Keskustelut Metsänomistus Metsämaan hintakupla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 127)
 • Metsämaan hintakupla

  Kun tarkastelee metsämaan arvon kehitystä ja vertaa sitä puun hinnan kehitykseen, esimerkiksi viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalta, niin huomaa, että maan arvo on lähtenyt aivan omille teilleen. Hintakupla on olemassa ja suuri. Kauan ei voi enää näin jatkua. Metsärahastoista taasen sanoisin, että ne ovat suuri pyramidihuijaus, joka pysyy pystyssä niin kauan kuin uutta rahaa sisään tulee.

 • Apli

  Kun korot on mitä on eli todella alhaiset, rahaa ohjautuu kaikkialle muualle, haetaan tuottoja.. Metsämaan hinta Kuopion alapuolella on sellanen että pitäisi tippua sanotaanko 30% että palstat alkaisi itseä kiinnostamaan.. Sitten on nämä puuha ja polttopuu palstojen ostajat ne pitää hinnat korkeina kaupunkien lähellä.

  sikari

  Alle 15 ha puuhapalstoja ei pitäisi edes kirjata metsätalousmaana tilastoihin.

  Näätä

  Tilanne missä metsämaan hinta ja metsänhoitokulut kasvavat puun hinnan pysyessä ennallaan ei voi yksinkertaisesti olla pitkäaikainen trendi tai muuten metsäsijoituksen tuotto-odotus ei ole historiaan verrattavissa. Viimeisinä vuosikymmeninä ei ole niin innovatiivista keksintöä metsänhoidon osalta keksitty, että puu kasvaisi merkittävästi nopeammin, jotta tällä voitaisiin perustella hintatasoja. Valtion maksavat tuet hieman muuttavat yhtälöä, mutta vaikea kuvitella, että tulevaisuudessa maksetut tuet olisivat nykyhetkeä suurempia.

   

  sitolkka

  Täytyyhän metsäänkin koko ajan investoida lisää. Uudistaa, tehdä raivauksia ja ojituksia ja teitä kunnostaa. Kukaan ei osta sijoitusasuntoa muualta kuin kasvukeskuksista opiskelijapaikkakunnilta. Verotuksellisen kikkailun mahdollisuudetkin on kiinteistöpuolella paremmat.

  sikari

  Joillakin tuntuu olevan entisaikojen hinnoittelu mielessä, jolloin sai yhdellä puu kaupalla maksettua metsätilan hinnan. Itsellänikin pari sellaista tilaa. Sitä aikaa ei enää tule, eikä tarvitse tullakaan.

  sikari

  Mikä verotukseen tulee, niin 60% metsävähennys on niin hyvä etu ettei siinä tarvitse paljon kikkailla.

  Näätä

  sikari: ”Joillakin tuntuu olevan entisaikojen hinnoittelu mielessä, jolloin sai yhdellä puu kaupalla maksettua metsätilan hinnan. Itsellänikin pari sellaista tilaa. Sitä aikaa ei enää tule, eikä tarvitse tullakaan.”

  Metsäsijoitusta ei kannata tehdä 0-2 % tuottovaatimuksella, koska se onnistuu muilla sijoitusinstrumenteilla pienempään riskiin sekä vähemmillä hikipisaroilla. Tämmöisiä tuottoja on saatavilla useimmista markkinoilla myytävistä metsäpalstoista tällä hetkellä ja vaatii lisäksi omaa työtä.

   

  sikari

  Ostajissa varmaankin myös sellaisia henkilöitä joilla muitakin arvoja elämässä kuin raha.

  Näätä

  sikari: ”Ostajissa varmaankin myös sellaisia henkilöitä joilla muitakin arvoja elämässä kuin raha.”

  Kun otsikko on ”Metsämaan hintakupla” niin silloin oletan, että puhutaan juuri rahasta ja yleisesti sijoittamisesta.

  sikari

  Mutta aiheuttavat myös sitä olematonta kuplaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 127)