian isolla fontilla kun zoomataan ulos (laajennetaan näkyvää), kartta muuttuu käyttökelvottamaksi <2ha kuvioilla tasolta 4(3) alkaen.
  – – Ilmakuvaa ei saa

  Kantona

  Selvitin tuota metsaan.fi sivustoa jo aiemmin, silloin olisi ilmaiseksi voinut surffailla sivustolla mutta omat metsätilat eivät silloin olleet kattavasti mukana joten jäin odottamaan. Muutama viikkos itten sain puhelun jossa painostamatta esiteltiin asiaa ja koska vaimon kanssa yhteisomistamme tiloja saimme jotain alennustakin.

  Sivujen avaaminen ensi kertaa oli myönteinen kokemus ja voi vain kiittää palstalla kritiikkiä esittäneitä koska meidän metsät oli varsin harvaa poikkeusta lukuunottamatta oikein. Muutenkaan en luota näihin juttuihin liikaa, itse pitää tietää omat metsänsä tai antaa pois jos ei hallitse.

  Positiivista oli se miten paljon myytävää metsistä löytyi. Itse varsin realistisena tiedän, ettei se voi pitää paikkaansa edes sadan tuhannen euron tarkkuudella mutta joissain tilanteissa tuosta positiivisesta viestistä voi olla todella hyötyä.

  Jotta suositella voin, ei todellakaan ole hinnan kiroissa tietomäärään suhteutettuna

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 201)