Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstan hinnasta

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 103)
 • Metsäpalstan hinnasta

  Moroo!

  On arvioitu metsätila ja käypä arvo on noin 20 000 eur.
  Hyvä sijainti kulkuyhteyksineen, muutama kilometri
  kaupungilta. 12,9 ha.

  Montako prosenttia ylöspäin kipuaa yleensä myyntihinta?
  Onko tarjouskilpailu hyvä keino?
  Eräs vastaavan palstan myyjä myi 27 000 eurolla.

  Voi tuota verotusta…

  t. J.S

 • jees h-valta

  EDIT En ole missään jutussani väittänyt kaikkien tilojen olevan noilla kasvuilla. Tukkimetsää piisaa tulevaisuudessakin koska metsäni kasvavat kokoajan ja siihen ikään tulee uusia kuvioita jatkuvasti. Olen aina pyrkinyt ostamaan mahdollisimman monipuolisia metsiä ja se on kantanut tasaista tuottoa koko ajan. Aina vain paranee kun entisiä isompia kuvioita alkaa olla hyvää päätehakkuumetsää.

  Reima Ranta

  Ei kai teistä nyt kukaan ota vakavasti Harjavallan röörin ja ronkkelin höpinöitä täällä. Ei kai niitä ole vakavasti otettavaksi tarkoitettukaan, vaan joutavanpäiväiseksi höpöhöpökeskusteluksi, joissa ei ole päätä eikä häntää.

  Visakallo

  Jesse! Tiedät oikein hyvin, ettei putkiliikkeestä saa ostettua prosenteilla mitään, eikä ruokakaupastakaan saa prosenteilla kaljaa ja makkaraa. Kerro, paljonko metsäsi kasvavat motteja vuodessa, niin lopuu tuo turha vääntö!

  kkiila

  Myyjä ( metsänomistaja) voi omalta osaltaan vaikuttaa markkinahintaan ja sen kehitykseen, vaatimalla parempaa hintaa jotta kauppa syntyy. Tämä on ihan normaalia kaupassa.

  Nyt ostajia olisi korkeammalla hinnalla. Mutta eivät maksa kun ei tarvetta.

   

  jees h-valta

  Mitähän metsistäni pitäisi kuutioida? Nyt sain Metsäverkon auki, Kiitos heidän! Pikakurkkauksella ainakin tuo suunta jossa ne prosentit närästi kasvaa 24 vuotiaana 13,2m3:ta vuodessa. En nyt kerinnyt paljoa kokonaismääriä tsekata mutta jo kiireelliset hakkuutkin antoivat 2133m3:iä että viime vuosina on paljon kasvanut metsiä monen eri toimenpiteen asentoon. Kaikkia lähes löytyy. Silti nyt ei vielä yhtään uudistamatonta aukkoa. EDIT Minulla on aina kanttia  kun kaikki on sitä mitä kirjoitan, ei ole tarvetta muunnella mitään. Uskon että palstoilla on ollut havaittavissa täysin johdonmukaisena kertomani eikä näitä kovin helppo olisi ollut ihan päästään kehitelläkkään. Vuodesta -95 lähtien metsäomaisuutta on hoidettu ja siihen aikajanaan on joka vuosi tehty hakkuita ja silti puustopääoma huippii jo lähempänä 10000m3:iä. (23vuotta noin) Mitään ei ole peritty, kaikki on ostettu ja palkkatyöstä maksettu. EDIT

  MJO

  Jesse teki eilenkin 5 ha harvennuskaupat?

  Puukauppojen määrästä päätellen kaverilla löytyy tuhansia hehtaareja. On sen verran usein harvennusta ja aukkoa tullut.

  Reima Ranta

  Prosentilla ostamisvertaukset ovat ontuvia ja kertovat metsäekonomian ymmärryksen puutteista. Jos rinta rottingilla pitää itseään metsätalouden osaajana, on uskottavuuden kannalta metsäekonomian perusteiden ymmärtäminen aivan välttämätöntä.

  Pitää ymmärtää, että miljoonan euron pääomalle tulee saada satakertainen tuotto kymmenentuhannen pääomaan verrattuna, jotta tuotot olisivat vertailukelpoisia – niin metsässä kuin kaikkialla muuallakin.

  Useilla ” itseään metsäosaajina pitävillä” näyttää olevan peruuttamaton asennevamma tässä suhteessa ja rohkenen jopa väittää Metsälehdenkin kuuluvan vielä joukkoon. Vanhasta pois oppiminen on hankalaa, ellei mahdotonta. No, sukupolvet vaihtuvat aikanaan.

  Tikkula

  Eikö jessellä ollu n.100ha mettää? 100m3/ha josta kiireellisesti hakattavaa 20m3/ha. Jää n.80m3/ha. Eteläsuomessa? Vielä muutama vuosikymmen sitte metät ois ollu hakkuukiellossa.

  jees h-valta

  Kyllä sitä yli sadan motin/ha vain ompi. Mutta hehtaareita ei ole vielä sitä sataakaan täynnä. Mielestäni ihanteena on pidetty keskiarvona 100-120/ha. Ja MJO, kyllä tällä ha-määrällä vain joka vuosi hakkuita on tehty jopa parin-kolmen kaupan vauhtiakin. En minä sille mitään voi jos sinulla on vain kitusuota mettänä. Jos vuosittain metsään varttuu keskiarvona liki tuhat mottia niin johan on kumma jos siitä ei voi mitään hakata. Kaikki ovat kasvupohjia eikä mitään kitu/joutomaita. Olen sitäpaitsi aina kuitenkin ostanut valmistakin metsää joten uudistustakin on tullut lähes vuosittain lisääkin. Viimeksi hyvinkin puolet uudesta tilasta. Itseasiassa vain ostava firma jarruttaa hakkuutahtia nytkin. Myisin enemmän mutta kun ei saada juuresta poikki. Kauppoja on nyt kolme auki ja neljäs varmaan saatetaan avata vielä jossa alaa 4,5ha:a. Juuri tämä kovaa kasvava ensiharvennuspalsta.

  Visakallo

  Hyvät on kasvut Jessen metsissä. Yli 10 mottia / ha.  Niitä haavikoita ei kuitenkaan ole kun 10 hehtaaria?

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 103)