Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa??

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 231)
  • Metsäliiton a-osuudet katoa??

    Onko muut Metsäliittolaiset lukeneet viestistänsä että a-lisäosuudet poistuu ja b-lisäosuuksiinkaan ei voi enää sijoittaa? Tulee jotain uutta osuuslajia. Ymmärsikö joku miten ne toimii ja mitä tuo nyt oikein tarkottaa? Kemin tehtaaseenko ne rahat menee vai mitä? Sijotuksia sisällä ja pohdin minnekä ne nyt kannetaan. Ilmeisesti edustajisto on tekemässä päätöstä tämmösestä.

  • Koivunkaataja2

    Tiistaina  korotetaan osuspääoma vaatimusta!

    Visakallo Visakallo

    Osuuspääomavaatimuksen korotuksella pidetään suunniteltu yhtälö kasassa.

    Tolopainen

    Eihän se ole mikään vaatimus vaan mahdollisuus ansaita korkotuloja. Tuossa kuitenkin lienee kyse oman  metsämistuksen lisäämisestä.

    Reali

    Aika näyttää, osuuko ennustukseni, mutta uskoisin, että seuraavaksi edetään niin, että A- ja B-lisäosuuksille maksettava korko leikataan asteittain olemattomiin ja Metsä1- ja Metsä2-osuuksille maksettavaa korkoa vastaavasti nostetaan, elleivät ihmiset muuten ymmärrä konvertoida osuuksiaan uudenmallisiksi.

    Täysin samaa mieltä edellisestä kuin Jean S. Tuhannen taalan kysymys on kuinka alas ilkeävät jo vuoden 2022 korot A-lisäosuuksille laskea. Veikkauksia? Tietysti riippuu tuloksesta mutta oma veikkaukseni on, että suhde tulee olemaan vuoden 2022 koroille: Metsä1 6%, A-lisäosuus 4% ja tätä vuosittain laskevat 0,5%, kunnes ollaan 2-3%:n haarukassa. Tietysti vaikuttaa myös millä aikataululla omistajat vaihtavat A-lisäosuutensa metsä1-osuuksiin, jos on vielä paljon A-lisäosuuksia vaihtamatta niin pitäähän saada voitonjako maksettua. Voimakkaasti haluavat korolla ohjata vaihtamaan osuudet. On todella monta muuttujaa kannattaako A-lisäosuudet vaihtaa heti vuoden 2022 alusta vai odottaa 1-2 vuotta!

    En tiedä onko mitään vaikutusta näillä muutoksilla puun hintaan, tuskin mutta ilmeisesti puun myynnistä saatavat bonukset ja pääomabonus tulevat jäämään pois ja nämä annetaan metsä1-osuuksina kaikille puunmyyjille halusipa tai ei, tähän sisältyy myös puunmyynnit  neljältä edelliseltä vuodelta.

    Ilman muuta Metsäliitto Osuuskunnan hallitus on varmistanut etukäteen tämän läpimenon edustajiston kokouksessa huhtikuussa.

    Viesti lehden jutun henki oli, että vapaamatkustajat halutaan pudottaa pois kyydistä. Entäs ne metsänomistajat, jotka ovat myyneet kaikki puunsa Metsäliitolle juuri sen takia, että on ollut suht hyväkorkoiset A-lisäosuudet mihin sijoittaa. Nyt heillä ei olekkaan myytävää puuta isommin 20-vuoteen, mitähän he ajattelevat tästä radikaalista muutoksesta? Toimiiko tämä muutos välttämättä siten, kuin sikariporras on sen ajtellut toimivan, alkaa joukkopako?

    Samaa mieltä myös kun edellä joku sanoi, että sijoitusrahastot pitäisi ensiksi häätää pois.

     

     

     

     

     

     

    Normandy

    Reali hyvä, jos ei ole ”juuri puuta myytäväksi seuraavan 20 v. aikana”, niin miten suuren kiinnostuksen ajattelin kenelläkään puufirmalla olevan pitää sinut tyytyväisenä?

    firma pistää paukut sinne missä ne tehokkaimmin toimivat eli juuri nyt puuta myyvien hellimiseen

    jees h-valta

    Normandyn linjoilla, aivan turha tuollaisia on kenenkään roikotella firman hyötymäpuolella. On aivan oikein että palkitaan puun myyjää.

