Keskustelut Metsänhoito Metsäojille synninpäästö

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)
 • Metsäojille synninpäästö

  Merkitty: 

  Metsäojitus sai aikoinaan negatiivisen leiman, jota ei ole helppoa poistaa. 1960-luvun Mera-ohjelmissa ajatus oli saada metsät tuottamaan puuta, eikä vesien suojeluun silloin juuri huomiota kiinnitetty. Vähitellen asiassa viisastuttiin, ja tilanne parani niistä ajoista huomattavasti. Menneen kuivan kesän aikana tuli raivaustöissä liikuttua aika paljon myös metsäojien pohjilla. Eipä voinnut kuin ihailla, miten hienon vedensuodatusjärjestelmän luonto itse oli rakentanut metsäojiin. Kilometrikaupalla suodattavaa ja virtausta hidastavaa sammalta lähes kaikissa ojissa! Jos tällaisten laskuojien vaikutuspiirissä tehdään vaikkapa uudistusalan maanmuokkaus, eipä sieltä juuri mitään muuta veden lisäksi voi päätyä vesistöihin asti. Jos metsäojia on pakko perata ja täydentää, voisi mahdollisuuksien mukaan sopiviin paikkoihin jättää tällaisia luonnon muovaamia sammalsuodattamoja.

 • Visakallo Visakallo

  Vihreillä olisi paljon työsarkaa siellä omillakin kannatusalueillaan, mutta onhan maalaisten kiusaaminen toki aina paljon hauskenpaa.

  Planter Planter

  Sehän on selvä, että taajamahehtaarilta tulee ravinteita enemmän kuin peltohehtaarilta, koska taajamahehtaarilla asuu kymmeniä ihmisiä tuottamassa myrkkyjä ja ravinteita.

  Teufelin Zumi

  Lopetetaan autoilu ja kaupungit kuten suuri mt-media kertoo, se sitten unohtaa kertoa kuka sitten elättää maaseutuelätit, Putin?

  Visakallo Visakallo

  Eipäs nyt Zumi heittäydytä marttyyrin osaan. Kaupunkien pitää vain rakentaa hulevesilleen asianmukaisia puhdistuskenttiä. Ei se ole mikään mahdoton tehtävä. Siihen pitää vain olla poliittista tahtoa. Tekniikka on olemassa ja monet kaupungit ovat tässä työssä edistyneet. Maksajiakin on kaupungeissa paljon, joten sekään ei tuota ongelmaa.

  Puuki

  Autoiluahan ei tarvi lopettaa . Kävelykatuja lisää kaupunkeihin ja ymp. suunnittelijat ottamaan oppia metsämaiden vesien suojelusta.   Nyt vasta aletaan kaupungeissa kiinnittää huomiota siihen että päästöjä vesistöihin pitäisi vähentää, kun ovat samaa tasoa kuin joillain todella huonosti vesien suojelua tehdyillä pelloilla.     Metsäpuolella sama huomio vesien suojelutarpeesta tehtiin jo 1980-luvun puolivälissä.  Sen jälkeen vesien suojelutoimet on kehittyneet ja olleet käytössäkin monilla jo vuosikymmenten ajan.   Rankkasateiden jälkeenkään ei virtaa vesissä ruskeaa kuravettä kuten kaupunkien likaojissa varmaan virtaa koska vesiensuojelutoimet on tehty kunnolla ja on hanskassa miten pitää missäkin toimia.

  Jovain

  Ihmetystä herättänyt ja viime vuosina paljon uutisoitu mikromuovi, on laajasti levinnyt vesistöihin ja jopa pohjavesistä todettu. Tuosta raportista ei jää epäselväksi. Huuhtoutuvat kaupungeista ja taajamista hulavesien mukana suoraan vesistöihin. Syytä on puuttua tähänkin.

  Tolopainen

  Mikromuovi tulee pääasiassa autonrenkaista. Nehän kuluu kokoajan kun ajetaan, erityisesti Venäjällä tehdyt Nokian Nordmanit, kestää vajaa 10000km. Näyttää Michelinin talvirenkaatkin olla venäjällä tehdyt, samoin Continenntalin eco contit. Kiinalaiset renkaat muka huonompia, taitavat olla hiukan parempi kuin nämä valtamerkit. Huomattavasti halvempia kuitenkn.

  Ola_Pallonivel

  Tekonurmikentät on myös suuri mikromuovin levittäjä.

  Ola_Pallonivel

  Monen palstalaisen olisi aiheellista käydä lapissa katsomassa, miltä puhtaat vedet näyttävät. Siellä näkee vielä esim. sillalta katsoessa joen pohjaan asti.

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)