Keskustelut Metsänhoito Metsänhoitotyöt ja istukset 2020

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 70)
 • Metsänhoitotyöt ja istukset 2020

  Aloitin taimien istutuksen eilen koivuntaimilla, aikasemmin kuin ilmeisesti  koskaan. Raivauksia olen myös ahkeroinut erinomaisten kelien siivittämänä aikaisempia vuosia enemmän. Koronakaan ei metsänhoitoa rajoita, joten luulisi monen sinne suuntaavan, ainakin tarkastuskäynnille.

 • Tolopainen

  Niin miten meinaat päästä Ruotsiin, kun raja on kiinni myös suomalaisilta.

  Metsuri motokuski

  Taksa varmaan sama kuin MH:lla 9 senttiä taimi. Kyllähän sillä tienesteihin pääsee. Vielä kun asuu autossa ja syö makaroonia koko reissun ajan niin onhan kotiin jotain tuomista.

  Apli

  Kulkee siellä suomesta sairaanhoitajatkin töissä niin kyllä pääsee, eiköhän yhtiö kirjoita lapun jolla rajan yli.. Juu autossa jos asuis, ja urakalla pitkää päivää, valoissa kesässä, hyvää kuntoilua ja painonhallintaa…

  metsä-masa

  Tarkastuskäynnit, töiden suunnittelu ja hakkuualueen raivauksetkin on jo aloitettu metsätiloilla. Hakkuualueen raivaus hankikelillä sujui yöpakkasten kovettamalla hangella yllättävän helpolla, aamusta palstalla joutui liikkumaan rivakasti, jotta sopiva lämpö säilyisi. Tulevan kesän urakka on sopivan kohtuullinen, keskikesän voikin järjestää muille menoille.

  Täydennysistutusta alkukesästä n. 500:n taimen verran, kylvöä vajaa hehtaari ja taimikon heinänpoistoa 1,5 ha. Syyspuolella ennakkoraivaus jatkuu tulevalla harvennuskuvioilla 6-7 ha:n alalla ja lisäksi ennakkoraivausta 2,5 ha, näistä se oman tekemisen osuus  onkin.

  Muuta tekemistä tiloilla voisi olla tienpätkän- ja leimikon teko tulevalle harvennuskuviolle, ja tietysti lastenlasten kanssa nuotiokahvittelu ym. ja seurustelu  metsässä !

  pihkatappi

  Maaliskuun puolivälistä alkaen pelkkää ennakkoraivuuta palkkatöissä. Istutuksia luvassa heti kun taimia vain sulanut. Ostin uuden 460 stihlin ja siinä tuli nuo uudet ergonomisemmat valjaat mukana, minusta ovat Huskun valjaiden veroiset, eli valjaiden takia ei toistaiseksi kolotuksia ole tullut.

  Kumikettu

  Helmi-maaliskuussa n. 35 m3 kuusen sellukuitua pinolle. Tiistaista alkaen istutusta lisähommina Punkaharjun seudulla, koivulla alkaa kuulemma. Viime viikolla oli vielä kuusen taimia käsittääkseni melko jäässä, mutta nyt pitäisi olla sulina puut. Sopivasti satoi pitkin eilistä päivää.

  eero heikki

  Jälkikasvulla metät,pojat nuorenmetänkunnostuksessa,vappuna kävin tarkistuskäynnillä,työn jälki oli kiitettävä !

  Visakallo

  Puoli vuotta eläkeläisenä olo on mahdollistanut tutustua uudelleen metsiinsä. 25 vuotta päivätöissä olo rajoitti ajankäyttöä lähinnä välttämättömään metsänhoitoon. Rajalinjojen raivaus on vienyt nyt sellaisiinkin paikkoihin, missä ei ole tullut aikoihin käytyä. Paljon on muutoksia tapahtunut molemmin puolin rajaa. Joskus on joutunut ihan tarkistamaan, olenko todella sillä rajapyykillä, missä oletin olevani. Hurjalta tuntuisi ajatus, ettei nykyisiä metsäteitä olisikaan. Voisi jäädä moni paikka huonommalle hoidolle kuin nyt!

  Metsäkupsa

  Tämä kevät ollut suosiollinen metsässä työskentelyyn ja taimikoiden tarkasteluun, heinäykseen ja taimien oikomiseenkiin. Kuudenkympin rajapyykin lähestyessä on kokemusta kantapään kautta kertynyt ja fyysinen kunto sallii vielä hyvin tiluksilla ahertaa. Metsä on siitä hyvä puuhailun kohde, että kädenjälki näkyy. Itselle parasta mieleniloa tuo onnistunut taimikko, jonka on vapauttanut haittaavasta vesakosta. Iän karttuessa teiden merkityksen huomaa, minkä kauenpana tiestä tiluksenkulma on, sitä harvemmin siellä tulee näköjään käytyä. Huomaa paikkoja, ettei ole kymmeneen vuoteen ole tullut käytyä ja saa ihmetellä miten on maisemat muuttuneet

  Jean S

  Lähiviikkoina luvassa 2,5 ha raivaushommia ja 2600 männyntainta, sekä tutustumista pariin uuteen ostettuun tilaan.

  Tänä vuonna tähän mennessä on tehty lähinnä puukauppaa ja maksettu erinäisiä laskuja eri suuntiin.

  Talvi oli monessa mielessä ihan hyvää aikaa, mutta se ei vaan mennyt metsätalouden merkeissä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 70)