    Reali

    Me pitkäjänteiset Metsäliiton omistajat pidettiin aikoinaan pulju pystyssä, eikä päästetty konkurssiin vaikka vauhtisokea johto sitä kaikin voimin yrittikin. Silloin osuuspääoma oli vielä arvossaan. Nytkö pitäisi lyhytnäköisesti nämä jättää palkitsematta, kun ei ole kuin muutamat ensiharvennukset myytäväksi lähivuosille.

    Kiinnostaa itseäni ja varmaan montaa muutakin pitkäaikaista omistajaa osuuksien korkopolitiikka jatkossa. Jos siirrettäisiin palkitseminen puun hintaan niin kuin jotkut toivoivat ja maksettaisiin surkeaa korkoa osuuksille niin nämä ottaisivat hatkat yhtiöstä. Tuntuu nykyjohdollakin olevan aikamoinen vauhti päällä miljardit viuhuu sinne tänne, toki yhtiötä pitää kehittää. Tulee nimittäin taas se päivä, kun kartongille käy aivan samoin kuten paperille on nyt käynyt. Yli-investoidaan kartonkiin maailmanlaajuisesti (ei ole mitään ydinfysiikkaa), historia ei ole mitään taaskaan opettanut. Silloin olisi pitkäjänteisille omistajille kysyntää ja osuuspääoma taas arvossaan, kun konkurssi uhkaa.

    aegolius

    Real, vähän turhaan kärjistät useita asioita kirjoituksessasi. Ei kait tuossa ketään lyhytnäköisesti palkitsematta jätetä. Metsä1:een A-osuutensa siirtävätkin saavat vielä(kin) 10 v ajan parempaa korkoa.

    Toivon, että pystyvät tällä systeemillä nostamaan tarjousten tasoa. Kesällä pääteleimikolla MG oli tarjouksensa kanssa viides ja viimeinen. Ero oli hurja. Ei sillä tavalla ainakaan tältä seudulta puuta saa juuri keltään.

    Nyt aiheeseen tutustuttuani näyttää siltä, että isoin periaatteellinen muutos pitkällä tähtäimellä tulee olemaan se, että jokainen fiksu MG-aktiivikin tulee irtisanomaan osuuksiaan. Siis nekin, jotka myyvät kaiken samaan taloon. Jokaiselle nimittäin tulee tulevaisuudessa tuo raja vastaan, että Metsä1:ä alkaa putoamaan heikommiksi kakkosiksi. Niitä rahoja  ei kannata firmassa sisällä pitää. Tuotto on liian huono.

    Tolopainen

    Onneksi rahat voi sijoittaa muuallekin on miljoonia muitakin mahdollisuuksia. Siihen tuo väistämättä johtaa, että yhä pienempi osuus puukaupparahoista sijoitetaan Metsäliiton osuuksiin, sehän on pelkkää matematiikkaa. Pääomien tuoton säilyttämiseksi, niitä on pakko vähentää osuuksista.

    B-osuuksien korko on jo niin heikko että s pankin lähes kuluttomat rahastot tuottavat moninkertaisesti enemmän. Aiemmin A osuuksiin oli mahdollista myös tallettaa rahaa eli puut voi myydä vaikka UPM:lle ja tallettaa rahat A-osuuksiin. Nyt rahapolitiikan rappio on johtanut setelielvytykseen ja talletuksista on tullut pankeillekin kulu. Säästämistä pankkitilille ei nähdä enää hyvänä asiana, pitää sijoittaa ja asiakkaan on otettava itse riski ja lisäksi maksettava niiden sijoittamisesta. Jenkkilässä rahaa voi sijoittaa osakkeisiin ilman kaupankäyntikuluja.

    Osuuspääoma on riskisijoitus esim. Hankkijan konkurssissa omistajat menettivät rahansa.

     

    jees h-valta

    Onpa suuria riskejä joo. Ja ikävää kun firma on osuuskunta. Poikkeaa tavanomaisesta riistokapitalismista kun metsänomistajakin pääsee osinkoille.  Miksikähän osuustoiminnalliset kuitenkin tuntuvat pärjäävän hyvin suomessa? Olisko kuitenkin suomalaisessakin pieni sosialisti pesiytynyt kovan kapitaalin kuoren alle? Sekö nyt olisi sitten oikein moraalisesti että myyt puut kovalle kapitaalille esim. UPM:lle jonka jako on vain suurelta osin ulkomaan sijoittajille suunnattua. Pieni metsänomistaja ei saa sieltäkään yhtään parempaa hintaa puistaan ja katkonnalla viedään loputkin.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 231)